Sasame
Wiek postaci: 24
Ranga: Kogō
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=177516#p177516
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Risu | Shinryu | Jawa
Po wejściu do gabinetu lidera od razu rozejrzałam się i okazało się że był tam tylko on i jego zestaw do parzenia herbaty. Skłoniłam się podeszłam bliżej.
- Wydaje mi się że to szczęśliwy zbieg okoliczności, ponieważ zaraz po wejściu do siedziby natrafiłam na urzędnika, który miał wyruszać do mnie z wezwaniem. - odpowiedziałam i zgodnie z propozycją usiadłam na wskazanym miejscu, odmawiając jednak herbaty. Cisza, która po tym nastąpiła, trwała nieco dłużej niż się tego spodziewałam, jednak nie zraziłam się i ciągle czekałam aż lider wreszcie wyjawi jaki jest cel tego zadania jakie dla mnie przygotował.
- Senrankai? Pierwsze słyszę, czy pojawili się oni dopiero niedawno? No i przede wszystkim, jak udało się komuś z nas wpaść na ich trop? Złapali kogoś od nich? Znaleźli coś co może nas skierować do ich kryjówki? - zadałam pierwsze pytania, zastanawiając się również nad tym co mam zrobić jak już uda mi się zlokalizować kłębek.
- No i czy nie lepiej byłoby od razu położyć kres tej całej organizacji? Skoro już będę w kłębku to będę mogła go od razu całego zmiażdżyć i chyba takie informacje będą jeszcze lepsze do zaprezentowania reszcie liderów, nieprawdaż? - zapytałam, przekrzywiając delikatnie głowę i wpatrując się wyczekująco w Akiraia
0 x
Kaito Ishikawa
Wiek postaci: 26
Ranga: Dōkō
Widoczny ekwipunek: Zbroja Katana Wakizashi Kruk
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=229047#p229047
Aktualna postać: Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 9 gru 2025, o 14:39
Wyprawa B
Sasame
"Makabrator poznaje swoje Yin"
- Tak, grasują w terenie blisko pół roku. Pierwszy atak zarejestrowany był około pół roku temu. Mamy siatkę szpiegowską, na mój rozkaz zaczęliśmy przyglądać się tej organizacji. Ktoś kto rzuca wielkim klanom wyzwanie musi mieć w tychże wioskach swoich ludzi, poza tym skądś trzeba brać zasoby na przeżycie, na walkę. Śledziliśmy kluczowe punkty na mapie i w końcu udało się znaleźć jednym z naszych jedną szarą myszkę, która kontaktuje się z kimś od Senrankai, ale tak samo z kimś od naszej osady. To są najświeższe informację.
Kolejny łyk herbaty, kolejne pytanie, lider szczepu odpowiedział ci delikatnym uśmiechem po czym już zrobil to za pomocą słów:
- Jak ci się uda, zniszcz ich wszystkich poza jednym, przesłuchamy, ale nie nastawiaj się na pełny sukces, mam nie jasne przeczucie, że ci ludzie są sprytniejsi niż nam się wszystkim wydaje, tak duża organizacja działająca na wszystkich frontach Karmazynowych Szczytów raczej nie powinna mieć jednej kryjówki... Jeżeli się mylę to będę wielce zaskoczony.
Chwila ciszy, chwila zamyślenia
- Dobrze więc, twoim kontaktem będzie Shigeru, z tego co kojarzę jeszcze zdążysz złapać go w Lokal Kurikara . Nie wysoki grubasek, będzie śmiał się najgłośniej. - rzekł Akirai-sama
Tym samym dał ci do zrozumienia, że jeżeli nie masz już więcej pytań to to jest ten moment, kiedy sobie już idziesz.
Akirai Shūsuke -
KLIK
Archiwum Głosów
Urzędnik
Słowniczek
1 Senrankai - 戦乱会 - Stowarzyszenie Wojennego Chaosu
WPROWADZENIE DLA GRACZA
KLIK
0 x
Kaito Ishikawa
autor: Kaito Ishikawa » 9 gru 2025, o 14:41
Wyprawa B
Sasame
"Makabrator poznaje swoje Yin"
Słowniczek
1 Senrankai - 戦乱会 - Stowarzyszenie Wojennego Chaosu
0 x
Kaito Ishikawa
Kampania 1/...
Wiosna 396 roku
Sasame
Zlecenie Specjalne S - Pod pachą z niedźwiedziem
W iosna 396 roku, po zimowych roztopach przyszedł czas pięknej wiosny, która zaczęła powoli budzić się do życia. Trop Senrankai urwał się i nie można było ponownie ich namierzyć. Jednak tamten atak, przejęcie kryjówki z pewnością był wielkim sukcesem. Przechwycony dowódca okazał się niewiele wiedzieć, nigdy nie był w innym miejscu niż ta kryjówka, a wszyscy z którymi się widział mieli fałszywe imiona oraz maski. Oczywiście nie licząc woźnic, ale ich personaliów też nie znał.
C o do atlasu, to wiedziona intuicją, że to może być coś istotnego oddałaś go liderowi. Po kilku dniach zespół kontrwywiadu potwierdził twoje przypuszczenia i od tamtej pory bez ustanku próbują znaleźć właściwy klucz, jednak jak zdążyłaś zasłyszeć najprawdopodobniej bez specjalnego liściku z adnotacją nie ma możliwości, aby ustalić wiadomość. Co potwierdził sam pojmany, który zarzekał się, że dostawał, krótki liścik z numerami stron, linii oraz pierwszej litery, następnie kartka musiała ulec zniszczeniu.
W każdym razie zjawiłaś się w siedzibie władzy, gdzie mogłaś napotkać spotkać bardzo duże zamieszanie, nie codziennie wszyscy biegali jak w jakimś mrowisku, próbując przekrzyczeć się. Nie postąpiłaś nawet kroku, kiedy jeden z zziajanych urzędników dobiegł do ciebie.
- Szykujemy się na zlot to już ten dzień. Wszystkie klany potwierdziły wymarsz. Sasame proszę powiedz, że nie masz nic w planach. Shin, kojarzysz tego Kogo ? Miał być w straży Akirai-sama, jednak został ciężko ranny na misji. Zastąpisz go ?
Urzędnik patrzył na ciebie z nadzieją w oczach.
Urzędnik
0 x
Sasame
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Chociaż minęło już trochę czasu odkąd przekazałam informacje pozyskane w magazynie Senrankai, niestety niewiele udało się od tamtego czasu osiągnąć. Tym jednak już nie zajmowałam się ja, tylko adekwatny sztab, więc do końca zimy jedynie mogłam zajmować się treningami, odpoczynkiem i samowolnymi patrolami na ulicach Nawabari.
Ponowne wkroczenie po czasie do siedziby władzy sprawiło że zatrzymałam się w samym wejściu. Działo się tutaj wszystko i do tego w jednym czasie. Urzędnicy i inni poruszali się gorączkowo we wszystkie strony, więc chciałam zaczekać aż nieco się poluźni, jednak w tym wypadku człowiek nie musiał szukać pracy bo to praca znalazła człowieka.
- Hmmm? Shin... Coś nie niecoś kojarzę. Nie miałam na obecną chwilę innych zdań, więc z przyjemnością mogę się tym zająć. Gdzie mam się stawić? - powiedziałam do zaaferowanego mężczyzny, uśmiechając się uprzejmie.
0 x
Kaito Ishikawa
Kampania 2/...
Wiosna 396 roku
Sasame
U rzędnik usłyszał twoją odpowiedź i o mało co nie podskoczył ze szczęścia
- Świetnie, zatem pierwsze co musisz to spakować się na około tydzień czasu. Pożywieniem i zakwaterowaniem nie będziesz musiała się przejmować. Twoim zadaniem będzie eskortowanie naszego lidera do Mikunigaoki, miejsca zlotu. Tam już dostaniesz kolejne rozkazy, ale najpewniej będą polegały na pilnowaniu bezpieczeństwa Akirai-sama. Gdy już będziesz spakowana, udaj się na tyły siedziby władz, tam powoli zbierają się shinobi, możliwe, że będziesz musiała jeszcze pomóc w wystartowaniu, niestety, ale mamy opóźnienia.
Urzędnik wyrzucił z siebie bardzo szybko wszystkie instrukcje jakie zdawało mu się, że powinnaś wiedzieć. Jak już tylko skończyliście rozmowę, urzędas odwrócił się i pobiegł dalej w innym kierunku, nawołując do innego z shinobi
- Ni-san ! Ni-san ! Poczekaj, musimy porozmawiać o twoim zleceniu, nastąpiły komplikację.
Nie pozostało ci nic innego jak przyszykować się do wyjazdu i udać na zapleczę budynku siedziby władz.
Z anim jeszcze wyszłaś, rzuciłaś przed opuszczeniem miejsca, swoje ostatnie spojrzenie. Chaos rozkwitał w najlepsze, wiedziałaś, że gdziekolwiek znajdował się lider to lepiej dla tych ludzi, aby nie zjawił się w tym miejscu. Bo choć spokojny to nie przepadał za takim rozgardiaszem.
Urzędnik
0 x
Sasame
Instrukcje były proste i nie miałam najmniejszego problemu ze spamiętaniem ich. Mało tego, byłam w zasadzie niemal od razu gotowa do drogi, ciężki, duży zwój na moich plecach zawierał nawet składany namiot i inne rzeczy potrzebne do podróży, więc jedynie skinęłam głową, aby nie mieszać w życiu urzędnika jeszcze bardziej.
- Oczywiście, stawię się tam tak szybko jak to tylko możliwe. - powiedziałam i skinęłam mu głową na pożegnanie, jednak chyba nie zwrócił na to uwagi, odciągnięty kolejną sprawą, którą musiał załatwić tu i teraz.
Po rozejrzeniu się po wnętrzu jeszcze raz, pokręciłam głową w niedowierzaniu po czym zawróciłam na pięcie, kierując się prosto do wyznaczonego miejsca spotkania.
- Mam zastępować Shina co został ranny na misji, coś pomóc? - powiedziałam do... kogoś kto byłby we wskazanym mi przez urzędnika miejscu.
0 x
Kaito Ishikawa
Kampania 3/...
Wiosna 396 roku
Sasame
Z askoczona zachowaniem roztrzepanego urzędnika, a właściwie brakiem jego spostrzegawczości, ruszyłaś w miejsce o którym wspomniał, gdzie miałaś się udać zaraz po przygotowaniu się do dłuższej podróży. Droga nie była specjalnie długa, raptem kilkanaście metrów i już byłaś na tyłach. Choć jak już minęłaś pierwszy róg budynku to twoim oczom ukazał się liczna grupa osób, licząc około trzydziestu wojowników. Niektórych mogłaś nawet kojarzyć z innych misji bądź z budynku władzy, gdy mijaliście się przy odbiorze misji.
G dy już weszłaś całkowicie na plac, dostrzegłaś blondwłosą dziewczynę, która zdawała się wszystkim nadzorować. Koordynowała shinobi, udzielając im instrukcji, podeszłaś do niej, odwróciła się w twoją stronę, przywitała cię dziarskim okrzykiem:
- Hej ! Dobrze cię widzieć. Podczas podróży będziesz szła z lewej flanki powozu naszego lidera. Teraz jak chcesz możesz sprawdzić mapy, które punkty mamy oznaczone jako krytyczne, powóz też możesz sprawdzić. Tak, wiem to zadanie dla Doko, ale dzisiaj już dwa razy wóz był naprawiany, bo przypadkiem ktoś odkrył defekt.
Dziewczyna zostawiła cię po czym krzyknęła do wszystkich:
- Za dwadzieścia minut wymarsz, przygotować się !
Rozejrzałaś się po wszystkich i w cieniu drzewa dostrzegłaś seinina swojego rodu, Yen Sammo. Staruszek leżał oparty o drzewo, popijając jakiś płyn z butelczyny, obok niego znajdowało się jego oręż, ogromne zanbato, które było prawie dwa razy większe od niego samego.
Yen Sammo - KLIK
Dziewczyna nadzorująca wyprawę
Archiwum Głosów
Urzędnik
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości