Technika Bohatera 2

Moderator: Souei

Yuusha

Technika Bohatera 2

Post autor: Yuusha »

[center][img]http://i.imgur.com/q339YZx.jpg[/img][/center]
Nazwa
Shōton: Senbon Ranbu (tłum. Uwolnienie Kryształu: Dziki Taniec Senbonów)
Dziedzina
Klanowa.
Ranga
C.
Pieczęci
Wąż → Szczur → Baran → Pies → Szczur → Ptak → Baran
Zasięg
Zasięg rzutu/we wszystkie strony.
Koszt
E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (za 200 senbonów)
Dodatkowe
Brak dodatkowych wymagań.
Opis Jest to niejako odmiana techniki Rokkaku Shuriken, jednak w tym przypadku, użytkownik wytwarza kryształowe igły zamiast gwiazdek. Po wykonaniu serii pieczęci, wykonujący rozkłada ręce, zaś wokół jego ciała zaczynają wirować drobiny kryształu, które po chwili przybierają konkretne kształty i zaczynają razić wszystkich wokół kryształowymi senbonami. Dla zwiększenia efektu użytkownik może wyskoczyć w górę i zawisnąć w przestrzeni na czas wykonania techniki, dzięki czemu może pokryć większy obszar deszczem igieł.
Sama technika nie posiada jakiegoś wielkiego przebicia i szybkość wystrzelenia senbonów jest uzależniona od siły wykonującego, choć tak naprawdę on osobiście nimi nie rzuca. Nie mniej nadrabia to ilością i obszarem jaki pokrywa oraz tym, że senbony są stworzone z kryształu, a co za tym idzie - prezentują nieco większą wytrzymałość i ostrość niż metalowe odpowiedniki.
Link do tematu postaci KLIK!
Info: miałem zagwozdkę z kosztami (bo myślałem patrząc po innych klanach, jak to ugryźć i w końcu nic nie wymyśliłem :v) i ostatecznie wrzuciłem liczbę, która może się wydawać duża, chyba. W każdym razie nie będę miał nic przeciwko znerfienia tego.
0 x
Ayato

Re: Technika Bohatera 2

Post autor: Ayato »

0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Yuusha

Dunno, nie wiem o jakich rakach mówisz, chodzi Ci o te z shurikenjutsu? Przyznam, że dopiero teraz tam zajrzałem, bo niezbyt interesowały mnie techniki, gdzie wpierw chyba raczej musisz kupić senbony, a nie je tworzyć samemu. Mniejsza. Również przyznaje, że nie przejrzałem wszystkich klanów żywiołowych w poszukiwaniu podobnych technik, tylko zerkłem ledwie do paru (tak, jestem leniwy). ...Również mniejsza.

Przyjdę może od razu do liczby - może słabo to zaznaczyłem. Ta wartość jest mocno... randomowa? Jak mówiłem, nie wiedziałem jak to ugryźć, bo jak próbowałem się posiłkować jakimiś podobnymi technikami to niezbyt mi one pomogły. Albo zwyczajnie jestem ślepy, tak też mogło być. W każdym razie wyszedłem z założenie, że walne za dużo (tak, tak, czaje, BARDZO ZA DUŻO), niż za mało i po prostu zostanie to znerfione. Ot, tyle.
To tak, patrząc na twoją propozycję to jednak spasuje. Jeśli wytwarzałbym tylko 10 senbonów i one nie dość, że miałyby zasięg rzutu i również taką samą szybkość oraz że leciałyby tylko od frontu, to łatwiej przygotować je sobie wcześniej i rzucić zwyczajnie. Wyjdzie praktycznie na to samo. No, pomijając multum pieczęci. Byłoby to w sumie okej, gdyby szybkość i zasięg były większe, tak myślę. Czy się mylę?
A jak by to wyglądało na randze B? Jak wyglądałby koszty i o ile by się zwiększył zasięg oraz szybkość Waszym okiem? Bo ranga A kompletnie mnie nie interesuje.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Yuuhi

Post autor: Yuuhi »

Wszystko pasi - spoczko technika nawet, tylko brakuje mi tutaj jednej rzeczy - skoro technika, to należy ustalić promień rażenia, w tym wypadku maks 20 metrów.
0 x
Yuusha

Trochu podumałem nad tym i stwierdzam, że kompletnie spasuje z tej techniki - nawet 30 senbonów mnie nie urządza przy sraniu nimi dookoła. Zaś jeśli miałyby tylko walić od frontu - wciąż inne B wydają się o wiele bardziej op niż to, więc nah.
Także temat można spokojnie na śmietnik pyrgnąć.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

W takim razie wywalam
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości