Opis Prosta technika polegająca na zdetonowaniu wybuchowej notki tuż przy własnym ciele. Technika ta pozoruje atak i może posłużyć do "ręcznego" aktywowania Kawarimi no Jutsu (wybranego wariantu). Kolejną zaletą tej techniki jest fakt, że podmieniamy się dokładnie w chwili, gdy następuje wybuch i eksplozja zakrywa przedmiot z którym nastąpiła podmiana, zatem przeciwnik myśli, że popełniliśmy samobójstwo i przez krótką chwilę nie może dostrzec swojej pomyłki. Technika jednak ma dwie wady. Wymaga dość dużego skupienia i pozostania w bezruchu, a sama aktywacja wybuchu zajmuje jakieś 5-10 sekund (w zależności od poziomu Kontroli Chakry). Aktywacji techniki towarzyszy także dość spory dym i syczenie, oznajmiające nadchodzący wybuch.
Oczywiście, że masz rację .
Racja. Jeśli coś mnie rozproszy podczas wykonywania Kawarimi, to oczywiste, że oberwę .
Planując działanie techniki, założyłem inną wersję. Ustawiamy zapalnik czasowy na te powiedzmy 10 sekund i w czasie tych 10 sekund składamy pieczęcie do Kawarimi, nie przejmując się już notką. W takim układzie, jeśli wystarczająco szybko złożymy pieczęci do Kawarimi to możemy aktywować je także poprzez otrzymanie innych obrażeń niż te pochodzące od wybuchu. No, ale nie mam pewności czy ustawiając zapalnik czasowy muszę się skupiać na notce czy nie. Jeśli muszę, to jestem zmuszony tutaj przyznać Ayato rację.
Jakie wątpliwości?
Mam wszystkie te informacje, które przedstawił Ayato wrzucić do opisu techniki?
No właśnie nie wiem co zrobić z tą techniką, bo odnoszę wrażenie, że każdy z oceniających przedstawił inną wersję i przez to nie wiem do czego powinienem się ustosunkować.
1. Exodia z tego co zauważyłem chyba aprobuje chyba w większości tą technikę w takiej formie w jakiej jest.
2. Ayato w większości się nie zgadza.
3. Shinji chce, żeby wybuch nastąpił bez opóźnień i wywołał Kawarimi (w sensie, że najpierw wybuch, a później Kawarimi).
4. Ichirou natomiast (jeśli dobrze zrozumiałem) chce, by najpierw nastąpiło Kawarimi a dopiero później wybuch (w sensie, że odwrotnie niż Shinji). Chyba, że ja coś źle zrozumiałem.
Ja bym najbardziej był za opcją zaproponowaną przez Shinjiego, jeśli wszyscy się zgodzą.