Kokuyo Akagane [do sprawdzenia]

W tym dziale można zapoznać się z poprawną kartą postaci, a także pobrać jej wzór, który należy uzupełnić i wrzucić do tego działu. Po otrzymaniu akcepta można zacząć rozgrywkę!
Awatar użytkownika
Kokuyo Akagane
Multikonta: Ayatsuri Yuu

Kokuyo Akagane [do sprawdzenia]

Post autor: Kokuyo Akagane »

Ukryty tekst
1 x
Awatar użytkownika
Pączuś
Multikonta: Zakata, Emi

Re: Kokuyo Akagane [do sprawdzenia]

Post autor: Pączuś »

Ukryty tekst
1 x
Awatar użytkownika
Kokuyo Akagane

Zacytuję, żeby pokazać, że nie masz racji w tym akurat momencie (podkreślenie moje):
Jak widać, nie ma blokady posiadania mniejszej szybkości niż połowa Dokiego - problemem tutaj jest jedynie to, że nie będziemy w stanie wykorzystać pełnego potencjału - bo zwyczajnie nie nadążymy. Druga połowa zdania precyzuje pierwszą, bez niej nie można jej interpretować

To jest dokładnie taka sama sytuacja jak z relacjami między szybkością a wytką czy percepcją lub siłą a wytką dla każdego - możesz nie spełniać pewnych wymagań, po prostu wiąże się to z pewnymi konsekwencjami - w tamtym wypadku możesz nie nadążyć za swoim ruchem lub Twoje ciało może go nie znieść, w tym po prostu nie nadążymy za Dokim, w związku z czym efektywnie jego szybkość będzie mniejsza (ale faktyczna pozostaje wciąż na tym samym poziomie)
0 x
Awatar użytkownika
Pączuś

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kokuyo Akagane

Nooo... nie. W tym momencie zwyczajnie zaprzeczasz mechanice, która wyraźnie mówi (podkreślenie moje):
No nie, bo jak pisałem, nie ma takich statów. Tak jak postać, rośnie w siłę w trakcie, nie zaczyna ze statami na 220.
To jest generalnie zaprzeczanie moim prawom, które są jasno opisane:
Mogę rozdać te statystyki, więc je rozdaję.

Naprawdę nie w porządku jest blokowanie czegoś ze względu na swoje widzimisię, a nie mechanikę. Bo tak to wygląda i ciężko uzasadnić, że jest inaczej. Może jeśli podasz jakiś cytat z mechaniki Matekich, który by uzasadniał to podejście? Nie wykluczam, że coś przegapiłem, ale wrzuciłem tu już trzy fragmenty, które potwierdzają to, co ja mówię.
0 x
Awatar użytkownika
Pączuś

1 x
Awatar użytkownika
Kokuyo Akagane

Do dania Dokiemu PA w ilości Psychika*3, z zachowaniem wymaganych limitów oczywiście

Jakby, naprawdę uważasz że sensowniej będzie jeśli teraz mu obniżę tego speeda, poczekam na przeniesienie i potem przywrócę prawidłową wartość? W końcu
Ja to osobiście uważam za głupie.
0 x
Awatar użytkownika
Pączuś

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kokuyo Akagane

Świetnie, mój Doki ma statystyki zgodne z moim poziomem kontroli - D. Żadna nie przekracza 60-ciu. Proszę o akcept
0 x
Awatar użytkownika
Pączuś

Mechanicznie karta postaci jest niepoprawna.

Mówisz o maksymalnych statystykach dokiego które są warunkowane dziedziną. Aktualne statystyki dokiego wykraczają poza twój aktualny możliwy poziom kontroli który jest warunkowany przez percepcję i szybkość postaci.
0 x
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podania Kart Postaci”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość