- Nazwa
- Fūinjutsu: Seishin enerugī [Fūinjutsu: Pieczęć Energii Duchowej]
- Dziedzina
- Fūinjutsu
- Ranga
- B-S
- Pieczęci
- Wąż -> Tygrys -> Koń
- Zasięg
- Własne ciało
- Koszt
- Standardowy dla danej rangi techniki. Standardowy koszt pozwala umieścić ilość tatuaży przysługujących na danej randze
- Dodatkowe
- Ranga B - do dwóch tatuaży, Ranga A - do pięciu tatuaży, Ranga S - do dziesięciu tatuaży
- Opis Nieskomplikowana technika Fūinjutsu, którą nakłada się w formie pieczęci - tatuażu, na swoje własne ciało. W wyniku dotknięcia przez kogoś tego fragmentu ciała, tatuażu absorbuje ułamek chakry (1% chakry) osoby dotykającej tego w chwili gdy użytkownik przytrzyma pieczęć Konia. Pieczęć- tatuaż ponownie aktywuje się w momencie zakłócenia obiegu chakry użytkownika, co tym samym wyciągnie użytkownika złapanego w Genjutsu, poprzez przelanie do własnego obiegu czyjejś chakry zapieczętowanej wcześniej w tatuażu. Użytkownik może na swoim ciele stworzyć kilka takich tatuaży, niemniej jednak nie mogą one na siebie nachodzić. Po przerwaniu obiegu chakry i wykorzystaniu zaabsorbowanej chakry - tatuaż znika.
- Link do tematu postaci Click!
Fūinjutsu: Seishin enerugī
Moderator: Souei
Fūinjutsu: Seishin enerugī
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Re: Fūinjutsu: Seishin enerugī
Ukryty tekst
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Prawdę mówiąc nieszczególnie, może z tego względu, że bardzo dużo przewinęło się tych WT. Jednak bardzo możliwe, że tak było i rozumiem w takim razie powód, dlaczego odrzucasz w takiej postaci, ale nie dostałem żadnej kontrpropozycji, np. na jakiej randze by to już mogło przejść?
Poza tym wydaje mi sie, że zapieczetowanie czegoś niewidocznego gołym okiem, a wiec chakry, a czegoś materialnego będącego źródłem ciepła powinno być tez rozpatrywane w trochę innych kategoriach. W każdym bądź razie czekam na propozycję
[Edit]Pozwolę sobie zaproponować rangę C, ew. góra rangę B. Dlaczego? Bo na tej randze jest technika Jigen Mahi no Jutsu, która może zarówno kogoś sparaliżować, lub zaleznie od intencji użytkownika nałożyć pieczęć na język i uniemozliwic komuś zdradzenie tajemnicy. Jutsu to jak widać jest nawet kinjutsu(co nie dziwi ze względu na zakres roli techniki), które upośledza funkcję życiowe. Moja technika w stosunku do tego jest moim zdaniem skromniejsza i ranga C nie wydaje mi sie niczym nieodpowiednim. Jakie jest wasze zdanie?
Poza tym wydaje mi sie, że zapieczetowanie czegoś niewidocznego gołym okiem, a wiec chakry, a czegoś materialnego będącego źródłem ciepła powinno być tez rozpatrywane w trochę innych kategoriach. W każdym bądź razie czekam na propozycję

[Edit]Pozwolę sobie zaproponować rangę C, ew. góra rangę B. Dlaczego? Bo na tej randze jest technika Jigen Mahi no Jutsu, która może zarówno kogoś sparaliżować, lub zaleznie od intencji użytkownika nałożyć pieczęć na język i uniemozliwic komuś zdradzenie tajemnicy. Jutsu to jak widać jest nawet kinjutsu(co nie dziwi ze względu na zakres roli techniki), które upośledza funkcję życiowe. Moja technika w stosunku do tego jest moim zdaniem skromniejsza i ranga C nie wydaje mi sie niczym nieodpowiednim. Jakie jest wasze zdanie?
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=3 ... 4864#p4864
- Ero Sennin
- Support
- Multikonta: Minoru
No cóż, zdecydowanie za niska ranga. Proponowałbym B, jednakże wypadałoby doprecyzować parę kwestii:
1. Czy mam rozumieć, że ten tatuaż przy każdym dotknięciu pobiera chakrę od wroga?
2. Jeśli tak, to czy przy dłuższym kontakcie jest możliwe wessanie większej ilości chakry (jestem na nie).
3. Jeśli działa za każdym razem, to czy jest jakiś limit pochłanianej chakry?
4. Czy, skoro chakra dostaje się do twojego obiegu, dolicza się ona do twoich zasobów (raczej nie, ale wolałem się upewnić)?
W zależności od tego mogła by to być ranga C, B czy też A. S - bez przesady, to nie jest chyba aż tak mocne.
1. Czy mam rozumieć, że ten tatuaż przy każdym dotknięciu pobiera chakrę od wroga?
2. Jeśli tak, to czy przy dłuższym kontakcie jest możliwe wessanie większej ilości chakry (jestem na nie).
3. Jeśli działa za każdym razem, to czy jest jakiś limit pochłanianej chakry?
4. Czy, skoro chakra dostaje się do twojego obiegu, dolicza się ona do twoich zasobów (raczej nie, ale wolałem się upewnić)?
W zależności od tego mogła by to być ranga C, B czy też A. S - bez przesady, to nie jest chyba aż tak mocne.
0 x
Odpowiadając Kari'emu:
- Jeden tatuaż absorbuje tylko raz chakrę.
- Jeden tatuaż może wessać tylko 1% chakry, niezależnie od okresu w jakim tatuaż dotyka drugiej osoby.
- Jak wyżej
- Nie dolicza, przerywa tylko obieg chakry, który znajduje się w Genjutsu.
0 x
Jedna absorbcja, ranga C-B - dla mnie jest git. Ranga zależy od tego, co inni powiedzą.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
Dlatego zgodziłem się Ichirou po wpisie Reiki, że trzeba podnieść rangę techniki i stąd moja propozycja
I nie Ichirou, tatuaż można nałożyć częściej niż raz na ciało, nie mogą się one tylko wzajemnie nakładać/przysłaniać. Za każdy tatuaż będę płacił cały koszt chakry, jaki będzie dla danej rangi, dlatego nie widzę powodu by z tego rezygnować. I to wszystko. Czy też aż, w zależności od tego kto jak na to Jutsu spogląda 
[Edit] Wszystko oczywiście musiałoby przebiegać zgodnie z regulaminem, a więc nie mogę nakładać tatuażu raz po razie, musi być odstęp między tym. Poza tym wykorzystanie zmagazynowanej chakry spowoduje zniknięcie tatuażu-pieczeci.
[Edit2] Jeśli i wy uwazacie, ze automatyczne wyssanie 1% chakry od osoby, która dotknie pieczeci jest wyższą szkoła jazdy, to moge odstapić i dopisać, że w momencie gdy chcę zmagazynować chakrę to składam pieczęć i dopiero wtedy pobierze od użytkownika dotykającego tatuażu. I tak będę chakrę kradł Toshio (który mi nie odmówi kappa ) i Reice (która też tego pewnie nie zrobi kappa). Dla mnie to juz lotto, bo technika i tak nie była w zamiarze do przygotowywania w warunkach bojowych. Tylko wtedy wykorzystywana.

[Edit] Wszystko oczywiście musiałoby przebiegać zgodnie z regulaminem, a więc nie mogę nakładać tatuażu raz po razie, musi być odstęp między tym. Poza tym wykorzystanie zmagazynowanej chakry spowoduje zniknięcie tatuażu-pieczeci.
[Edit2] Jeśli i wy uwazacie, ze automatyczne wyssanie 1% chakry od osoby, która dotknie pieczeci jest wyższą szkoła jazdy, to moge odstapić i dopisać, że w momencie gdy chcę zmagazynować chakrę to składam pieczęć i dopiero wtedy pobierze od użytkownika dotykającego tatuażu. I tak będę chakrę kradł Toshio (który mi nie odmówi kappa ) i Reice (która też tego pewnie nie zrobi kappa). Dla mnie to juz lotto, bo technika i tak nie była w zamiarze do przygotowywania w warunkach bojowych. Tylko wtedy wykorzystywana.
