- [center][img]http://31.media.tumblr.com/tumblr_maj5y7tNou1r4ugi5o1_100.gif[/img][/center]
- Nazwa
- Meisekina zunō
- Dziedzina
- Klanowa
- Ranga
- A
- Pieczęci
- Dotyk
- Zasięg
- Bezpośredni
- Koszt
- C: 50% | B: 35% | A: 25% | S: 15% | S+: 5%
- Dodatkowe
- Opis Technika wymaga skupienia i tury w bezruchu więc raczej nie nadaje się do użytku podczas walki. Jutsu polega na najprościej mówiąc zabiciu kogoś. Wykonawca kładzie swoją dłoń na czyjeś głowie i zaczyna niszczyć wspomnienia i ogólnie całą osobę. Po wykonaniu zabiegu zostaje po nim tylko puste ciało które żyje ale jest w czyś w stylu hibernacji. Zużywa bardzo mało energii ma nieodczuwalny puls itp co pozwala mu leżeć parę miesięcy. Jako ,że ciało żyje nie da się go zapieczętować w zwoju.
- Link do tematu postaci KLIK!
Papa
Moderator: Souei
Papa
0 x
Re: Papa
A więc nerfy część 1:
- Tylko jak masz wyższą Konsekwencję i Psychikę od ofiary (obie osobno, nie razem).
- Ofiara musi być unieruchomiona - najmniejszy jej ruch przerwie technikę.
- Nawet gdy ma nieco niższą Konsekwencję i Psychikę, to może z tym walczyć. Wszystko zależy od targających nią emocji i wyroku MG.
- Przed dotknięciem musisz wykonać serię pięciu pieczęci.
- Niemożliwe do użycia więcej niż raz dziennie.
- Odpowiednia technika zdoła przełamać to jutsu, więc ofiara może "powrócić do gry".
- Po użyciu jesteś wyczerpany i musisz odpocząć.
- Ranga niech będzie A, techniki rangi S zazwyczaj zabijają niezależnie od sytuacji (Rasenshuriken, Amaterasu itp.).
- Kolejna część nerfów do uzgodnienia.
0 x
Na B mogę wchodzić i czytać w umysłach. Czemu na A nie pójść krok dalej i jak już znajdujemy się w umyśle nie napsuć tam trochę? i uwzględniaj mnie w hide bo reloganie jest uciążliwe.
kari można to dodać. Choć z tym przełamaniem inną techniką to nie wiem jak by taka technika musiała działać. Ja tu po zakończonej walce czy coś no tak jakby dobijam gracza ale biorę jego ciało by mieć fajny fant "Przeszczepy i inne medyczne gówno".
kari można to dodać. Choć z tym przełamaniem inną techniką to nie wiem jak by taka technika musiała działać. Ja tu po zakończonej walce czy coś no tak jakby dobijam gracza ale biorę jego ciało by mieć fajny fant "Przeszczepy i inne medyczne gówno".
0 x
-
- Support
Yamanaka potrafią grzebać w umyśle, zgoda. Yamanaka potrafią przeglądać wspomnienia, zgoda. Yamanaka potrafią kontrolować drugą osobę, zgoda. Eh, spróbowałbym się tu rozpisywać, ale wiem, że nie będzie to miało znaczenia.
Dopiero na randze A możesz kontrolować ludzkie ciało, albo przerzucić duszę przez medium (kukła).
Wszelkie zabawy z psychiką (DELIKATNE zmiany trwające pewien czas) widziałbym na S, a i to bez szans na osiągnięcie statusu warzywa (chyba, że zrobiłbyś danej osobie kilkadziesiąt sesji niszcząc go kawałek po kawałku, jak na przesłuchaniach w sowieckiej rosji).
Dopiero na randze A możesz kontrolować ludzkie ciało, albo przerzucić duszę przez medium (kukła).
Wszelkie zabawy z psychiką (DELIKATNE zmiany trwające pewien czas) widziałbym na S, a i to bez szans na osiągnięcie statusu warzywa (chyba, że zrobiłbyś danej osobie kilkadziesiąt sesji niszcząc go kawałek po kawałku, jak na przesłuchaniach w sowieckiej rosji).
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości