Ze mną na modzie nie będziecie się nudzić

Miłej lektury kappa
Właśnie wróciłem do domciu i patrzę, że tu jakaś burza na temat tej techniki, więc trochę nad tym pomyślałem. Looknij sobie
tu (ostatnie fuinjutsu z rangi A. Pozwala ona zapieczętować dowolną technikę w kimś i ustawić warunek kiedy się ujawni. Twoja technika to tak naprawdę ta (ranga A) + Utakata(
tu) (Ostatnie genjutsu z rangi A), mało tego, zaklasyfikowana do rangi B, o śmiesznie niższych kosztach w stosunku do powyższych a na dodatek nawet nie musimy dotykać ofiary w czoło… Ba, może spojrzeć nam w oczy, może spojrzeć na nasz gest lub po prostu usłyszeć dźwięk… Sorry, dla mnie to również jak już podlega pod fuin ale ogólnie to jest dla mnie wykraczające poza wszelkie normy i balans… Oczywiście to jest tylko moje zdanie, aby wam je przybliżyć porównam to tak:
Tworze błyskawicznego rasengana rangi B o kosztach niższych niż rasengan i chidori… W rzeczywistości łącząc obydwie techniki. Nielogiczne, prawda? Właśnie tak widzę twoją technikę.
Ale żeby nie było, że tylko opieprzam, rozumiem o co Ci chodzi i spróbuje pomóc :P. To w tym odcinku jest prawie na pewno rzucone spojrzeniem, dlaczego? Itachi mówi, że sugestie wszczepił podczas pierwszego spotkania – pierwsze spotkanie było gdy ten klękał i rozmawiał z Danzou (chyba jakoś tak wyglądała ta sytuacja :P) i zaakcentowane było spojrzenie naszego Uchichy w ich stronę, gdy zostali mu przedstawieni. Najprawdopodobniej był to moment użycia techniki. Sharingan również był wtedy włączony. (Jeśli coś pomyliłem w przebiegu wydarzeń to mnie poprawcie, mogłem się pomylić, ja też człowiek XD) Dalej – Nie jestem do końca pewien, co oznaczała ta „sugestia” – 1.To, że w chwili próby popełnienia zdrady popełnią na sobie zabójstwo, czy może 2. Gdy Itachi zrobi unik, oni tego nie dostrzegą, w konsekwencji będą myśleli, że ten tam stoi i ciachną się ostrzami nawzajem. Dobra, lecimy z pomysłem samej techniki:
Pomysł 1 (opierając się o 2 wersję zdarzeń)
[center][img]Obrazek[/img][/center]
- Nazwa
- Chien Sakkaku
- Dziedzina
- - Genjutsu/klanowa
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak, aktywacja spojrzeniem sharingana
- Zasięg
- do momentu gdy przeciwnik spojrzy atakującemu w oczy
- Koszt
- E:30% D:25% C:20% B:15% A:10% S:7% S+:4%
- Dodatkowe
- Znajomość Genjutsu: sharingan
- Opis Po złapaniu przeciwnik znajduje się pod wpływem naszego genjutsu przez 12h, potem technika musi zostać odnowiona. Użytkownik swoim spojrzeniem wciąga ofiarę w świat iluzji, który niczym nie różni się od normalnego. Do czasu. Cały myk polega na tym, że rzucając technikę stawiamy pewien warunek (np. chęć zabójstwa użytkownika techniki) po którego spełnieniu ofiara zostaje unieruchomiona, gdyż uaktywnia się genjutsu, które wbija twarde stalowe pręty w dłonie, golenie oraz brzuch ofiary. Taki stan trwa do 50 minut, chyba, że nastąpi uwolnienie z iluzji (lub jej wcześniejsza neutralizacje jeszcze przed unieruchomieniem).
- Link do tematu postaci KLIK!
Pomysł2 (opierając się o 1 wersję zdarzeń)
[center][img]Obrazek[/img][/center]
- Nazwa
- Chien Sakkaku
- Dziedzina
- - Genjutsu/klanowa
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak, aktywacja spojrzeniem sharingana
- Zasięg
- do momentu gdy przeciwnik spojrzy atakującemu w oczy
- Koszt
- E:40% D:35% C:30% B:25% A:20% S:15% S+:10%
- Dodatkowe
- Znajomość Genjutsu: sharingan
- Opis Po złapaniu przeciwnik znajduje się pod wpływem naszego genjutsu przez 12h, potem technika musi zostać odnowiona. Użytkownik swoim spojrzeniem wciąga ofiarę w świat iluzji, który niczym nie różni się od normalnego. Do czasu. Cały myk polega na tym, że rzucając technikę stawiamy pewien warunek (np. chęć zabójstwa użytkownika techniki) po którego spełnieniu ofiara jest zmuszana do ciosu prosto w serce swoim ostrzem (tym co ma pod ręką, może to być kunai, katana cokolwiek innego) Oczywiście istnieje ryzyko, że ofiara z silną wolą skieruje cios trochę dalj, nie zbijając, albo całkiem mu się oprze – jednak są to rzadkie przypadki. Technika może być zneutralizowana jedynie przed spełnieniem warunku, w czasie wykonywania ciosu – Kai nie pomoże. (Niestety bardziej skłonny jestem do wersji 1 gdyż to mi trochę śmierdzi komoamatsukami shisuiego ;c)
- Link do tematu postaci KLIK!
[/topis]
Także tak to wygląda, mam nadzieje, że trochę pomogłem, gdyż twojej oryginalnej techniki ZA NIC bym nie przepuścił, już pisałem dlaczego. To na górze to jedynie propozycje/natchnienie dla Ciebie abyś co nie co poprawił, o ile w ostatniej sprawdzanej przeze mnie technice niejasność była jedna (max.2, ale nie takie poważne) tak tu, przykro mi ale CAŁOŚĆ nie jest logiczna i zbalansowana… Oczywiście, jeżeli zdecydowałbyś się kombinować coś z tymi propozycjami, to musiałbyś jeszcze usprawnić/przedyskutować z modami/adminami sprawę jak to wygląda w walce, w sensie ile tur to trwa i takie tam. I jeszcze koszty – w 2 technice są większe, bo zadajemy śmiertelny cios, tak jak by co i jeśli też macie zastrzeżenia do kosztów to piszcie bo na 100% nie jestem pewny czy są ok. Wiem, że jest to długie i tak dalej, więc w razie jakichkolwiek niejasności – piszcie.