0 x
- Ichirou
- Wiek postaci: 35
- Ranga: Seinin
- Krótki wygląd: Chodzące piękno.
- Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=320
A więc dostosowałem się do Twojego pierwszego punktu, dopisałem to co poruszyliśmy w opisie techniki. Podniosłem rangę techniki oraz oczywiście idące razem z tym koszty.
Hmm.. odwołując sie jeszcze do tego, że równocześnie zadziała... ja bym to odwrócił dla przykładu. Spójrz proszę, ze na randze C Fūinjutsu jest technika Gofū Kekkai, która pozwala na zamknięcie przejścia, a jego ewentualne otwarcie/zniszczenie jest dopiero możliwe w sytuacji, gdy oderwie się równoczesnie cztery plakietki. Jak widzimy na randze C możliwe więc są techniki, które opierają się na wzajemnych powiązaniach
Poniżej zamieszczam opis.
Hmm.. odwołując sie jeszcze do tego, że równocześnie zadziała... ja bym to odwrócił dla przykładu. Spójrz proszę, ze na randze C Fūinjutsu jest technika Gofū Kekkai, która pozwala na zamknięcie przejścia, a jego ewentualne otwarcie/zniszczenie jest dopiero możliwe w sytuacji, gdy oderwie się równoczesnie cztery plakietki. Jak widzimy na randze C możliwe więc są techniki, które opierają się na wzajemnych powiązaniach

- Nazwa
- Gofū Kekkai
- Pieczęci
- Baran
- Zasięg
- Notki można oddalić o 250 metrów
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Należy stworzyć uprzednio pięć specjalnych notek.
- Opis Bardzo przydatna technika, polegająca na przyklejeniu notki do drzwi/bramy danej organizacji/domu/czegokolwiek. Dzięki temu bariera staje się praktycznie niezniszczalna i jest tylko jedna opcja na rozwalenie jej. Trzeba odnaleźć cztery następne notki, które autor może schować ok. 250 metrów od tych przyklejonych do bramy. Kiedy oderwie się je równocześnie, bariera jest osłabiona i da się ją zniszczyć bez problemów.
0 x
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
Ukryty tekst
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
Odniosę się ostatni raz do takiego wpisu Reika bo kompletnie się z Tobą nie zgadzam i nasza wzajemna dalsza dyskusja nie ma sensu skoro obstajemy za kompletnie innymi podejściami do tej dziedziny. Tak jak wspomniałem wcześniej, działanie techniki nie wykracza ponad rangę B, a to jak działa klasyfikuje ją co najmniej na randze C. Przykład który podałem pokazuje, że na randze C są techniki umożliwiające wzajemne oddziaływanie na siebie poprzez pieczęci.
To, że tamte techniki są Kinjutsu wynika z tego, co ta technika robi, a nie z tego że jest to pieczęć na ciele. Masz tutaj WT Kuroi Kuma, które jest na randze D i umożliwia nakładanie pieczęci na własnym ciele... Zgodziłem się jednak na początku, że na D to nie będzie, dlatego zaproponowałem rangę C, bo zakresem swojego działania na pewno przekracza rangę D.
Proszę zwróć także uwagę, że ja nie pieczetuje na swoim ciele żywiołów, a jedynie drobny ułamek czyjeś chakry, jeżeli już posiłkujesz się przykładem Komatsu.
To, że tamte techniki są Kinjutsu wynika z tego, co ta technika robi, a nie z tego że jest to pieczęć na ciele. Masz tutaj WT Kuroi Kuma, które jest na randze D i umożliwia nakładanie pieczęci na własnym ciele... Zgodziłem się jednak na początku, że na D to nie będzie, dlatego zaproponowałem rangę C, bo zakresem swojego działania na pewno przekracza rangę D.
Proszę zwróć także uwagę, że ja nie pieczetuje na swoim ciele żywiołów, a jedynie drobny ułamek czyjeś chakry, jeżeli już posiłkujesz się przykładem Komatsu.
0 x
- Ero Sennin
- Support
- Multikonta: Minoru
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości