Kidd panczlajnerze! Patrz jak wyskakuje z liści!

Moderator: Souei

Yoichi

Kidd panczlajnerze! Patrz jak wyskakuje z liści!

Post autor: Yoichi »

Nazwa
Uso no Shūki
Dziedzina
Klanowe
Ranga
B
Pieczęci
Ptak → Królik → Koń → Pies / Brak dla Ninkena
Zasięg
Maksymalnie 5 metrów dla Inuzuka, a 6 metrów dla Ninkena.
Koszt
E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Dodatkowe
Nie może być nazbyt głośno.
Opis Specjalna technika bazująca na podstawowych i pasywnych zdolnościach Rodu Inuzuka. Wyostrzony słuch i węch mogą zostać zastosowane nie tylko w ofensywie, ale także w czymś tak prostym jak rozmowa. Cała technika polega na skupieniu się na rozmówcy i skorzystania z chakry, aby wprowadzić swoje zmysły w pewien tryb, który pozwala im "monitorować" jedynie jedną osobę. Po co to wszystko? A po to, aby określić czy ktoś mówi kłamstwo, czy prawdę. Zwyczajny człowiek ma kłopoty z rozpoznaniem kłamstwa, ale Inuzuka, który niejednokrotnie spotykał się z ludźmi, którzy kłamali? No właśnie, zostały zauważone pewne zależności. Otóż osoba, która kłamie i nie opanowała niesamowitej umiejętności mówienia kłamstw zawsze zdradza się poprzez kilka głównych czynników jakimi są: pocenie się, przyśpieszenie akcji serca oraz przyśpieszenie lub zawahanie równowagi oddechu. Wyostrzony zmysł węchu Inuzuka pozwala wyczuć czy ktoś zaczął się mocniej pocić, a wyostrzony słuch umożliwia nasłuchiwanie akcji serca oraz oddechu. W ten sposób użytkownik jest w stanie określić czy ktoś mówi prawdę. Jednak technika ta nie jest pozbawiona wad. Aby móc wykrywać kłamstwa należy stać nie dalej od rozmówcy niż pięć metrów, a w otoczeniu nie może być zbyt głośno, gdyż słuch Inuzuka jest słabiej rozwinięty niż węch. Użytkownik musi być w pełni skupiony na rozmówcy, a to sprawia, że zupełnie ignoruje otoczenie, a całą swoją uwagę poświęca jednej osobie. Po zawiązaniu pieczęci mamy trzy tury na przesłuchanie. Technika może zostać przerwana, lecz da się do niej wrócić poprzez ponowne skupienie. Przerwanie jej działania nie sprawia, że czas jej działania upływa. Nawet bez skupienia nadal mamy tylko trzy tury. Można ją wykonywać na kilku osobach, ale na każdej z osobna. Technika może również zostać wykonana przez Ninkena z pominięciem pieczęci. Ninken posiada lepszy słuch zatem jego zasięg wykrywania kłamstwa jest również nieco lepszy, aczkolwiek wszelkie inne zasady są dla niego takie same. Technika nie działa na osoby z Umiejętnością Nabytą - Agitator.
Link do tematu postaci >KLIK<
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Kidd panczlajnerze! Patrz jak wyskakuje z liści!

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Do samej techniki nie mam zastrzeżeń, zastanawiam się tylko czy koszty nie są za wysokie. Bazujemy tu na pasywnych zdolnościach, wyostrzonych zmysłach więc nawet jeśli miałyby one być wspierane w danej chwili chakrą, to raczej nie aż taką ilością jak powiedzmy techniki przy których chakra tworzy widoczne, wielkie kształty np. strumienie wody albo miotacze ognia.
Co pozostali moderatorzy na to? :P
0 x
Yoichi

Huh, oke z zasięgami przesadziłem, ale dwa metry i trzy metry to też przesada. Nie po to płacę chakrą, by wyostrzyć zmysły jeszcze mocniej, aby być przytulonym praktycznie do rozmówcy. Zmienię na 5 i 6 metrów. Co do kłamstwa - tak jak normalnie człowiek zauważa zależność, że jak kogoś razi słońce, to mruży oczy, tak i tutaj. Zwyczajnie 22 lata życia Yoichiego raczej wystarczają, aby nasłuchać się kłamstw i zauważyć pewne zależności, że jak ktoś kłamię to mocniej się poci, odwraca wzrok itd. W treningu mogę opisać przemyślenia z tym związane - żaden problem.
To o upływaniu działania mimo braku skupienia dopiszę.
Co do kosztów - w sumie racja. Pasywnie na randze B klanówki mam już 1200 m zasięgu węchu, a Ninken 1600m, więc nie tyle nawet wyostrzam zmysł węchu, co ograniczam się do wyczuwania jednej osoby. Jedyne co tutaj wyostrzam, to zmysł słuchu. Który i tak jest rozwinięty znacznie bardziej niż normalnego człowieka, a w odległości 5m słyszenie oddechu czy bicia serca osoby, do której zawęziliśmy działanie, to też nawet nie wymagałoby wyostrzenia. Koszty są zbyt duże, chętnie wziąłbym te z rangi C, ale znając modów WT i ich obsesji na punkcie kosztów - nie przejdzie. Aczkolwiek jest nadzieja przez Filecika. Jak reszta się na to zapatruje?
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Yoichi

Masz całkowitą rację z Agitatorem. Zapomniałem o tej UN. Dopisuję.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Yoichi

Objection! Nie napisałem nigdzie, że jak ktoś się poci to jest to jakiś znak albo jak unika kontaktu wzrokowego. Napisałem, że jak ktoś zaczyna się MOCNIEJ pocić. Jako Inuzuka wyczuję, że zwyczajnie czuć od niego potem bardziej i to w momencie kiedy akurat zaczyna mi coś opowiadać. No i jak odwraca wzrok. Czyli najpierw patrzy, gada i nagle nie może utrzymać kontaktu, to jest jakiś znak. Wiadomo - pewności stuprocentowej nie mam na randomach, ale jak kogoś znam przynajmniej kilka postów, aby wybadać czy zwyczajnie rozmowa i kontakt nie sprawia, że te czynniki się uruchamiają nawet bez kłamstwa, to wystarczy, by być pewnym w 99%.

Mam dopisać to do techniki? Nie chciałbym, aby w niej było zbyt wiele info, bo się ludziki pogubią jak ją wykorzystam. xD

Ah! I co z kosztami?
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

E: 8% | D: 6% | C: 5% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: 0,5%
Może takie? Wziąłem je z klanówek Inuzuka (Jūjin Bunshin), są to małe koszty, mniejszych w sumie nie widziałem chyba więc jak na pasywki chyba powinno być ok.
0 x
Yuuhi

Post autor: Yuuhi »

Wyczuwam coś złego w tej technice. Ale nie wiem co konkretnie, więc póki co przyjmuję stanowisko Exodii, które wydaje mi się najbardziej w porządku.
0 x
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator
Ranga: Fabular
GG/Discord: Enjintou1#8970
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Sans

Post autor: Papyrus »

Ukryty tekst
0 x
you best prepare for a hilariously bad time
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Papyrus
Administrator

Odświeżam, bo się temat zastał troszkę. Mogę zgarnąć wreszcie akcepty? xD
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości