Wioska przy rzece Asahi

Przypuszczalnie najbardziej nieprzyjazna ze wszystkich sektorów Samotnych Wydm, prowincja Atsui zamieszkana jest przez Ród Sabaku i Ród Maji. Sąsiaduje ona od północy z Wietrznymi Równinami i Shigashi no Kibu, zaś od wschodu - z niezbadanymi terytoriami. Tak jak w innych prowincjach tego regionu, większość krajobrazu to oceany piasku - z tą różnicą, że na Atsui temperatury są znacznie wyższe, zaś oazy są niezwykle rzadkie. Jedyne zwierzęta zapuszczające się tu to gady oraz sępy, polujące na umierających podróżników.
Awatar użytkownika
Daisuke
Wiek postaci: 27
Ranga: Wyrzutek
Multikonta: Sosuke

Re: Wioska przy rzece Asahi

Post autor: Daisuke »

Ukryty tekst
Jego chwilowy pobyt tutaj póki co musiał się zakończyć. Przed wyruszeniem w drogę musiał jeszcze zebrać drużynę prowiant w postaci tylu butelek sake, ile tylko Bami mógł w tym momencie postawić. Dogadali się co do ponownego spotkania, bo Daisuke niespecjalnie się spieszyło z kolejnymi przysługami. Póki co był zadowolony tym co tutaj osiągnął i nie czuł potrzeby zgłębiania dalej tajemnicy tego starucha. Co prawda obiecał mu, że wróci i dokończą co zaczęli, ale najwyraźniej staruszek musiał być trochę głupi, skoro uwierzył, że Daisuke tak po prostu tutaj do niego wróci. Dostał przecież co chciał, po co dalej miał robić za chłopca na posyłki? Ruszył ku pustyni i wielkiemu miastu. Pora wreszcie wyrwać się z tych dziur i sprawdzić co takiego działo się na świecie w czasie jego nieobecności.

[z/t]
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 37
Ranga: Shirei-kan, Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Souei

Post autor: Souei »

Gdy dostał zaproszenie od Asahiego na spotkanie w wiosce przy rzece Asahi poczuł w tym nutkę megalomanii. Być może dla kogoś do niedawna tak sławnego na cały świat nie było to już nic wielkiego i zdążył się on już przyzwyczaić do tego, że reputacja go wyprzedza. Dla Soueia natomiast, który w ogóle nie był świadomy, że istnieje taki twór na mapie Atsui, było to dość spore zaskoczenie. Ale cóż, raz kozie śmierć. Wybrał się we wskazane miejsce, będąc przygotowanym również na to, że ktoś podszywa się pod Ichirou, chce go zwabić z dala od Kinkotsu i zabić, a może zrobić nawet jakieś gorsze rzeczy. Dlatego na wszelki wypadek i jak zwykle nie spuszczał gardy nawet gdy był już na miejscu i eksplorując dwie uliczki na krzyż nie dostrzegł żadnego zagrożenia.
Dostrzegł za to knajpkę mniej obdartą niż reszta tutaj i poczuł się trochę jak w domu. Lokale z poduszkami wyszywanymi złotą nicią zamiast krzeseł nie robiły dobrze jego plecom i stawały się powoli utrapieniem. W Fugu wszystko było prostsze, a kulinarnych doświadczeń ile chciał, tyle już zebrał. Myślał powoli o wydostaniu się z pustyni, ale było przecież tutaj jeszcze tyle do zrobienia.
Rozejrzał się po skromnym wnętrzu zacnego przybytku i bez trudu rozpoznał swojego przyjaciela. Cóż, był tam w tej chwili jedynym gościem, choć Matsuda domyślał się, że inni mieszkańcy po prostu nie mieli czasu na taki relaks w środku dnia, gdy trzeba pracować aby wieczorem nie być głodnym. Nie był do końca poinformowany jakiego tematu ma dotyczyć ta schadzka, ale skoro było to zorganizowane tutaj, a nie w gabinecie w Kinkotsu, już od samego początku dodawało to nutki tajemniczości. Podszedł, przywitał się i dosiadł się obok. Odetchnął pełną piersią, bo podróż była długa i nużąca, lecz na szczęście wolna od niebezpieczeństw.
- Dostałem twoją wiadomość, jestem. Świetne miejsce, muszę przyznać, bo ja też mam coś do omówienia. A ta miejscówka poza stolicą... świetnie się składa. - Nie zamierzał wyskakiwać od razu ze swoimi sprawami, skoro to nie była jego inicjatywa, ale zdecydowanie chciał skorzystać z okazji do dyskretnych ustaleń później. Na razie jednak czekał na wyjaśnienia Ichirou, bo nie miał za bardzo pomysłu o co może chodzić.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ichirou

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Souei

Post autor: Souei »

Uśmiechnął się nieznacznie na pytanie Ichirou. Jakby czytał mu w myślach. Urlop jest fajny, gdy jesteś zmęczony pracą, ale gdy po wielu tygodniach czekania zżera cię nuda i czujesz, że się marnujesz, myśli zaczynają wracać i krążyć wokół starego życia. Wyrzucony poza główny nurt wydarzeń Souei zdążył już odpocząć i zregenerować się i mimo, że znajdował sobie tutaj jakieś dorywcze zajęcia, to do tej pory ani trochę nie poczuł, że Pustynia może być jego miejscem na ziemi. On tu po prostu nie pasował.
- Myślę już powoli o powrocie, jeśli w ogóle jeszcze będzie do czego. Z tego co wiem walka o władzę jeszcze się nie zakończyła, ale nie wiem co tam teraz robią. - Jeśli jakimś cudem jego Fugu ocalało, to byłoby bardzo miłe zaskoczenie, ale nie robił sobie wielkich nadziei.
- Spodziewaj się najgorszego, to nigdy się nie rozczarujesz, hm? - Bardzo często żył w zgodzie z tym powiedzonkiem, a jednocześnie starał się nie przywiązywać do rzeczy, które można zniszczyć tak łatwo jak podrzędną knajpkę.
- Sok, ale z czegoś normalnego. - Odpowiedział krótko i z niechęcią wobec tego, co zdążył wymienić Diaboł Świtu. Te wszystkie daktyle i kokosy już mu się przejadły. Jabłko by człowiek zjadł, gruszkę jakąś.
- Parę tygodni temu znalazł mnie w Kinkotsu posłaniec od Hibiki. Chce ubić z tobą interes. I ja mam cię na niego namówić. - Zaczął bez ogródek, bo chyba oboje byli ludźmi czynu, a nie wlekących się pogadanek o niczym.
- Tak jak mówiłem, sam nie wiem dokładnie jak tam wygląda sytuacja, ale ona teraz każe się nazywać Południową Namiestniczką czy jakoś tak. No i z tego wynika że chyba nadal walczy z Radą o pełną kontrolę. - Westchnął, opierając się na krześle trochę zrezygnowany.
- I z jakiegoś powodu chce to załatwić politycznie, a nie po staremu. Dlatego teraz robi ze mnie polityka i chce, żebyś ją wspomógł. Dał jej coś. Deklarację, poparcie, gwarancje... nie wiem co by ją zadowoliło. - Wzruszył ramionami, bo z dwóch zdań przekazanych mu z drugiej ręki ciężko było ulepić jakikolwiek konkret. Barman w końcu podał soczek i Pazur wreszcie mógł zwilżyć zakurzone gardło.
- W zamian proponuje pomoc z Szakalami i tymi drugimi, szpiegów i kasę oczywiście, a tej na pewno ma sporo. Mam tylko nadzieję, że nie zamierza mnie tu zesłać na drugą kadencję w ramach tej umowy... - Powiedział półżartem. Souei starał się być konkretny i przekonywujący, ale szczerze mówiąc, sam nie wierzył w ten plan. Nie podobało mu się to, że Hibiki chce się wyrzec dawnych metod i tym samym przekształcić Akiyamę w coś, czym nigdy nie miała być. A może to Souei miał problem z tym, że nie będzie wiedział jak odnaleźć się w rzeczywistości, w której potrzeby na jego usługi zostaną w dużym stopniu ograniczone.
- Nie musisz odpowiadać teraz, ale przemyśl to. Moglibyśmy sobie pomóc, a zamiast taplać się we własnym unijnym sosie, mógłbyś mieć dobry kontakt z kimś z zewnątrz. - Wbrew pozorom i braku doświadczenia Matsudy wydawało mu się, że całość brzmiała sensownie, nawet jeśli trochę niezgrabnie. No i szczegółów też było jak na lekarstwo, ale do tych można przysiąść przecież jeszcze nie raz.
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ichirou

0 x
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Atsui”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości