Tengoku Akuma

Moderator: Souei

Kari

Tengoku Akuma

Post autor: Kari »

[center][img]http://i950.photobucket.com/albums/ad341/hydrargyro/Crow.jpg[/img][/center]
Nazwa
Tengoku Akuma
Dziedzina
Kugutsu
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt 1
E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (utrzymanie: 2%)
Koszt 2
E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (płacony przy starcie)
Dodatkowe
Wymagany fizyczny kontakt z lalką
Opis Jak wiadomo lalkarze lewitowali od dawna swoje lalki z użyciem nici chakry. Jak to robili? Nikt tak na prawdę nie wie, nawet oni sami. W każdym razie mieli jednak problem z lalkami, w których się znajdowali. Ta technika ma ten problem rozwiązać. Użytkownik bowiem przesyłając chakrę do marionetki, z którą jest w kontakcie fizycznym, jest w stanie wywołać lewitację kukły. Nie jest to jednak "latanie", zastrzeżone zresztą dla dziedziny Fuutonu. Przypomina to bardziej zdolność kontrolowania piasku - można unieść lalkę, można ją przesuwać, jednak nigdy nie osiągnie się porządnej szybkości. Najwolniejsze jest wtedy wznoszenie. Istnieje także możliwość wykonania bardziej oszczędnej w kosztach wersji tej techniki. W tej alternatywnej wersji koszt jest znacznie mniejszy (koszt 2), jednak lalka unosi się wtedy jedynie kilka centymetrów nad ziemią. A gdy ziemia zostanie spod niej usunięta... zwyczajnie spada.
Link do tematu postaci KLIK!
Nie każcie mi się turlać ;(
0 x
Hakai

Re: Tengoku Akuma

Post autor: Hakai »

Mocno zastanawiam się czy to możliwe. W naruto lalki były unoszone za pomocą nici. Ogólnie to nici są większą częścią ich umiejętności. Przytaczając cytat "Kugutsu - specyficzna specjalizacja shinobi rodu Ayatsuri, pozwalająca im wytwarzać linki z chakry do kontrolowania wszelkiego rodzaju marionetek. ". Dlatego wydaje mi się ,że przesyłanie chakry w wielki przedmiot by ten lewitował nie jest zgodne z twoimi umiejętnościami. Co na to inni modzi?
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Nie uniesiesz się (przy pierwszym koście) wyżej, niż dwa/trzy metry nad ziemię, koszt drugi podnieś do techniki D. Reszta spoko.
0 x
Kari

Hakai,
Dobra, rozumiem. Tylko jak oni niby mieli lewitować kukły nićmi? Zrozumiałbym, gdyby marionetki "wyskakiwałyby" w powietrze po pociągnięciu nićmi w górę, a potem opadały. Ale one seryjnie lewitowały (pacz na lalki Sasori'ego). Tak więc te nici muszą w jakiś sposób nadawać właściwość lotu. A tu robię to samo, tylko bez nici - bezpośrednio przez ciało.

Kamiru,
Ok, nie liczyłem na nic wielkiego, nie chcę tym latać w przestworzach. Ale co, jeśli walka będzie sie toczyła na np. latających wierzchowcach? Dlatego proponowałbym nie dawać tu ograniczenia wysokości, ale zaznaczyć, że samo wznoszenie jest bardzo powolne. Co ty na to?
0 x
Kamiru

Pasuje, ale koszt drugi podnieś do kosztów techniki D.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

A więc zaktualizuj technikę.
0 x
Kari

Już
0 x
Kamiru

Obrazek
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Obrazek
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Tak więc i ja.
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Obrazek
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości