Sabaku może latać na piasku dzięki umieszczeniu w nim "czystej chakry" i jakoś nie wymaga się od tej techniki ninjutsu rangi S czy futonu, lata bo...ktoś sobie miał taki pomysł w anime, nie rozumiem więc sprzeciwu w moim wykonaniu... Jeśli tak bardzo chcecie się trzymać waszej śmiesznej logiki, to proszę o wyjaśnienie w logiczny sposób, jak różni się od mojego pomysłu.
-Klan Sabaku nie posiada Nin S w wymogu, czemu ja muszę?
-Futonu też nie posiadają, a nie używają swojej chary w formie dopalacza, jak to na futanie musiał bym robić.
-Moje kości są lżejsze niż standardowego człowieka, weźmy teraz standardową kość, sama w sobie już nie jest zbyt ciężka, a teraz weźmy torbę piachu...
-Jak już chcecie to mogę zamiast tarczy wyrzucić z siebie masę drobinek kościanych lub inny dysk, po prostu uznałem że było by to zbyt op, a w wyżej przedstawionym sposobie, ponosze tak naprawdę podwójne koszty chakry.
-Ken, twierdzisz że skoro mogę naprawiać to nie mogę niszczyć swoich kości, wybacz to zabawne bo uważam iż robienie czegoś jest łatwiejsze niż niszczenie.
-Mogę sterować kością pod glebą bo mam z nią styczność, nie rozumiem czemu nie mogę tym, a jeśli chcesz mnie tak ukrucić, to ja w tym momencie chce wykorzystać technikę "Kolca" którą zaprezentowałem, do połączenia się z tarczą.
A TAK ZUPEŁNIE PRYWATNIE; CO MA ZNACZYĆ ŻE NIE MASZ ZAMIARU SIĘ SPRZECZAĆ, SORRY ALE JESTEŚ TU JAK DUPA OD...OD TEGO OD CZEGO JEST! Jak ci nie pasuje to zrezygnuj z tej funkcji.