Wróciłam xDD

Moderator: Souei

Heiji

Wróciłam xDD

Post autor: Heiji »

Nazwa Jutsu: Katrifiori no Justu
Dziedzina: Klanowe
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: nd
Koszt chakry: E: 35 % | D: 30 % | C: 20% | B: 15% | A: 10 % | S: 5 % | S +: 4%
Pieczęci: Wąż -> Baran -> Smok -> Tygrys -> Wąż
Wymagania: szmaciana lalka | krew ofiary
Opis: Użytkownik po zdobyciu krwi ofiary znaczy nią szmacianą lalkę, po czym przelewa swoją chakre na przedmiot, następnie wykonuje pieczęci kolejno Wąż -> Baran -> Smok -> Tygrys -> Wąż. W chwili wykonywania wszystkich wyżej wymienionych czynności, krew ofiary przybiera znak jashina na lalce, a w miejscu wykonywania techniki pojawia się okrąg pod samym wykonującym. Przez co całość pozwala na połączenie lalki z ofiarą, dlatego też wszystko co się stanie lalce odczuwa to w pełni użytkownik oraz ofiara. Aby jednak technika zadziałała to lalka musi znajdować się w specjalnym znaku będący wizytówką zakonu. Jeżeli lalka będzie poza okręgiem to nic się nie dzieje żadnej ze stron.

Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=2369
0 x
Yuuhi

Re: Wróciłam xDD

Post autor: Yuuhi »

Dla mnie odpada. W myśl tego kinjutsu, to twoja postać jest laleczką Voodoo, a cierpienie jest nieodłączną częścią tego kultu, także próba obejścia tego zdecydowanie byłaby 'fe'. Poz tym ominęłabyś mechanikę trybu sługi, czyli jedynego momentu w którym można ranić kogoś poprzez ranienie siebie, a na dodatek bez limitu zasięgu.

Nie, nie i jeszcze raz nie : (
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Hoshigaki Seiki

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Niech laleczka voodu z jednej strony odpowiada za ofiarę, z drugiej za użytkownika. Wtedy mamy zachowanie tego wymogu bólu i jednocześnie gracz może komuś podrzucić taką laleczkę pod nóż żeby kogoś innego zabić :P

Nie wiem tylko jak wtedy zapatrujemy się na ten okrąg, w którym należy stać w czasie rytuału. Tutaj chyba też powinien być, bo w końcu ta umiejętność tylko w tym działała, więc dlaczego nagle miałaby przestać i być "mobilna"?
Może aby technika zadziałała, trzeba złożyć jakąś pieczęć (albo serię pieczęci) i wtedy zostaje ściągnięta (magiczną siłą) w dół jakby coś ją (magicznie) przyciągało do ziemi a z laleczki wylewają się krwawe znaki (magia!) i wtedy każdy atak jaki trafi w laleczkę, zrani użytkownika i ofiarę. Nieco skomplikowane ale chyba zawiera wszystko, żeby wilk był syty i owca cała :P
0 x
Heiji

Nazwa Jutsu: Katrifiori no Justu
Dziedzina: Klanowe
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: nd
Koszt chakry: E: 35 % | D: 30 % | C: 20% | B: 15% | A: 10 % | S: 5 % | S +: 4%
Pieczęci: Wąż -> Baran -> Smok -> Tygrys -> Wąż
Wymagania: szmaciana lalka | krew ofiary
Opis: Użytkownik po zdobyciu krwi ofiary znaczy nią szmacianą lalkę, po czym przelewa swoją chakre na przedmiot, następnie wykonuje pieczęci kolejno Wąż -> Baran -> Smok -> Tygrys -> Wąż. W chwili wykonywania wszystkich wyżej wymienionych czynności, krew ofiary przybiera znak jashina na lalce, a w miejscu wykonywania techniki pojawia się okrąg pod samym wykonującym. Przez co całość pozwala na połączenie lalki z ofiarą, dlatego też wszystko co się stanie lalce odczuwa to w pełni użytkownik oraz ofiara. Aby jednak technika zadziałała to lalka musi znajdować się w specjalnym znaku będący wizytówką zakonu. Jeżeli lalka będzie poza okręgiem to nic się nie dzieje żadnej ze stron.

Może być coś takiego???
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Chodzi o ten znak, który robi się pod tobą czy jakiś w innym miejscu zupełnie?
0 x
Heiji

Pod użytkownikiem, w chwili w której wykonuje technikę...(składa pieczęci) chodzi o to kółko...
0 x
Heiji

odświeżam
0 x
Hoshigaki Seiki

Czyli technika jest tylko po to, żebyś nie musiała uszkadzać swojego ciała, a ból odczuwasz tak jak ofiara czyli tylko ból, żadnych ran. Jeśli administracja i pozostali nie mają nic przeciwko no to chyba ok, nie widzę na tą chwilę nic czego trzeba byłoby się czepić.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Muszę się zgodzić z Kanem, niestety brak akcepta : (
0 x
Yuuhi

Post autor: Yuuhi »

jak wyżej - ku przypomnieniu
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

24h i do wywalenia
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości