Ehm. Ehm.

Moderator: Souei

Tsuyoshi

Ehm. Ehm.

Post autor: Tsuyoshi »

[center][img]http://i.imgur.com/ztuQSwm.jpg[/img][/center]
Nazwa
Hiji-tsuki
Dziedzina
Klanowe
Ranga
C
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośrednie|Przy wyrzucie: 15m
Koszt
E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3% (2 ostrza)
Opis Technika dzięki, której użytkownik origami z łokci wysuwa dwa ostrza długie na około 30 cm. Ostrza wyciągają się w sekundę i służą do bezpośredniej walki, lecz przy mocnym wymachu łokciem i skupieniu się na miejscu wylotowym ostrzy, użytkownik może je wystrzelić na bliski dystans.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Hakai

Re: Ehm. Ehm.

Post autor: Hakai »

Nie wiem co w związku z wytrzymałością. Raczej po zderzeniu ze zwykłym mieczem papier ulegnie. W końcu jest to najmniej wytrzymały z kontrolowanych KG. Niby da się go wzmacniać chakrą ale może być trudno by dorównał normalnym bronią. Ale mogę się mylić. W tej kwestii czekam jeszcze na innego moda.
0 x
Kari

Post autor: Kari »

Cóż, jak na mnie ta włócznia mogąca przebić człowieka jest dość twarda... ale mogę się mylić xD

Niestety ona jest na dużo wyższej randze. Nie, nie przepuszczę czegoś takiego na D. Może na C, to już prędzej. Widzi mi się to jako technika z poziomu chuunina, nie TJ, więc C powinno starczyć. Ale jak chcesz tym walczyć z prawdziwym mieczem to raczej C+/B- (takie przysłowiowe, czyli albo C, ale wtedy jakiś nerf do tego, albo B z wzmocnieniem samej techniki).

No i musisz się zamienić choć częściowo w papier.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Zgadzam się z Karim.
0 x
Hakai

Post autor: Hakai »

Może jakieś turowe koszta chakry za wzmocnienie papieru i wtedy przechodzi ranga [C] i możliwość walczenia z innym mieczem. Co na to inni modzi?
0 x
Tsuyoshi

Tak jak teraz przejdzie? Zmieniłem na rangę C i dodałem koszt utrzymania na turę dwóch ostrzy - 5%.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Możesz je wyciągnąć z własnego ciała, ale też uformować z papieru obok siebie.

Nie musisz płacić co turę za ich utrzymanie, to jak z chakra flow, płacisz raz i masz tak długo, jak ich nie zdezaktywujesz / nie zniszczą się.

Wytrzymałość na randze C da radę sparować uderzenia bronią do siły 40 maksymalnie (wszak Kami to najmniej wytrzymałe twory).
0 x
Tsuyoshi

Czyli wszystko powinno być tak jak było na początku, tylko, że zwiększyć rangę na C. Tak też zrobiłem. Myślę, że wszystko jest już gotowe :)
0 x
Kamiru

Zasięg tego wyrzucenia będzie mały, bo nie rzucasz go normalnie, a przez skręt ręki (tak zrozumiałem). Jakieś 10/15 metrów, a kształtu bumerangu to nie ma, więc... Po prostu wzmianka, że możesz tym rzucić w bliskim dystansie.
0 x
Kari

Zawsze będzie mógł kontrolować to coś zwykłą kontrolą papieru. Poza tym zgadzam się z Kamiru. Usuń linijkę "Dodatkowe" i będzie wstępny akcept.
0 x
Tsuyoshi

Usunięta ;)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Tsuyoshi

Dodałem te Twoje "w" :v
0 x
Kamiru

Obrazek
0 x
Kari

Obrazek
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości