OP x13

Moderator: Souei

Kamiru

OP x13

Post autor: Kamiru »

[center][img]http://i.imgur.com/tBd07vz.gif[/img][/center]
Nazwa
Kōri no ryū 氷の竜
Dziedzina
Hyoton
Ranga
A
Pieczęci
Baran → Koń → Smok
Zasięg
25 metrów
Koszt
E: 55% | D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5% (5% co turę)
Opis Silne jutsu Hyotonu tworzące obok użytkownika paszczę lodowego smoka, który wystrzeliwuje w przeciwnika duże ilości lodowych pocisków. Trudno jest ich uniknąć, nie tylko ze względu na szybkość i liczbę, ale też przez fakt, że użytkownik może dowolnie kontrolować kierunek wystrzeliwania pocisków (obracanie głową). Wadą techniki jest bez wątpienia koszt chakry oraz podatność na techniki katonu (od rangi B). Jeśli Yuki stworzy smoka na terenie z już istniejącym lodem, utrzymanie paszczy będzie mniej kosztowne.*
Mechanika Wielkość pocisków zbliżona do dużych shurikenów. Na turę z paszczy wylatuje ich mniej więcej 20.
*Koszt maleje wtedy do 2% za turę.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Kamiru

Re: OP x13

Do sprawdzenia dopiero w chwili przeniesienia OP WT Hyuuga. ~
0 x
Kari

Post autor: Kari »

OP WT Hyuuga przeniesione, więc zabieram się za to.

Mam wątpliwości co do tego automatycznego podążania i ciągłego generowania. Moim zdaniem albo wypuszczasz pociski w jednej turze i podążają za wrogiem (za co płacisz chakrą), albo wypuszczasz pociski ciągle, jednak nie podążają za wrogiem lub mogą przebyć określony dystans, po czym znikają (i wtedy płacisz za wystrzeliwanie kolejnych). Decyzja należy do ciebie.
0 x
Kamiru

Z tym, że pierwsza salwa jest w kosztach stworzenia jutsu i ona podąża z automatu + 5% za turę za utrzymanie smoka (który, co prawda z lodu, ale i bez tego by stał) i kolejną salwę co nie wydaje się takie złe.

W sumie to dość obojętne dla mnie, czy będą podążały czy nie, bo w zamyśle miało to działać jak CKM, ale skoro technika D od pocisków nie wymaga skupienia a ptaszki lecą automatycznie we wroga to pomyślałem, że i tu mogę spróbować.

Co na to inni?
0 x
Kari

Jak dla mnie mogą podążać. Ale jeden pocisk przebędzie mask 25 m i zniknie. Co ty na to?
0 x
Kamiru

No tak, to jest zasięg maksymalny tej techniki.
0 x
Kari

No właśnie, zasięg techniki. Na razie wychodzi na to, że w obrębie 25 m pocisk może sobie latać ile chce. A ja z kolei chcę, by dać ograniczenie do 25 m pokonanych przez jeden pocisk - uwzględniając wszelkie akrobacje, skręty i zawracanie.
0 x
Kamiru

Aaaaaa, dobra. Dodane.
0 x
Awatar użytkownika
Ero Sennin
Support
Multikonta: Minoru

Post autor: Ero Sennin »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Tak, o coś takiego mi chodziło. Pociski, a nie wataha wilków xD
0 x
Kari

W takim razie ode mnie akcept, tylko popraw tych parę błędów, żeby nie bolało w oczy przy czytaniu ;)
Po "lodem" przecinek, utrzymanie nie będzie "mniej kosztowna", tylko "mniej kosztowne".
Jakby co, to mówi się "trudno", a nie "ciężko".

Przepraszam za wyszukiwanie błędów ortograficznych i interpunkcyjnych, ale w końcu mamy pisać poprawnie... Nie miej mi tego za złe. To tylko zmiany estetyczne, więc masz już mojego Ackepta.
0 x
Kamiru

Spoko, poprawione, mogłem przeczytać przed wysłaniem dokładniej. ~
0 x
Kari

Akceptum Patronum.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Kanon pokazuje, że pociski mogą podążać za przeciwnikiem.

Czy to ogniste kulki katonu A (głowy demona), kamienne wężo-kolce czy lodowe jaskółki.

Lalek, rzeźb etc. nie ma sensu porównywać, ale wyżej podane przykłady raczej mają pewien sens w odniesieniu do tego jutsu.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości