Mokuton: Kumikae shushi
Moderator: Souei
Re: Mokuton: Kumikae shushi
Odpowiadałoby mi coś takiego, po przeliczam koszty i spróbuje coś sensownego wrzucić, jak znajdę chwilkę. Teraz w robocie strasznie napięty harmonogram mam.
0 x
Dobra, jeżeli 7% za trzy nasionka przy mojej obecnej kontroli, to powiedzmy, że jestem w stanie dziennie wykonać ich 12, czyli czterokrotność tej liczby, za wykonanie której zapłacę 28% chakry, czyli w zaokrągleniu 30%.
Odbywałoby się to na tej zasadzie, że takie działanie raz fabularnie mogę w ciągu dnia przeprowadzić, a w praktyce wychodziło by to w ten sposób, że aby wykonać kolejne 12 nasionek, muszę pójść po poprzednim razie spać i ponownie poświęcić cały dzień na wykonanie kolejnych 12 ziarenek.
Odbywałoby się to na tej zasadzie, że takie działanie raz fabularnie mogę w ciągu dnia przeprowadzić, a w praktyce wychodziło by to w ten sposób, że aby wykonać kolejne 12 nasionek, muszę pójść po poprzednim razie spać i ponownie poświęcić cały dzień na wykonanie kolejnych 12 ziarenek.
0 x
I co się dzieje z taką zapieczętowaną chakrą? Wyparowuje?
Właśnie o to chodzi, żebym mógł przygotować się na starcie z kimś niebezpiecznym, po to się godze na takie obostrzenia w technice Kami. Nie zamierzam tym spamić, ale chce mieć np. z dwa woreczki po 12 ziarenek i nie siedzieć z kalendarzem - że znów muszę pisać taki trening, żeby znów ta technika była użyteczna, bo obecne wymagania i tak się nieadekwatne do możliwości techniki, czy też raczej jej nieporęczności.
Właśnie o to chodzi, żebym mógł przygotować się na starcie z kimś niebezpiecznym, po to się godze na takie obostrzenia w technice Kami. Nie zamierzam tym spamić, ale chce mieć np. z dwa woreczki po 12 ziarenek i nie siedzieć z kalendarzem - że znów muszę pisać taki trening, żeby znów ta technika była użyteczna, bo obecne wymagania i tak się nieadekwatne do możliwości techniki, czy też raczej jej nieporęczności.
0 x
Dobrze, to podaj mi Jiro termin jaki będzie odpowiedni, a nie będzie "cuda na kiju". Bo co jak co, ale już ta propozycja była przeze mnie przemyślana, aby nie była przesadzona i wydawało mi się, że to zostało zachowane, bo w końcu mówimy tu o zaledwie 12 nasionach, a nie liczbie większej, którą mógłbym kosztowo przecież stworzyć.
Stad czekam na Wasze propozycje.
Edit: mówimy o randze C, wiec to nie krzaczek, ale też daleko temu do drzewa. Nie bez powodu wspomniałem w opisie o reberu, ale tez nie chcę osiągać takich efektów.
Nasionka po aktywacji rozpuszcza błyskawicznie w najbliższym otoczeniu kilka wijących się pnączy, które się rozrastają do metra (długość), grubość nie jest już dla mnie taka istotna, bo osiągam zamierzony przeze mnie efekt, gdyż takie pnącze, które owinie się wokół nóg już możne pozbawić oponenta równowagi.
Nie wiem jaką podać tutaj siłę, bo złap giętką gałąź drzewa, owiń tym nogi i spróbuj to przerwać. Jaka potrzebna jest siła? Zależnie od sytuacji, a te mogą być różne, stąd poddawałbym to indywidualnej interpretacji sędziego.
Stad czekam na Wasze propozycje.
Edit: mówimy o randze C, wiec to nie krzaczek, ale też daleko temu do drzewa. Nie bez powodu wspomniałem w opisie o reberu, ale tez nie chcę osiągać takich efektów.
Nasionka po aktywacji rozpuszcza błyskawicznie w najbliższym otoczeniu kilka wijących się pnączy, które się rozrastają do metra (długość), grubość nie jest już dla mnie taka istotna, bo osiągam zamierzony przeze mnie efekt, gdyż takie pnącze, które owinie się wokół nóg już możne pozbawić oponenta równowagi.
Nie wiem jaką podać tutaj siłę, bo złap giętką gałąź drzewa, owiń tym nogi i spróbuj to przerwać. Jaka potrzebna jest siła? Zależnie od sytuacji, a te mogą być różne, stąd poddawałbym to indywidualnej interpretacji sędziego.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Tak, rozrost jest chaotyczny po aktywacji.
Edit. Czy Szczep Kami posiada takie obostrzenia w tworzeniu karteczek? Wymaga odczekania 12h i posiadania odpowiedniej rangi Fuuin. Jeśli trzeba to i ja mogę takie wprowadzić wymagania, tylko proszę mi nie nakładać dodatkowych :/
Jeśli Jutsu jest takie niesamowite, to zmieńmy jego rangę i tyle. Ale wtedy tez podniosę specyfikacje ziarenek.
Edit. Czy Szczep Kami posiada takie obostrzenia w tworzeniu karteczek? Wymaga odczekania 12h i posiadania odpowiedniej rangi Fuuin. Jeśli trzeba to i ja mogę takie wprowadzić wymagania, tylko proszę mi nie nakładać dodatkowych :/
Jeśli Jutsu jest takie niesamowite, to zmieńmy jego rangę i tyle. Ale wtedy tez podniosę specyfikacje ziarenek.
0 x
Jak wrócę do mieszkania to wrzucę nie co zmienioną koncepcje. Przed zaśnięciem wpadł mi do głowy pomysł na rozwiązanie tego problemu.
0 x
- Nazwa
- Mokuton: Kumikae shushi [Element drewna: Modyfikowane nasionka]
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Żółwia -> Konia -> Psa
- Zasięg
- Świadomość gdzie znajdują się nasionka (przybliżone położenie)
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (za 4 nasionka)
- Dodatkowe
- Aktywacja: pojedyncza pieczęć Psa
- Koszt aktywacji
- 1% za każde 4 nasionka
- Opis Specjalnie modyfikowane ziarenka, które zawierają w sobie cząstkę chary użytkownika. W momencie uformowania pieczęci, z dłoni użytkownika wyrastają ziarenka, które są specjalnie zmodyfikowane. Użytkownik po ich stworzeniu, może je aktywować w dowolnej chwili poprzez złożenie specjalnej pieczęci, która spowoduje gwałtowny rozrost kilkunastu gałęzi z nasionek, które przeradzają się w potężne pnącza liczące do metra długości. W wyniku tego, przeciwnik nic nie świadomy, może zostać schwytany poprzez ścisłe obwiązanie. Im większa liczba nasionek znajdzie się w otoczeniu oponenta, tym trudniej uniknąć mu będzie chwytających pnączy. Osoby uzdolnione sensorycznie są w stanie dostrzec zmienioną fizjonomię nasion.
- Link do tematu postaci Click!
- Od teraz mogę sobie zrobić tyle ile będę chciał nasionek - ALE nie będę mógł ich wykorzystywać w niekontrolowany sposób
- Odpada tym samym wiec problem "plecaka pełnego nasionek", ponieważ już za 40 nasionek zapłacę koszt aktywacji 10% (nie wspominam o wcześniejszym jeszcze koszcie stworzenia tych nasionek)
- W ten sposób, technika jest dla mnie opłacalna (mogę np. rozrzucić w pomieszczeniu nasionka i liczyć na narobienie oponentowi problemów), ale też nie przesadzamy zbytnio (na arenie bądź wolnym terenie w dalszym ciagu wystarczy odskoczyć dalej i po problemie)
0 x
- Ichirou
Dopisane...
Edit. Pierwszy post zaaktualizowany.
Edit. Pierwszy post zaaktualizowany.
- Nazwa
- Mokuton: Kumikae shushi [Element drewna: Modyfikowane nasionka]
- Dziedzina
- Klanowe
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Żółwia -> Konia -> Psa
- Zasięg
- Świadomość gdzie znajdują się nasionka (przybliżone położenie)
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (za 4 nasionka)
- Dodatkowe
- Aktywacja: pojedyncza pieczęć Psa
- Koszt aktywacji
- 1% za każde 4 nasionka
- Czas tworzenia
- 1h za każde 3 nasionka
- Opis Specjalnie modyfikowane ziarenka, które zawierają w sobie cząstkę chary użytkownika. W momencie uformowania pieczęci, z dłoni użytkownika wyrastają ziarenka, które są specjalnie zmodyfikowane. Użytkownik po ich stworzeniu, może je aktywować w dowolnej chwili poprzez złożenie specjalnej pieczęci, która spowoduje gwałtowny rozrost kilkunastu gałęzi z nasionek, które przeradzają się w potężne pnącza liczące do metra długości. W wyniku tego, przeciwnik nic nie świadomy, może zostać schwytany poprzez ścisłe obwiązanie. Im większa liczba nasionek znajdzie się w otoczeniu oponenta, tym trudniej uniknąć mu będzie chwytających pnączy. Osoby uzdolnione sensorycznie są w stanie dostrzec zmienioną fizjonomię nasion.
- Link do tematu postaci Click!
0 x
- Ichirou
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości