Terytorialnie największa prowincja Karmazynowych Szczytów, zamieszkana przez Ród Kōseki. Daishi graniczy od północy i zachodu z morzem, na wschodzie z Soso, zaś południowa granica oddziela ją od Kyuzo i obszaru niezbadanego. Efektem tego jest możliwość tworzenia bardzo dochodowych szlaków handlowych i handlu morskiego przy - niestety - utrudnionym utrzymywaniu bezpieczeństwa włości. Podobnie jak pozostałe prowincje, dominuje tu krajobraz górski i lasy iglaste, z tą różnicą że dużo tu fauny - w tym tej drapieżnej, co na dłuższą metę może być dosyć niebezpieczne dla podróżników. Na ziemiach tych mieszkają również shinobi ze Szczepu Jūgo.
Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzuChakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skrytaPH Bank WT
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Chakra Ariiego - dla sensora wyczuwalna jako spokojna, ciepła i dobroduszna Chakra w formie Rzeźnika - zimna, wyczuwalna woń krwi, morderczy zamiar wisi w powietrzuChakra w formie Mindy - znudzona, "rozbrykana", skrytaPH Bank WT
Krótki wygląd: ~ - Średniego wzrostu - Szczupła lecz dobrze zbudowana - Burza czerwonych włosów - Błękitne oczy Ubiór: ~ - Czarna sukienka-kimono w czerwone chmurki - Wysokie czarne sandały shinobi
Widoczny ekwipunek: ~ - Kabura na lewym udzie - Kabura na prawym udzie - Czarna torba przy pasie z tyłu na środku - Tanto zamocowane poniżej torby - Czarny płaszcz w czerwony chmurki - Duży zwój
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.
- To jest nie prawdopodobne, że sentoki nie wierzy akoraito ze swojej drużyny tylko dlatego, że jest młodszym shinobi... co za dziad. - Cały czas w mojej głowie rozmyślałem nad tą sytuacją. Doskwierał mi ten brak zaufania, nawet minimalnego by nie tyle zareagować tylko przyjrzeć się całej sytuacji.
Byliśmy coraz bliżej kolejnej destynacji, jaką było Daishi. Na szczęście wyszliśmy z brudnego terenu tego parszywego klanu i zarazem śmierdzącego gównem. Z każdym krokiem moje myśli odbiegały od poprzedniej osady, przypomniałem sobie walkę w finale turnieju z przedstawicielką klanu Jugo. - Niby mili i sympatyczni a jednak bestie, ciekawe jak u nich w wiosce życie wygląda i czy jak się pokłócą to ktoś musi stracić głowę . - Starałem sobie wyobrazić życie w ich wiosce.
Nagle przerwała mi te rozważania koleżanka od śpiewania, mimo, że starałem się udawać złego to nie mogłem przepuścić takiej okazji jak zaproponowa przez nią gra. - O kurde ciężkie się wylosowało, hmm momencik... Wiem chmura, a nie czekaj bo nie widać to nie... Dobra mam Echo! Leci dźwięk, może echo nieść płacz a zawsze człowiek czuje jak jest echo! Co wygrałem, co wygrałem? Haha - Odpowiadałem już radośniej, emocje u mnie potrafiły się zmieniać jak w kalejdoskopie.
- To teraz moja kolej:
Nie przychodzę sam,
gdy mnie zasłonisz – góruje czarny.
Gdy mnie zabraknie,
świat traci barwy.
Czy jestem? - Byłem ciekawy czy taki stary cwaniak jak Hanzo da radę to rozwiązać hah.
Krótki wygląd: Młody chłopiec z Byakuganem, średniego wzrostu jak na swój wiek, krótkie czarne włosy, delikatna porcelanowa twarz. Odziany w białe kimono.