What I've done

Moderator: Souei

Kin'yu

What I've done

Post autor: Kin'yu »

[center][img]http://i.imgur.com/2FlkSKa.jpg?1[/img][/center]
Nazwa
Suihō: Kaiten
Dziedzina
Klanowe
Ranga
B
Pieczęci
brak
Zasięg
Dowolny
Koszt
Standardowy dla baniek
Dodatkowe
Kontrola chakry C, posiadanie broni
Opis Technika pomocnicza szczepu od baniek. Shabondama tworzy bańki, w których "chowa" narzędzia ninja. Dzięki temu kierując bańkami może przenosić i wykorzystywać w różny sposób przedmioty. Oczywiście kontrolowanie większych broni jest trudniejsze niż mniejszych, co odbija się na liczbie przedmiotów (łatwiej jest kontrolować kilka małych shurikenów niż jeden większy).
Podczas przenoszenia, przedmioty znajdują się w stanie spoczynku więc po zniszczeniu bańki, spadają w dół ciągnięte siłą grawitacji. Jeśli bańka przed zniszczeniem poruszała się z dużą prędkością, broń ma szansę przebyć samodzielnie pewną odległość i nawet wbić się w cel.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Hoshigaki Seiki

Re: What I've done

Post autor: Hoshigaki Seiki »

Wytłumacz mi tylko co masz w tym na myśli bo nie chcę się walnąć :P

Poza tym taka kwestia - jeśli schowasz shurikeny w tych bańkach, to one przecież nie będą się obracały bezustannie jak to ma miejsce np. w Housenka no jutsu (Katon). Te bańki będą bardziej jako transport, do przeniesienia broni z punktu A do punktu B i to jak najbardziej rozumiem i akceptuję. Chciałbym tylko pozbyć się tu niedomówień, że nagle bańka miałaby pęknąć a z niej wylatuje obracający się shuriken i trafia kogoś w głowę xD

Zasięgu chyba nie określimy bo nawet w technikach klanowych tego nie masz określonego z tego co widzę.
Reszta chyba ok.
0 x
Kin'yu

Podejrzewam, że to jak dobrze władamy shurikenami zależy od Shurikenjutsu (powiedzmy celność, itd.) W takim razie przeniesienie czegoś w konkretne miejsce przy pomocy tego jutsu bazuje na klanówce Shabondama, a nie tej dziedzinie.

Pomysł taki jest. Samo przenoszenie rzeczy jest raczej łatwe i ten aspekt powinien być przyjęty bez większego dziwowania. Jak napisałeś, Seiki, gwiazdka po otoczeniu przez bańkę nie rusza się. Fortel polega na tym, że bańka może przyśpieszyć, a potem pęknąć. Za sprawą pędu broń leci dalej. Coś jakby ciskanie przedmiotami, tylko przy użyciu klanówki.
0 x
Hoshigaki Seiki

Oczywiście zamysł rozumiem i pochwalam, ciekawy ale z pewnością nie spisze się on jeśli chodzi akurat o bronie miotane typu shuriken, kunai itd. bo jak sam napisałeś, ta broń będąc w bańce się nie porusza. Czyli kiedy bańka pęknie, broń faktycznie przeleci jeszcze kawałek siłą rozpędu ale będzie jej brakowało:
- rotacji w przypadku shurikena
- odpowiedniej szybkości (jednak broń trzeba odpowiednio mocno rzucić żeby wbiła się w cel a z samego rozpędu to ona raczej w coś pacnie jak śledź)
- celności bo nie ty nią rzucasz no i raczej nie wydaje mi się, żebyś mógł oczekiwać aż takich efektów po prostu poruszając bańką i nagle ją "pękając"

Technika jak najbardziej fajnie sprawdzi się jeśli na kunaiu będzie notka czy coś w tym stylu, wtedy pomysł jest genialny i mega użyteczny.
Poczekajmy na resztę modów bo sami i tak niewiele tu zdziałamy :P
Ogólnie jestem na tak dla techniki, ale chciałbym też, żebyśmy wszyscy mieli świadomość tych wad, które wskazałem powyżej.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Kin'yu

Okej. Dodam wzmiankę o rotacji broni, która w przypadku gwiazdek i innych przedmiotów tego typu psuje sens użycia. Natomiast rozumiem, że wszystko czym da się rzucić bez rotacji nada się do wykonania ataku z dystansu?
Jeśli tak to proszę o akcepty. XD
0 x
Hoshigaki Seiki

Zmień to może lepiej na coś w stylu
Taka sugestia, żeby później w trakcie używania nikt nie miał wątpliwości.

I może:
To, że prędkość baniek zależy od dziedziny klanowej to chyba wiadomo, po to są tam opisy tych poziomów itd.
Wiem o co chodzi ale może lepiej wyglądałoby tak:
To już chyba zawierałoby wszystko, co jest potrzebne do prawidłowego ogarnięcia techniki.
0 x
Kin'yu

Nie rozumiem pierwszej uwagi. Skoro mogę przenosić nawet ludzi, czy będę mieć problem ze zmieszczeniem dużego shurikena do wielkiej bańki?

Druga notka dodana.
0 x
Hoshigaki Seiki

Nie to miałem na myśli, ale fakt, tak można to zinterpretować.
Tak lepiej :P
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Mnie w obecnej formie ta technika odpowiada. Obrazek
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Kin'yu

Poprawione
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Hoshigaki Seiki

Ode mnie oczywiście akcept i cieszę się, że mogłem pomóc :)
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Uno akcepto.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Przenoszę
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości