- [center][img]http://s28.postimg.org/rvkd7c60t/Meroditezaringu.jpg[/img][/center]
- Nazwa
- Meroditezaringu - Melodia pętania
- Dziedzina
- Genjutsu
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Zagranie 3 akordów na Koto
- Zasięg
- Wszyscy w zasięgu dźwięku Melodi
- Koszt
- E-25%, D-20%, C-10%, B-7%, A-5%, S/S+ 3% (za osobę złapaną)
- Dodatkowe
- Posiadać instrument Koto
- Opis Użytkownik zaczyna grać melodię na Koto, po 3 pierwszych akordach z rękawów użytkownika wydostają się łańcuchy (po 2 na każdego łapanego przeciwnika), które następnie lecą unieruchomić swój cel (w jaki sposób łańcuchy chwytają ofiarę zależy od wykonującego). Jako, że jest to iluzja, przed łańcuchami nie da się uciec. Łańcuchów nie da się także zniszczyć. Jeśli przeciwnik nie zorientuję się w porę, że łańcuchy nie są materialne i nie podejmie odpowiednich kroków te go pochwycą i unieruchomią na jedną turę. Wadą techniki jest, że do momentu, w którym przeciwnik zostaje unieruchomiony, użytkownik musi nieprzerwanie grać utwór, a jedyne co w tym czasie może robić to się przemieszczać. Jeśli melodia zostanie przerwana łańcuchy się rozpływają w powietrzu. Jednak gdy przeciwnik zostanie już unieruchomiony, to zostaje w tym stanie na 1 turę po zakończeniu/przerwaniu melodii.
- Link do tematu postaci KLIK!
1#
Moderator: Souei
1#
0 x
Re: 1#
[uhide=Yūji]Nie jedną turę tylko 5 sekund.
Masz lepszy rozmiar obrazka, ten jest za duży
http://s28.postimg.org/rvkd7c60t/Meroditezaringu.jpg[/uhide]
Masz lepszy rozmiar obrazka, ten jest za duży
http://s28.postimg.org/rvkd7c60t/Meroditezaringu.jpg[/uhide]
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Łańcuchy podlegają moim rozkazom, mogą złapać za ręce, mogą złapać jedną rękę i nogę. Są to wyimaginowane stwory więc mogą opleść jak chcą, a raczej jak ja chce. Nie jest to zupełny paraliż ale uczucie jakby schwytały cię rzeczywiste łańcuchy, których nie da się "przesiłować". Technika sama w sobie tez jest chakro żerna dlatego nie ważne ilu przeciwników, może być nawet i jeden a i tak pożre 30% Chakry na E - KC.
Chciałem nadmienić, że było powiedziane w Naruto, że techniki genjutsu oparte na dźwięku są najsilniejszymi technikami w tej dziedzinie stąd, też uważam, że wykonanie techniki za 30% chakry powinno wpływać na każdego oponenta słyszącego dźwięk techniki, bez dodatkowych opłat za ilość.
Dzięki Ichi za hide
Chciałem nadmienić, że było powiedziane w Naruto, że techniki genjutsu oparte na dźwięku są najsilniejszymi technikami w tej dziedzinie stąd, też uważam, że wykonanie techniki za 30% chakry powinno wpływać na każdego oponenta słyszącego dźwięk techniki, bez dodatkowych opłat za ilość.
Dzięki Ichi za hide

0 x
[uhide=Yūji]Owszem, genjutsu dźwiękowe było najsilniejsze. Ale twoje genjutsu należy do zwykłych genjutsu, choć jest oparte na dźwięku - te fletowe, silniejsze genjutsu może zostaną za jakiś czas dodane jako nowy klan. Do tego czasu - możesz sobie mówić, że jest silniejsze, mnie to nie rusza.
Jiro, patrząc na to mechanicznie on wraz z dźwiękiem wypuszcza chakrę w formie impulsu we wszystkie strony. Więc powinien łapać wszystkich, którzy go usłyszą ze względu na mechanikę korzystania z chakry. Wnioskuję zatem za rangą wyższą (B, może nawet A).[/uhide]
Jiro, patrząc na to mechanicznie on wraz z dźwiękiem wypuszcza chakrę w formie impulsu we wszystkie strony. Więc powinien łapać wszystkich, którzy go usłyszą ze względu na mechanikę korzystania z chakry. Wnioskuję zatem za rangą wyższą (B, może nawet A).[/uhide]
0 x
Jiro, proszę zaproponuj jakiś sensowny koszt za osobę na tej randze bo ja osobiście nie mam głowy do tego typu kosztów.
Kari, dźwiękowe genjutsu to dźwiękowe,nie rozróżnia się ich na podstawie na czym się gra, Shikamaru wyraźni powiedział odnośnie sposobu oddziaływania genjutsu, że przez dźwięk najsilniejsze, i możecie nawet wprowadzać osobny klan ale to nie zmieni, że te fletowe powinny być silniejsze od tych które tworzy się za pomocą innego instrumentu.
Kari, dźwiękowe genjutsu to dźwiękowe,nie rozróżnia się ich na podstawie na czym się gra, Shikamaru wyraźni powiedział odnośnie sposobu oddziaływania genjutsu, że przez dźwięk najsilniejsze, i możecie nawet wprowadzać osobny klan ale to nie zmieni, że te fletowe powinny być silniejsze od tych które tworzy się za pomocą innego instrumentu.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości