Druga co do wielkości prowincja Karmazynowych Szczytów od wieków znajduje się pod opieką słynnego Rodu Hyūga , który bardzo dokładnie dba o rozwój wewnątrz swego kraju, a także o bezpieczeństwo granic - zważając na sąsiedztwo z niezbadaną powierzchnią lądową (znaną pod nazwą Głębokich Odnóg) na południowym zachodzie. Podobnie jak w pozostałych prowincjach Karmazynowych Szczytów, dominuje tutaj krajobraz górzysty i roślinność wysokogórska, lecz Kyuzo może pochwalić się bogatszą fauną - wiele zwierząt chętnie poszukuje kryjówek w głębokich jaskiniach prowincji, chroniąc się przed dość kapryśną pogodą.
Kaito Mizukane
Wiek postaci: 19
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: - Stalowe oczy - Kucyk - Atletyczna budowa ciała - Brązowo-bordowa tunika - Dopasowane spodnie shinobi - Czarny pas - Bose stopy
Widoczny ekwipunek: - Duża torba - Płaszcz
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=224239#p224239
Multikonta: Tapion
autor: Kaito Mizukane » 17 cze 2025, o 20:53
Misja Klanowa C
Zakata
"Znikające Dzieci"
- Z tego co wiem, to pozostała trójka bawiła się w lesie kawałek dalej od tego ołtarzyku, najlepiej jakbyś zapytał drwala Anzou to on ich widział z samego rana jak idą bawić się do lasu. Powinieneś znaleźć go przy południowej części osady, mieszka przy starym dębie... Nie nikt w osadzie nie ma powodu aby porywać dzieci. Niedorzeczne pytanie
Dostałeś kolejne cenne informacje, które mogły przybliżyć cię do rozwikłania tajemnicy, zaginięć dzieci. Choć starzec poczuł się urażony sugestią, że mógłby znać tego przestępce, zwłaszcza że kogo on mógł znać, tylko samych mieszkańców.
Wyszedłeś na zewnątrz, deszcz na szczęście zelżał, a właściwie to już niewiele z niego zostało co pozwoliło Słońcu przebić się swymi promykami przez pozostałości z chmur burzowych. Poszedłeś w kierunku ołtarzyka który po chwili znalazłeś, był bardzo skromny oddalony o jakieś sto pięćdziesiąt metrów od centrum osady. Zostawione zostały świeże kwiaty, ciekawe czy codziennie ktoś je przynosił? Na pierwszy rzut oka nie można było zauważyć anomalii, która mogłaby świadczyć o porwaniu.
Toko
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata
Wiek postaci: 14
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.
Widoczny ekwipunek: Mała torba.
Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?t=11244
GG/Discord: Zaakata#3405
- Nie musi pan, przepraszać to takie były przekomarzania . - Starałem się uspokoić mężczyznę by się nie przejmował relacją moją i Akiry. No po prostu nie złapaliśmy wspólnego vibe'u. Czasami tak się zdarza, że nie zawsze się z każdym zawiąże przyjaźń. Jednak nie skupiałem się cały na Akirze. Były większe zmartwienia, takie jak dzieci które może nie mogły czekać i potrzebowały jak najszybszej pomocy.
- Anzou? Coś mi to mówi to imię, kiedyś chyba spotkałem jednego mężczyznę co tak się nazywał był strasznie roztrzepany, nawet stoczyłem z nim lekki sparing ale był grubawy i nie znał się na żadnych jutsu i szybko przegrał... Oj przepraszam trochę się rozkojarzyłem. Jasne, pójdę do niego. - Imię Anzou jakoś tak ciepło mi się skojarzyło ale prawdopodobnie mówiliśmy o innych osobach. Szybko się zorientowałem, że nie było czasu na takie rozmyślania i trzeba było iść dalej.
Dochodząc do ołtarzyka nie zauważyłem nic ciekawego, był dosyć taki zwyczajny, nic a nic tutaj nie przejawiało wrażenia jakby ktoś tu coś zrobił. Nie byłem przekonany czy powinienem się tutaj rozglądać skoro nic nie widać. - Chyba jednak muszę pójść do Anzou. - Obróciłem się na pięcie i poszedłem w kierunku starego dębu.
0 x
Kaito Mizukane
Krótki wygląd: - Stalowe oczy - Kucyk - Atletyczna budowa ciała - Brązowo-bordowa tunika - Dopasowane spodnie shinobi - Czarny pas - Bose stopy
autor: Kaito Mizukane » 17 cze 2025, o 22:13
Misja Klanowa C
Zakata
"Znikające Dzieci"
Poszedłeś do Anzou, choć później przyszło ci do głowy, a trzeba było sprawdzić tą miejscówkę byakuganem. Jednak to już za późno nieodkryte poszlaki poszły w zapomnienie, ty zaś skierowałeś się do Anzou. Bez problemu odnalazłeś dom drwala, kiedy zapukałeś do drzwi po chwili otworzył ci stary dziadek
- Czego - zapytał z lekka grubiańsko chyba nie lubił jak mu się przeszkadzało, tylko pytanie w czym ? W każdym razie wyjaśniłeś na prędce po co przyszedłeś, a on się wtedy rozpromienił i zaczął jakby od nowa
- A wybacz, myślałem że przyszedłeś ktoś po kroju Akiry... Co za nieużytek rolny z tego gówniarza, ale to historia na kiedy indziej młodzieńcze. W każdym razie widziałem jak dwójka naszych łodzików tak jak zawsze idą bawić się w stronę ołtarzyka. Szczerze mówiąc nie wiem co za kretyn powtarza ten bezsens o tym ołtarzyku jak dzieci z reguły szły dalej aż za las. Jednak niektórym debilom nie przetłumaczysz. W kółko tylko ołtarzyk i ołtarzyk jakby kurwa sam Susanoo miał się tam pojawić, mówię ci chłopcze momentami banda idiotów z moich sąsiadów...
Już miał zamykać drzwi kiedy po chwili dodał
- Uważaj, tam coś straszy, sam bym poszedł z siekierą w tamtym kierunku, ale... Mój czas już przeminął - zakończył starzec ze smutkiem i zatrzasnął przed tobą drzwi
Starzec
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.
Udało się dotrzeć do domku Anzou. Zapukałem do drzwi i otworzył mi starszy pan, zupełnie inny niż ten co go kiedyś spotkałem. Zapytał od razu czego. - Dzień dobry, jestem shinobi, który ma rozwiązać zagadkę znikających dzieci. Wie pan coś może na ten temat? Zostałem odesłany do ołtarzyka, a potem się dowiedziałem, że pan coś może wiedzieć . - Grzecznie, kulturalnie próbowałem ustalić co tu się dzieje. I to był ten moment co starzec rozpoczął swoją wiązankę. Słowa o Akirze sprawiły, że zrobiło mi się trochę cieplej na serduszku w momencie kiedy nie tylko mnie denerwował ten błazen. Miałem przeczucie, że coś jest nie tak jak się wsłuchałem w historię tego starca ale mimo wszystko nie przemyślałem większych konsekwencji - Dziękuję za pomoc, załatwię temat! - Krzyknąłem i ruszyłem w kierunku który mi wskazał.
Teraz już nie szedłem to był bieg, od razu po wybiegnięciu uruchomiłem Byakkugana. Trzeba było być gotowym na wszystko. Tak samo wyjąłem jednego kunaia na słowa o tym że sam by wziął siekierkę. Bieg przez błoto jakie było na ścieżce trochę ubrudził moje kimono, jednak to nie było w tym momencie żadne zmartwienie. Liczyło się tempo w jakim tam dotrę.
W międzyczasie starałem się przeskanować w trybie teleskopowym obszar za kapliczką, być może coś się rzuci w oczy w tym obszarze.
Ukryty tekst
0 x
Kaito Mizukane
autor: Kaito Mizukane » 17 cze 2025, o 23:03
Misja Klanowa C
Zakata
"Znikające Dzieci"
Posłuchałeś starca i na włączonym byakuganie powędrowałeś do ołtarzyka, jednak zanim dostrzegłeś w oddali tam gdzie drwal wskazywał domek, a w tym domku były właśnie dzieci i ktoś jeszcze ktoś w zakapturzonej pelerynie. Nie chcąc tracić czas najszybciej jak się tylko dało pobiegłeś w tamtą stronę, choć jak widziałeś dzieci na ogół były w dobrej kondycji i nic mim nie groziło. W pewnym postać przyklękła obok nich i zaczęła się bawić złączonymi patykami w kształcie ptaka. Dzieci nie były chętne do zabawy, ale nie oponowały widocznie trochę się jednakowoż bały owej postaci.
Po dłuższym maratonie dotarłeś na miejsce i zacząłeś się skradać tylko pytanie jak podejść do tego tematu ? Niestety za bardzo się napiąłeś jak już podkradałeś się do okna i zrobiłeś głośne *PRYYYYYK*, postać to usłyszała, wybiegła z domku i staliście naprzeciw siebie około dziesięciu metrów.
- Przyszedłeś po dzieci ? Chcesz mi zabrać kolegów ? Jestem Han i cię zabije - odpowiedział ci dorosły głos mężczyzny, który zaraz po tym zdjął kaptur, na jego ciele wyszły dziwne czarne znaki w kształcie bluszczu, przemienił swoją rękę w jakąś szarą maź i na ciebie ruszył. Choć nie był w twoich oczach demonem prędkości, choć jak powtarzał wujek Ranma trzeba było do każdego przeciwnika jak do najpotężniejszego ze wszystkich oponentów inaczej mówiąc należało go rozjechać z całą mocą
Han
DLA ADMINÓW Ukryty tekst
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata
Złe przeczucia kumulowały się w mojej głowie w tym momencie to już był sprint a nie maraton tam misja. Biegłem w stronę gdzie wskazał starzec. W pewnym momencie zatrzymałem się tylko by rozejrzeć się w tamtym kierunku co wskazał Byakkuganem. Zauważyłem pewien domek, a w nim gromdkę dzieci, nie bawiły się wesoło z jakimś starszym typem. Wyglądały jakby chciały stamtąd uciec. Od razu poczułem, że to jest cel całej misji, nie ma co się patyczkować i trzeba tam lecieć.
Podchodząc pod domek próbowałem się zakraść lecz nie wyszło to po mojej myśli, i nadepnąłem na jakiś zasrany patyk. Na szczęście nikt nie zrobił w niego henge no jutsu co innego mogłoby tak pstryknąć. Wybiegł od razu po tym mężczyzna. Wyglądał jakby nie był do końca normalny ale z drugiej strony, kto normalny porywa dzieci by się z nimi bawić. - Każda walka wzbudzała we mnie ogromną dozę ekscytacji, Ty w tym czasie wzbudzasz ogromną dozę obrzydzenia. To będzie, dla Ciebie ciężka i bolesna śmierć. - Jakbym zapomniał po co była ta misja i kogo mam uratować liczyło się jedno tylko przeciwnik.
Od razu rzuciłem w niego kunaiem którego miałem w ręku by przynajmniej zmusić go do uniku a w tym czasie chciałem zrobić dwa klony. Które by się rozbiegły na boki. Sam bym się schował za jednym by zobaczyć co jego technika robi. By być w stanie jak najszybciej opracować taktykę.
la musica VIDEO
Ukryty tekst
0 x
Kaito Mizukane
Misja Klanowa C
Zakata
"Znikające Dzieci"
I rozpoczęła się bitwa przeciwnik z wielką żądza mordu ruszył na ciebie, rzuciłeś kunaie które ominął i przestawał biec na ciebie. Twoja akcja się powiodła i stworzyłeś dwa klony, rozdzielając się z jednym z nich. Przeciwnik zaszarżował na pozostawioną przynętę i zmiótł go z powierzchni ziemi. Jego technika tak na dobrą sprawę nic nie robiła, znaczy się nie było jakiś fajerwerków etc. Po prostu najzwyczajniej w świecie wyglądało to na technikę wzmacniającą atrybuty własnego ciała. Jednak wciąż musiałeś być ostrożny to była tylko teoria. W każdym razie przeciwnik po zdmuchnięciu jednego z klonów, odwrócił się i zaczął szarżować w kierunku twoim i klona. Tym razem za cel obrał sobie właśnie ciebie, choć w twoich oczach był szybki, ale nie na tyle żeby ci zagrażać choć jego gabaryty budziły respekt. To wciąż był ponad dwumetrowy gigant ważący ponad sto dwadzieścia kilogramów.
Dzieci zebrały się przy oknie i głośno krzycząc dopingowały cię ile sił miały w płucach. Widocznie wszystkie jak jeden mąż miały aktualnie jeden prosty cel, wrócić do domu, do mamy i taty. Pytanie które teraz zadawały sobie dzieci było następujące:
- Czy ten ślepy chłopczyk ma naprawdę tyle siły aby pokonać tego potwora ?
Na której byłeś odpowiedzieć ty sam oraz twój przeciwnik który naprawdę miał nieprzejednaną minę.
Dzieci
DLA ADMINÓW Ukryty tekst
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata
Niestety kunai po prostu minął przeciwnika, oznaczało to w moich oczach tylko jedno, jest wystaczająco szybki. Wystarczająco szybki by podejść do walki na poważnie. Na szczęście, udało mi się ugrać chwilę by skupił się na klonie i mogłem się przyjrzeć w jaki sposób atakuje. Wszystko wskazywało na zwykłą walkę wręcz. Rozbieżność w naszych gabarytach wskazywała na to, że jak mi przyłoży to mogę odlecieć na kilka metrów. Trzeba było podejść jak najsprytniej do tego. Nie wyglądał by jego oczy działały jak moje.
Pierwszym krokiem było ruszenie na niego drugim klonem, by zobaczyć czy się zasłoni, czy będzie unikał czy zaatakuje. Chciałem jak najbardziej zobaczyć jego styl walki. Dodatkowo, jeden klon który tworzy kłęby dymu to coś co gra na moją korzyść. Następnym krokiem było wyjęcie na szybko bombki dymnej, i rzucenie w przeciwnika by jeszcze bardziej zwiększyć jego ilość by już zupełnie nie widział co się dzieje. Następnie jak już przeciwnik nie będzie nic widział, bo mu zasłoni całość chmura białego dymu ruszyć na niego wykonując technikę ataku szesnastu dłoni ośmiu trygramów. Jeżeli by się okazał jakiś niesamowicie wytrzymały to na pewno by po takim ataku udało się go wziąć na przeczekanie i zwykłe kąsanie.
la musica VIDEO
Ukryty tekst
0 x
Kaito Mizukane
Misja Klanowa C
Zakata
"Znikające Dzieci"
Twój przeciwnik ruszył na ciebie, a ty w tym momencie sprowokowałeś go swoim bushinem, aby wykonał jakiś konkretny manewr i rzeczywiście wykonał. Mianowice kiedy klon zbliżył się do niego to Han zmienił swój obiekt westchnień i z całej siły przyłożył twojej imitacji która rozpłynęła się w powietrzu. Dało ci to fantastyczne otwarcie które z powodowało, że odsłonił się dla twoich kolejnych działań do których zaraz przeszedłeś. Mianowice objąłeś całą przestrzeń wokół was białym dymem. Słusznie zauważyłeś, że przeciwnik nie mając przewagi oczu będzie bardziej podatny na twoje ataki. Zdezorientowany niczym bestia zanim pomyślał co należy zrobić dostał techniką szesnastu dłoni na ośmiu trygramach. W myślach tylko majaczyły ci liczby potęgi dwa
- dwa uderzenia
- cztery uderzenia
- osiem uderzeń
- szesnasnacie uderzeń na ośmiu trygramach
Technika zakończył się sukcesem, przeciwnik ustał, ale wyraźnie miał problem z oddychaniem. Zanim się otrząsnął zdążyłeś jeszcze do niego podbiec i porządnie go zdzielić, obrażenia które otrzymał nie były już takie dotkliwe, ale przynajmniej udało ci się rozwalić mu łuk brwiowy z którego gęsto popłynęła krew. Twój oponent już nie taki szybko starał się wydostać z kłębu dymu. W twoich oczach był powolnym żółwiem.
Dzieci w oknie zamarły nie wiedząc co się właściwie dzieje pod tym kłębem dymu.
DLA GRACZA Przeciwnik ma problem z oddychaniem. Rozcięty prawy łuk brwiowy z którego sączy się krew
DLA ADMINÓW DANE PERSONALNE
IMIĘ: Yoh
NAZWISKO: -
KLAN: -
PRZYNALEŻNOŚĆ: -
DATA URODZENIA: 364
WZROST | WAGA: 210 CM | 130 KG
RANGA: -
ZDOLNOŚCI
KEKKEI GENKAI / UMIEJĘTNOŚĆ WRODZONA: Senninka
NATURA CHAKRY: Katon
UMIEJĘTNOŚCI NABYTE: -
PAKT: -
ATRYBUTY PODSTAWOWE:
SIŁA 50
WYTRZYMAŁOŚĆ 50 + 20
SZYBKOŚĆ 50 + 20
PERCEPCJA 50
PSYCHIKA 1
KONSEKWENCJA 2
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH:
KONTROLA CHAKRY: D
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 105%
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
NINJUTSU E
GENJUTSU E
FūINJUTSU E
KLANOWE C
JUTSU:
Ninjutsu
(E) Bunshin no Jutsu
(E) Henge no Jutsu
(E) Kai
(E) Kawarimi no Jutsu
(E) Kinobori no Waza
(E) Nawanuke no Jutsu
Fuuinjutsu
Klanowe
(D) Senninka: Saisho no Henkaku
(C) Senninka: Teashi no Kakuchō
(C) Senninka: Saisho no Henkaku
Użyte techniki
(C) Senninka: Saisho no Henkaku
Nazwa Senninka: Saisho no Henkaku
Ranga C
Poziom Klątwa / Przemiana / Przeobrażenie
Pieczęci Brak
Zasięg Ciało użytkownika
Koszt E: 24% | D: 18% | C: 15% | B: 12% | A: 9% | S: 6% | S+: 3% (na turę)
Dodatkowe +40 punktów atrybutów na czas trwania techniki. Możliwe do rozdania pomiędzy siłę, szybkość i wytrzymałość.
Opis Wzmocnienie modyfikacji dostępnej na randze D. Użytkownik może jeszcze bardziej wzmocnić swoje ciało, jednak wraz ze zwiększoną dawką chakry natury, wzrost możliwości fizycznych jest większy, tak samo jak wpływ na formę modyfikacji. Mięśnie mogą zwiększać się w zauważalny sposób, zmiana budowy rąk czy nóg może ulec zmianie na bardziej zwierzęce lub drapieżne, w zależności od charakteru Senninki użytkownika.
Chakra 69% - 18% = 51%
Stan
Średnia rana - problemy ze złapaniem oddechu
Lekka rana - rozcięty łuk brwiowy
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Zakata
Plan się udał, zadymione zostało konkretnie, gdyby nie mój Byakkugan to bym nie wiedział w którą stronę mogę pójść by stąd wyjść jednak wydziałem w tym wszystkim jedno bardzo dobrze. Widziałem układ chakry przeciwnika, w tym momencie przeszedłem do szesnastu uderzeń, rozkręcałem się jak dla mnie powoli, dwa, cztery, osiem, aż w końcu szesnaście. Było widać po przeciwniku, że odczuł a tym bardziej jego układ chakry, który dużo ciężej było teraz kontrolować. Widziałem jak próbował uciec ale to, był śmiech na sali to tempo ucieczki.
- Też jeszcze jestem dzieckiem, czemu się ze mną nie chcesz pobawić w chowanego w tym kłębie dymu i uciekasz. Tutaj jestem! - Krzyknąłem do przeciwnika by zwrócić jego uwagę w tym kierunku. Kiedy jedyne na czym mógł teraz polegać to był słuch. Opcjalnie też węch ale nie wyglądał na kogoś kto mógłby o taki zmysł jak zapach dbać.
- Wiesz co czuły te dzieci? Wiesz co czuli Ci rodzice, który dzieci porwałeś? Nie?... To zaraz poczujesz coś gorszego. - To już zaczynała dla mnie być gra i znęcanie się nad oponentem.
Ruszyłem tym razem od boku. Jeżeli by się zwrócił w kierunku z którego do niego mówiłem, to by mnie ślepym lujem nie trafił. A ja od boku chciałem zaatakować punktowo tenketsu na jego ramionach by mu wyłączyć ręce z walki, by przestał czuć. By nie mógł złożyć pieczęci. A przede wszystkim by nie mógł dotknąć, już żadnego dziecka.
la musica VIDEO
Ukryty tekst
0 x
Kaito Mizukane
Misja Klanowa C
Zakata
"Znikające Dzieci"
Mężczyzna na sekundę wyłączył swoją technikę po czym znowu ją uaktywnił ciekawe jaki był w tym cel ? Niewiadomo, jednak nic więcej się nie zmieniło, nie wytrąciło cię to z równowagi i nie zatrzymało jakoś za specjalnie. Toteż błyskawicznie znalazłeś się już przy swoim oponencie który zdążył wyjść już kłębów dymu. Gdy tylko usłyszał twój głos zawył gniewnie z wściekłość, próbując skumulowanym atakiem w prawym ręku trafić cię. Niestety dla niego nie udało mu się to, zwłaszcza, ze w twoich oczach jeszcze bardziej zwolnił. Zgrabnym piruetem go ominąłeś i zadałeś trzy potężne uderzenia po kolei w ramię, nogę i szczękę. Wszystkie zadane przez ciebie obrażenia z powodowałoby, że oponent padł na twarz nie okazując jakiegokolwiek dodatkowego oznak życia. Dzieci widząc, że ich oprawca padł wybiegły z domku, podbiegł do ciebie i zaczęły szczęśliwie tańczyć
- Yupi ! Wrócimy do domu ! Wrócimy do rodziców. Dziękujemy...
Tak teraz twoim największym zmartwieniem była grupka rozwydrzonych, bardzo głośnych dzieci które trzeba było odprowadzić do rodzimej wioski. Co też poszło ci śpiewająco chociaż hałas szczęścia był przytłaczający. Toko wraz z resztą mieszańców gorąco ci dziękowali, a tobie pozostało nic innego jak wrócić do osady i zadać pełny raport ze swoich poczynań.
Dzieci
DLA ADMINÓW Ukryty tekst
0 x
Narrator / Myśli / Mowa
KP | PH | BANK
Prowadzone Misje:
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości