- [center][img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_lyygvmC3bp1qfbz1so1_500.gif[/img][/center]
- Nazwa
- Shinsō 神鎗
- Dziedzina
- Ninjutsu
- Ranga
- A
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Od 30 cm do (E: 2,5 m | D: 3 m | C: 4 m | B: 5 m | A: 6,5 m | S: 8 m | S+: 8,5 m)
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 25% | B: 20% | A: 12% | S: 6% | S+: 4% (3% za utrzymanie trybu)
- Dodatkowe
- Wymaga dowolnej broni z ostrzem prostym
- Opis Przesyłamy naszą niebieską energię do broni, dzięki czemu, możemy wedle woli, wydłużać i skracać jego ostrze, ograniczają nas tylko limity zasięgu i chakra. Technika, a raczej tryb, charakteryzuje się tym, że proces wysuwania i chowania się ostrza, jest bardzo szybki, dorównuje nawet błyskawicy, przez co, nawet shinobi o szybkości dwieście i więcej, może mieć problemy z uniknięciem jej, warto również zaznaczyć, iż manipulować ostrzem, można tylko po linii prostej, ostrze nie może się zakrzywiać ani rozszerzać, balansuje się także środek ciężkości, ponieważ nasza chakra, którą ciągle dostarczamy, "podtrzymuje" ostrze. Zdecydowaną wadą tej techniki, jest to, że mimo tego iż, nie zależnie od długości, miecz waży tyle samo, ile ważył przed użyciem techniki, to możemy nim poruszać, tylko gdy aktualnie jest trzy razy dłuższy, niż normalnie.
- Link do tematu postaci KLIK!
1. Dar Boga
Moderator: Souei
1. Dar Boga
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Re: 1. Dar Boga
Wydłuża się ostrze, można by dodać / zmienić dziedzinę na Kenjutsu.
Chodzi tutaj o to, że jak ostrze wydłuży się i będzie większy niż trzykrotność normalnego rozmiaru, to użytkownik nie może nim poruszać na boki, machać etc, można jedynie obracać je, w celu zadania bólu. Czyli jak miecz ma 1 m i wydłuży się do 4 m, to nie można np ciąć wroga lub zablokować cios, czyli jeżeli nie zmniejszymy ostrza, będziemy bezbronni.
Ogólnie zależy mi na zrobieniu trybu, jak najlepiej odwzorowującego, moc zanpaktou (miecza) Gin'a Ichimaru, z M/A Bleach, oczywiście jego miecz w 1 na 2 tryby, już mógł bardzo szybko rozciągać się wedle jego woli, o x100 razy, jego normalnej długości, o ostatecznym trybie, nawet nie wspomnę, mógł on też bez problemu ciąć mieczem o ostrzu około 3 km, niestety w tym uniwersum nie było takiej techniki, więc chce mieć takie wt, nawet jak będzie to tylko cząstka tamtej mocy.
Pozdrawiam i przepraszam za błędy ort. ale piszę z telefonu, Ninigi
Chodzi tutaj o to, że jak ostrze wydłuży się i będzie większy niż trzykrotność normalnego rozmiaru, to użytkownik nie może nim poruszać na boki, machać etc, można jedynie obracać je, w celu zadania bólu. Czyli jak miecz ma 1 m i wydłuży się do 4 m, to nie można np ciąć wroga lub zablokować cios, czyli jeżeli nie zmniejszymy ostrza, będziemy bezbronni.
Ogólnie zależy mi na zrobieniu trybu, jak najlepiej odwzorowującego, moc zanpaktou (miecza) Gin'a Ichimaru, z M/A Bleach, oczywiście jego miecz w 1 na 2 tryby, już mógł bardzo szybko rozciągać się wedle jego woli, o x100 razy, jego normalnej długości, o ostatecznym trybie, nawet nie wspomnę, mógł on też bez problemu ciąć mieczem o ostrzu około 3 km, niestety w tym uniwersum nie było takiej techniki, więc chce mieć takie wt, nawet jak będzie to tylko cząstka tamtej mocy.
Pozdrawiam i przepraszam za błędy ort. ale piszę z telefonu, Ninigi
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Re: 1. Dar Boga
Dlaczego dziwnego? xd Znaczy może w uniwersum Naruto, oprócz Kusanagi, nie było takiego miecza / techniki, ale w wielu anime / mangach / książkach nawet, są tego typu moce. Kurde, specjalny miecz ;/ Właśnie chciałem zrobić sobie miecz, ale o innych zastosowaniach, a po za tym jaki ma sens robienie miecza i techniki z tym samym efektem? Jakbym chciał po prostu rozciąganie się miecza, to bym polował na Kusanagi, ale ja chcę do innych mieczy tą technikę. Nerfy? xD Przecież długość nie jest aż tak olbrzymia ;/ (Btw, wiem że to Naruto a nie Bleach, ale w Bleach, ta technika / miecz, rozciągał się x100 w 1 trybie a w drugim do 3 km xd, a tutaj to nie dość że tylko do 8,5 m na S+, to jeszcze powyżej x3 normalnego rozmiaru, użytkownik nie może nim ciąć, ewentualnie zmienić coś w rangach / chakrze).
Wiem że taką możliwość ma Kusanagi, ale nie chodziło mi o samo rozciąganie, a po za tym, chcę własną broń.
Jeżeli widzicie tą technikę jakoś inaczej, to napiszcie proszę, swoje propozycje zmian, ale bardzo mi zależy na tego typu technice.
Wiem że taką możliwość ma Kusanagi, ale nie chodziło mi o samo rozciąganie, a po za tym, chcę własną broń.
Jeżeli widzicie tą technikę jakoś inaczej, to napiszcie proszę, swoje propozycje zmian, ale bardzo mi zależy na tego typu technice.
0 x
-
- Support
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości