Jingou Henkan (Przed wejściem załóż maskę antyrakową)

Moderator: Souei

Murai

Jingou Henkan (Przed wejściem załóż maskę antyrakową)

Post autor: Murai »

Nazwa Jutsu: Jingou Henkan
Dziedzina: Klanowe (Kakuzu)
Ranga Jutsu: B (Pasywna)
Zasięg Jutsu: n/d
Koszt chakry: 1/2 używanego Reberu
Opis: Technika wspomagająca nici, zarówno te używane w defensywie jak i ofensywie. Odpowiednio wyszkolony przedstawiciel Szczepu Kakuzu zna swoje "ciało" na wylot, a jego nici osiągają duże zasięgi i niesamowicie właściwości. Dogłębnie poznawszy ich strukturę i budowę, Kakuzu jest w stanie na nią wpłynąć poprzez dodatkowy zastrzyk chakry i przystosować je do ściśle precyzyjnego celu. Ma to jednak kilka ograniczeń i wad, na które należy uważać by technika nie stała się obosiecznym ostrzem. Chakra może wywołać dwa różne efekty. Pierwszym jest napęcznienie nici, przez co stają się one znacznie grubsze i tym samym wytrzymalsze. Cierpi na tym mobilność grubych nici i szybkość poruszania nimi. Drugą możliwością jest uszczuplenie nici i uczynienie ich lżejszymi, co czyni je bardziej zwrotnymi i szybszymi kosztem słabszej struktury. Jednocześnie można użyć jednej transformacji, z czego ta nie musi obejmować wszystkich nici. Proces ten odbywa się błyskawicznie chwilę po wypuszczeniu nici z organizmu, dodatkowo nie można zmieniać nici wewnątrz swojego ciała. Stopień przemiany może być mniejszy bądź większy, w zależności od widzimisię użytkownika. Nie znaczy to, że można stworzyć macki pędzące z prędkością dźwięku. Technika od strony technicznej bazuje na konwersji przeliczników w proporcjach 1:1.5. Czyli można zwiększyć przelicznik Szybkości o 0,1 kosztem 0,15 przelicznika wytrzymałości, z czego minimum jest przelicznik 0,4 na jednej ze statystyk.
Link do tematu postaci: LINK
0 x
Higaki

Re: Jingou Henkan (Przed wejściem załóż maskę antyrakową)

Post autor: Higaki »

Świetnie opisana technika, wyraźnie można dostrzec zarówno jej wady jak i zalety, ale mam oczywiście pytania o pierdółki:
1.Czy możesz łączyć tą technikę z inną, bo tego nie napisałeś? Jeśli tak to jak wyglądają bonusy/kary za to? W sensie np. w technice defensywnej grube nici będą bardziej efektywne niż normalne, a cieńsze – mniej efektywne.
2.Możesz np. w lewej ręce mieć grube nici, a w prawej cienkie? Bo nie musi wszystkich obejmować, ale teoretycznie to byłoby chyba drugie użycie tej techniki, więc nwm…
I jak na razie to chyba wszystko, serio podoba mi się opis techniki i nie mam dużo roboty XD
0 x
Murai

Post autor: Murai »

1)Najpewniej tak. Techniki defensywne były bardziej efektywne w przypadku zmiany nici na grube, ale warto zauważyć że w spisie technik Kakuzu nie ma techniki typowo defensywnej. W takim razie czy powinienem dopisać do kosztów wzmiankę,żę w przypadku wzmocnienia techniki płacę za nią 1,5 jej kosztów?
2)Myślałem że w opisie jest to wspomniane, ale musiałem zapomnieć. Można użyć dwóch jednocześnie, ale kosztować to będzie dodatkowy koszt reberu. Pasuje takie coś?
0 x
Higaki

1. Wiem, że nie ma takich technik, ale chciałem abyś napewno zrozumiał o co mi chodzi, to był najłatwiejszy przykład. Z drugiej strony, nikt nie powiedział, że nie będziesz chciał za np. 2 tygodnie stworzyć defensywy np. jakiejś zwykłej tarczy z nici, wtedy to pogrubienie byłoby dość sporym boostem, więc chciałbym aby coś w tym stylu się tu znalazło. Wyższy koszt techniki jest naprawdę spoko, podoba mi się ;)
2. No chyba ok.

Raczej już nie mam zastrzeżeń, aczkolwiek zobaczymy co inni powiedzą ;)
0 x
Ayato

Post autor: Ayato »

Niby wszystko jest spoko i w ogóle, ale cały czas gryzie mnie jedna rzecz. Mam tutaj na myśli ten przelicznik 1:1. Jak dla mnie jest on zbyt uniwersalny i daje zbyt duże pole do manewru. Jakby na to nie spojrzeć, nie posiada on żadnych minusów. Jest tania i może okazać się dosyć przydatna. Gdy tylko potrzebujesz manipulujesz nićmi w taki sposób, że przekraczasz ich limity. Tutaj dosyć długo się wahałem, ale myślę że zmiana przelicznika na 1:2 będzie odpowiednia, a i sprawi że będziesz się z tym w jakiś sposób liczył. Dodam, że powrót nici do normalnego stanu może być darmowy, to już zależy od reszty i pomiędzy każdą zmianą musi nastąpić tura przerwy, ale to ostatnie jest chyba logiczne.
0 x
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator
Ranga: Head Admin
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Sasame | Sumi

Post autor: Jawa »

Ukryty tekst
0 x
Ayato

Po zerknięciu w excel'a i długim przemyśleniu tego, mogę się zgodzić na to 1:1,5. Z czasem będzie to i tak coraz bardziej odczuwalne.
0 x
Higaki

To ja już oficjalnie daje akcepta :D
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

Prosze jakiegokolwiek moda o przeniesienie po 24h, samemu sobie nie wypada
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Ayato

0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Jawa
Administrator

To jak w końcu z tym?
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości