Sztab Generalny Ryuzaku

Awatar użytkownika
Nizan
Wiek postaci: 23
Ranga: Akoraito
GG/Discord: boyos

Re: Sztab Generalny Ryuzaku

Post autor: Nizan »

0 x
Awatar użytkownika
Kujaku Haruka
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.

Post autor: Kujaku Haruka »

0 x
Awatar użytkownika
Azuma
Wiek postaci: 19
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: - Ostre rysy twarzy, mocna szczęka i czarne, potargane włosy
- Ciemne, przenikliwe oczy, często manifestowane Sharinganem
- Docięta sylwetka z ledwie widocznymi bliznami na przedramionach
- Przeważnie okazuje spokojną i chłodną postawę
Widoczny ekwipunek: - Czarne haori z motywem płomieni (cywil)
- Ciężka zbroja płytowa (front)
- Karasu no Tsubasa, tachi w ciemnoczerwonej pochwie u boku
- Złota odznaka rodowa Uchiha, wrona Kuro w pobliżu.

Post autor: Azuma »

Azuma szedł w milczeniu, pozwalając Sugiyamie wyrzucić z siebie całą wściekłość. Słowa o „wyrachowanej jałmużnie” trafiały dokładnie w to, co sam czuł podczas narady. Nie przerywał mu, analizując każde zdanie – wiedział, że za surowością mentora kryje się nie tylko gniew, ale i troska o przetrwanie rodu. Gdy Kuroyami ochłonął, a na jego twarz wróciła maska analityka, Azuma jedynie lekko uniósł kącik ust w krzywym uśmieszku.

Cieszę się, że widzimy tą sprawę podobnie, mój Lordzie – odpowiedział cicho, z pełnym szacunkiem. – Zrobię wszystko, by klan Uchiha pozostał siłą, z którą muszą się liczyć, a nie tylko pionkiem w ich strukturach. Takamori będzie dowodem na to, że nasza lojalność jest warta więcej niż ich złoto.

Obietnica o precyzyjnych rozkazach wciąż brzmiała mu w uszach, gdy stanął przed wejściem do swojego namiotu. Gwar, który dobiegał ze środka – śmiechy i kłótnie – był jak policzek wymierzony w dyscyplinę, o której przed chwilą rozmawiali. Azuma poczuł, jak krew pulsuje mu w skroniach. To nie była karczma w Ryuzaku, tylko sztab jego armii.

Wszedł do środka pierwszy. Nie czekał na powitanie, nie szukał kontaktu wzrokowego. Jego wzrok natychmiast spoczął na chłopaku, który z nogami na stole i rękami za głową bawił się w najlepsze. Azuma nie zwolnił kroku. Jednym krótkim, silnym kopnięciem podbił nogę krzesła, na którym bujał się oficer. Ruch był mechaniczny, pozbawiony zbędnych emocji, ale wykonany z siłą właściwą Seininowi. Gdy krzesło runęło na ziemię, a noga oficerów z hukiem uderzyła o podłogę, Azuma stanął na środku i omiótł zebranych lodowatym spojrzeniem. Nie aktywował Sharingana – na to było za wcześnie – ale pozwolił sobie na uwolnienie potężnych pokładów chakry, na tyle by zamotały płachty wejścia do namiotu.

Skoro znajdujecie się w moim namiocie, wiecie kim jestem – Azuma zaczął cicho, nisko i twardo – Fakt, że ja nie znam waszych imion, nie daje wam prawa do zmieniania mojego namiotu w pośmiewisko. W tej armii przykład dyscypliny ma zaczynać się tutaj, przy tym stole. Jeśli komuś pomyliły się misje z festiwalem, może wyjść teraz. Pozostałych proszę o powstanie, przedstawienie się i podanie rangi. Mamy miasto do zdobycia, a ja nie mam zamiaru tracić czasu na uciszanie amatorów.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kaito Ishikawa
Wiek postaci: 26
Ranga: Kogō
Widoczny ekwipunek: ...
Samehada
Tanto
Błękitna Zbroja
Długi łuk
Kołczan
Lis
Kruk
...
Aktualna postać: Kaito Ishikawa

Post autor: Kaito Ishikawa »

Wyprawa - Wojna 8/...
0 x
KLIK - KARMAZYNOWE SZCZYTY - GRA W REGIONIE - KLIK _______________________________ Obrazek Samehada / Narrator / Mowa KP | PH | BANK Prowadzone Misje:
  1. Sasame - Kampania S
  2. Minari - Kampania D
  3. Sayuri - Kampania C
  4. Suyunami Yuri - Wyprawa B
  5. Yukari - Kampania C
  6. Daichi- Misja C
Awatar użytkownika
Nizan

0 x
Awatar użytkownika
Uchiha Hiromi
Krótki wygląd: Czarne, długie włosy, ciemne oczy, delikatne rysy twarzy, lekka nadwaga.
Widoczny ekwipunek: Torba na pośladku, kabura na udzie
Multikonta: Yuki Hoshi

Post autor: Uchiha Hiromi »

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Azuma

Azuma odprowadził Bashino wzrokiem w całkowitym milczeniu, pozwalając, by ciężka atmosfera osiadła w namiocie. To, co zastał, odbiegało od jego wizji sztabu. Wewnętrznie czuł głęboką irytację – nie tylko z powodu braku szacunku, ale również z faktu, że weterani rangi Kogō pozwalają sobie na sentymenty i pyskówki w przeddzień operacji. I to w stosunku do Seinina, najważniejszej po Shirei-kanie osobie w klanie. Dla Uchihy było to nie do pomyślenia. Na zewnątrz zachował jednak lodowaty spokój. Gdy płachta namiotu przestała drgać, powoli przeniósł wzrok na Sanagiego, a potem na resztę oficerów.

To prawda, nie było mnie na murach Kotei, gdy Atarashi zbliżało się do jego bram – zaczął Azuma, a jego głos był niski i twardy, niemal pozbawiony emocji. – Wypełniałem wtedy rozkazy w Saimin, chroniąc Uchiha Hiromi. Ale skoro tak cenicie sobie konkrety, to powiedzcie mi – czy kogoś z was zastanowiło, skąd wzięły się posiłki klanu Yamanaka, które wspierały waszą ewakuację i łatały dziury w waszych liniach, gdy reszta kontynentu ignorowała nasze wezwania? Albo kto wspierał komunikację tam, gdzie zabrakło Gazo?

Zrobił krok w stronę stołu, rzucając krótkie spojrzenie na mapę, po czym kontynuował, nie dając im pola do wejścia w słowo.

Tak, jestem „młodym generałem”. Byłem też najmłodszym Kogō i jestem najmłodszym Seininem w tym klanie. Ale przelewałem krew w wojnie sogeńskiej, gdy zjednoczone siły Kaminari i Cesarstwa próbowały nas złamać. Podczas Turnieju Pokoju walczyłem na ulicach w obronie mieszkańców i stanąłem przed Jeźdźcem Wojny, blokując jej drogę. Służąc dla Sakki, tropiłem zdrajców i eliminowałem szpiegów wewnątrz naszych murów – ludzi, którzy sprzedawali życie naszych braci za miedziaki. Robiłem to, żebyście wy mogli dumnie ginąć w otwartym polu, nie martwiąc się o nóż w plecach. Rangi w klanie Uchiha nie są rozdawane za siedzenie w bibliotekach, a Seininem nie zostaje się za pilnowanie namiotów.

Azuma omiatał ich wzrokiem, zatrzymując się na każdym z oficerów po kolei. W jego postawie nie było już miejsca na kurtuazję.

Rozumiem wasze więzi i szanuję krew, którą przelaliście. Ale od kiedy w klanie Uchiha, słynącym z wojskowego sznytu, to, gdzie kto walczył, stało się ważniejsze od łańcucha dowodzenia? Jesteśmy armią, a naszym psim obowiązkiem jest dostosowanie się do rozkazów Shirei-kana. To nie jest kwestia „kolejnego zwierzchnika”, tylko przetrwania klanu, który – jak sami zauważyliście – tracił już zbyt wielu dowódców. Nie próbujcie też poddawać mojej lojalności ani odwagi pod dyskusję. Nie zawahałbym się oddać życia za Hiromi-san, za Lorda Sugiyamę ani za tę armię, gdyby wymagała tego powinność. Nie raz kładłem swój żywot na szafot.

Wyprostował się, dając do zrozumienia, że czas autoprezentacji której tak oczekiwali, właśnie dobiegł końca.

Skoro to „ciepłe powitanie” mamy za sobą, niech ktoś z was wyjdzie i przyprowadzi kolegę. Drugiej szansy nie będzie. Mam zamiar przekazać wam decyzje Sztabu Generalnego w sposób prosty i konkretny. Musimy ustalić, kto z was nadaje się do wyznaczonych ról, a kto zamierza dalej mentalnie tkwić w okopach sprzed trzech lat. Czekam.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yumiko
Wiek postaci: 17
Ranga: Dōkō
Multikonta: Yukari

Post autor: Yumiko »

0 x
PH Bank KP
Awatar użytkownika
Nizan

0 x
Awatar użytkownika
Azuma

Azuma słuchał debaty o łańcuchu dowodzenia z kamienną twarzą, choć wewnątrz czuł, że dyskusja zmierza w jałowym kierunku. Gdy Nonaba wspomniała o geopolityce, Seinin jedynie lekko uniósł brew. Nie zamierzał wdawać się w teoretyczne spory o to, czyje rozkazy są ważniejsze – dla niego odpowiedź była prosta i wynikała z przetrwania klanu.

– Sztab Generalny wyznacza cele, ale to ja decyduję, w jaki sposób ta krew zostanie przelana. Jeśli zaczniemy postrzegać siebie tylko jako wykonawców woli Ryuzaku, osłabimy się szybciej, niż zrobią to Dzicy. Zamierzam dopilnować, byśmy po tej wojnie wciąż stanowili o sobie – uciął krótko, gdy tylko zapadła chwila ciszy.

Kiedy Sugiyama zaczął wymieniać ich zasługi ze wschodniego wybrzeża, Azuma jedynie przytaknął nie zabierając słowa. Mógł się domyślać, że oczekują jakiejś reakcji, ale on uczynił to samo co oni chwilę wcześniej. Odmówił głośnego uznania, odbierając to jak po prostu suchy meldunek. W duchu jednak poczuł gorzki smak ironii. Doskonale pamiętał tamte wydarzenia na wybrzeżu – to on, współpracując z grupą najemników, przechwycił raporty o planowanym desancie Cesarstwa. Przekazał to następnie do Siedziby władz, co pozwoliło przygotować obronę wybrzeża i ostatecznie pogrzebać plany uzurpatora Waneko. I choć Seinin miał poczucie, że to jego sukces przyczynił się do ich sukcesu, to uznał że nie muszą o tym wiedzieć. Wystarczyło, że on wiedział, komu tak naprawdę zawdzięczają swoje życie i dzisiejszą butę.

Gdy Bashino wrócił do namiotu i rzucił ordynarnie w odpowiedzi Kuyoyamiemu Sugiyamie, Azuma zacisbął zęby żeby na nowo nie powiedzieć czegoś co by ponownie odłożyło na kolejne minuty to czym mieli się zająć. Zamiast tego, Azuma podszedł do stołu i pewnym ruchem położył dłoń na mapie. Jego dłoń wskazywała Takamori.

– Naszym celem jest miasto Takamori. Według raportów, miasto od niemal trzech lat jest pod kontrolą szajki rzezimieszków. Wrogie siły są szacowane na od dwóch do trzech tysięcy i nie wiemy ilu wśród nich włada chakrą. W każdym razie, to miasto jest nam niezbędne do zachowania inicjatywy na froncie. Odwołując się do samej brutalnej siły, gwarantujemy sobie przyszłe problemy, bo w ten sposób nie przekonamy do siebie ludzi którzy przyzwyczaili się do nowego życia, a dodatkowo na głowie będziemy mieli wysiłek odbudowania murów, bram i strażnic, aby mogło nam skutecznie służyć za klin wobec wrogich działań.

Zatrzymał się na moment w tej rewelacji, nie tylko dając czas na przysposobienie tej nowiny, ale również po to aby rozstawić kilka pionków na mapie.

– Dużo prościej jest utrzymać miasto, jeżeli masz po swojej stronie jej mieszkańców. A w Takamori w złotej klatce żyje Manaka Sakuyama, córka byłego zarządcy z nadania władz Kotei. Bandyci doszli najwyraźniej do podobnego wniosku, zachowując ją przy życiu. Jeżeli uda nam się ją uwolnić i zagwarantować bezpieczeństwo, zyskamy nie tylko sojusznika wśród sukcesora ale i wśród lokalnych jej strażnikach miejskich i mieszkańcach – wypowiadając to wszystko, Azuma ustawił jednego pionka w środku miasta. Po chwili dolaczył do niego drugi pionek, który miał symbolizować oddział eliminacyjny wrogich przywódców – Identyfikując głównych hersztów bandy i eliminując ich w momencie rozpoczęcia ataku, wprowadzimy popłoch wśród reszty. Nie tylko zabraknie ogniwa spajającego cały ten motłoch, ale również damy do zrozumienia, że i wewnątrz miasta nie jest już bezpiecznie.

Kolejne pionki ustawił od południa, wschodu i zachodu. Wcześniej wyjaśnił cel strategiczny i polityczny klucz do utrzymania miasta, ale pozostało do wyjaśnienia w jaki sposób Sztab Generalny widział samo przeprowadzenie ataku.

– Nasz plan zakłada psychiczne i fizyczne wyczerpanie przeciwnika. Mamy przewagę w liczebności wojsk, dlatego wykorzystamy to mądrze, a nie w mięsnych szturmach. Dlatego oddział Południowy będzie nękał przeciwnika na murach ciągłym ostrzałem. Jednocześnie jeźdźcy z oddziału Zachodniego będzie działać na szlaku od strony sił Kaminari, obejmując jednocześnie ścieżkę do Podzamcza. Chodzi o to, by wróg nie spuszczał z nich wzroku – Azuma zatrzymał się na chwilę, pozostawiajac figurkę jezdzca na ścieżce wątlejszej od głównego szlaku. – Mówiłem o zmęczeniu fizycznym i psychicznym, dlatego będziemy rotowali nasze siły co sześć godzin, by przed czwartą zmianą…

Azuma spojrzał chłodno na Bashino, który był pięciotysięcznikiem i kierował głównymi siłami uderzeniami armii – Oddział wschodni zaatakował od najmniej spodziewanej strony, bo z kierunku Dzikich. Przeciwnik będzie zmęczony, do tego bez przywódców którzy zostaną wcześniej wyelminowani, po moim sygnale dymnym. Sztab zakłada, że to wystarczy do odpuszczenia obrony i skupieniu się na ratowaniu własnego życia. Szczególnie, że dyscyplina wojskowa nie powinna być ich mocną stroną…

Azuma skończył. Wyprostował się po raz ostatni zerkając na mapę po czym przeniósł wzrok na swoich oficerów. Porzucił wcześniejsze niesnaski i skupił calą uwagę na tu i teraz. Dlatego gdy skończył opowiadać, a następnie taktującym spojrzeniem ostatniego z nich oceniać, spytał o to najważniejsze.

– Jak oceniacie plan i swoje umiejętności? Nie ukrywam że chciałbym aby każdym oddziałem dowodził doświadczony oficer. Najtrudniejsze zadanie ma oddział skrytobojczy. Zabezpieczenie Manaki i wyeliminowanie wrogich dowódców będzie wymagało nietypowych umiejętności… Dlatego, bądźcie szczerzy w ocenie planu i umiejętności swoich i swoich oddziałów. Jeżeli mamy wprowadzić zmiany to teraz, bo oddział specjalny muszi wyruszyć jeszcze dziś, w nocy. Gdy wyruszy armia, zwrócimy na siebie większość uwagi i to będzie szansa dla nich na infiltrację i zajęcie odpowiednich pozycji.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Kujaku Haruka
Wiek postaci: 22
Krótki wygląd: Haruka preferuje barwy krwi i zachodu słońca – jej odzież często zawiera intensywne czerwienie, burgundy i brązy. Ma długie, białawe włosy. Prawe oko – szarozielone – kontrastuje z pustym, niewidocznym pod maską oczodołem po stronie lewej.

Post autor: Kujaku Haruka »

0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „[S2] Pola Tenran (天乱の原 – Tenran no Hara)”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość