Fabularność no Jutsu

Moderator: Souei

Kari

Fabularność no Jutsu

Post autor: Kari »

[center][img]https://shannaro.files.wordpress.com/2009/07/naruto-shippuuden-episode-39.jpg?w=300&h=273[/img][/center]
Nazwa
Fukuwajutsu
Dziedzina
Kugutsu
Ranga
C
Zasięg
75 m
Pieczęci
Brak
Koszt
Brak
Opis Technika ta pozwala na brzuchomówstwo. Dzięki niej kuglarz może przemawiać swoją marionetką. Technika ta daje dwie możliwości względem osiąganego głosu. Gdy kuglarz robi to od niechcenia głos zależy od Marionetki - jej kształt, załamania, budowa, rozmiar - to wszystko wpływa na to, jak brzmi głos, dlatego dla każdej marionetki może być inny. Jednak gdy kuglarz chce może przemawiać własnym głosem z marionetki. Technika ta nie pobiera chakry, jest umiejętnością pasywną, nie wykorzystującą jej w żaden sposób. Jak jednak działa samo brzuchomówstwo? Otóż użytkownik, wprawiając w drgania elementu swojej marionetki, wywołuje dźwięk. Możliwe jest jednak używanie dowolnej innej techniki brzuchomówczej - wszystko w zależności od sytuacji.
Link do tematu postaci KLIK!
Technika czysto fabularna, więc mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów z nią xD
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Re: Fabularność no Jutsu

Post autor: Ero Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Kari

Myślę, że mogę to zrobić z każdą kontrolowaną przeze mnie lalką, niezależnie, gdzie się znajduje. To trochę tak, że wprowadzam poprzez nici chakry niewielkie drgania, które powodują dźwięk, albo osiągam ten efekt w inny sposób - zależnie od sytuacji. A na bliższych dystansach normalne brzuchomówstwo.

EDIT: To technika czysto fabularna, raczej Bijuu z nią nie posoluję kappa
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kari

Zależy mi na tym nieograniczonym zasięgu ;_;
Da się to jakoś inaczej znerfić? Może ranga w górę?
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Kari

Dobra, dałem 75 m - tam można wstawić dźwięk w cokolwiek, podczas gdy tu działa to tylko na marionetki. Może być?

Albo inaczej, dam C i zwiększę zasięg jeszcze trochę. Co wy na to?
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Ukryty tekst
0 x
Kari

C i 80 :)
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kari

Ok, jest 75
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Akceptuję.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

akcept
0 x
Support nr 6
Support

Post autor: Support nr 6 »

Ukryty tekst
0 x
Kari

Kugutsu, bez dwóch zdań. To technika kuglarska, a Kugutsu to zbiór technik kuglarskich. Wszystkie je można by dać do ninjutsu kappa
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości