Multi
- Rokuramen Sennin
- Support
- Multikonta: Akihiko Maji i Jugo Misaki
Re: Multi
W sumie, jakby tak spojrzeć, to faktycznie 50% powinno być bardziej sprawiedliwe. Bo powiedzmy, mamy maina z 2,5k PH, to przy 80% tworzylibyśmy postać grubo ponad poziom Doko (a nawet sporej ilości Akoraito).
I to, co mówi Kari, żeby określać możliwość tworzenia multi na podstawie aktywności, brzmi dobrze.
I to, co mówi Kari, żeby określać możliwość tworzenia multi na podstawie aktywności, brzmi dobrze.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
- Reika
- Martwa postać
- Wiek postaci: 28
- Ranga: Sentoki
- Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
- Link do KP: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32&t=245
- Multikonta: Brak
O, Kari dobrze napisał, polać mu! :333 i również byłabym wtedy za 50%. Taka nagroda dla tych bardziej aktywnych, którzy czują się na siłach aby poprowadzić drugą postać i zasługują na zaufanie Administracji, że nie będzie żadnego kombinowania i tak dalej.
0 x

|| Karta Postaci || Pieniądze || Punkty Historii || Głos ||
- Ero Sennin
- Support
- Multikonta: Minoru
Nie lubię multikont, na pbfach gdzie grałem wprowadzało to oczekiwanie na posty od takiego gracza czasem i tydzień, nie mówiąc o osobach, którym znudziły się ich postacie i zrobili multikonto a na tamtej w zasadzie tylko się logowali.
Moim zdaniem próg ph powinien być od zera. Nie rozumiem na jakiej zasadzie ktoś by miał mieć silniejszą drugą postać. Czytając regulamin śmierci okej, użytkownik się napracował, stworzył z trudem silnego shinobiego zmarł, niech ma jakiś łatwiejszy start. Lecz w przypadku, gdy ktoś ma dobrze prosperującą postać i ma tak dużo czasu, że chce kolejną? Powinno się zaczynać od zera w takim wypadku.
Pomysł z pozwalaniem na mk tylko b. aktywnym graczom co weryfikowaliby czerwoni - jak najbardziej za.
Zatem mk same w sobie: Na nie. Jeśli przejdzie, bo większości i adminom pasuje to głosuję za PH tylko za KP jak innym graczom, którzy rozpoczynają rozgrywkę, i weryfikacja aktywności przez admina.
Moim zdaniem próg ph powinien być od zera. Nie rozumiem na jakiej zasadzie ktoś by miał mieć silniejszą drugą postać. Czytając regulamin śmierci okej, użytkownik się napracował, stworzył z trudem silnego shinobiego zmarł, niech ma jakiś łatwiejszy start. Lecz w przypadku, gdy ktoś ma dobrze prosperującą postać i ma tak dużo czasu, że chce kolejną? Powinno się zaczynać od zera w takim wypadku.
Pomysł z pozwalaniem na mk tylko b. aktywnym graczom co weryfikowaliby czerwoni - jak najbardziej za.
Zatem mk same w sobie: Na nie. Jeśli przejdzie, bo większości i adminom pasuje to głosuję za PH tylko za KP jak innym graczom, którzy rozpoczynają rozgrywkę, i weryfikacja aktywności przez admina.
0 x
- Nikusui
- Gracz nieobecny
- Wiek postaci: 29
- Krótki wygląd: Białe, długie włosy, część z nich zapleciona w cztery warkocze - https://i.imgur.com/W0LDdj1.jpg; żółto-zielone oczy; jasna cera
- Widoczny ekwipunek: Bicz przymocowany przy prawym biodrze; torba nad lewym pośladkiem; kabura na broń na prawym udzie
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=33&t=283
- Multikonta: Sayuri
Hm, myślę, że można byłoby to wprowadzić. Max jedno multikonto, a PH rzeczywiście dawane byłyby przez administrację. Dałam wcześniej próg max 50% PH, ale w sumie może i lepiej byłoby zaczynać od zera, a w wyjątkowych przypadkach, właśnie jak aktywność, wkład w forum i tym podobne, dawane byłby jakieś dodatkowe PH.
0 x

"W życiu licz na najlepsze, ale przygotuj się na najgorsze."
Szczerze mówiąc... nieszczególnie podoba mi się pomysł wprowadzania multi. Jest to rozwiązanie powszechne na forach typu SL, nie forach Naruto (prawde mówiąc pierwszy raz się z czymś takim spotykam na tego typu forach).
Żeby to wprowadzić, należałoby w pierwszej kolejności ustalić regulamin. Wśród tych zasad znajdowałoby się przede wszystkim informacja, ze nie mogą wystąpić żadne wzajemne kooperacje. A jak tego się dopilnuje... nie mam pojęcia, wydaje mi się to niemożliwe. Takie postacie nie mogłyby na pewno znajdować się w tym samym regionie geograficznym, bo oddziaływanie jedną postacią na prowincję będzie miało wpływ na sąsiednią prowincję. Lepsza postać będzie miała wpływ na przyszłego lidera, albo nawet zostanie takim liderem, więc druga postać tego gracza nie można być w sąsiednich prowincjach ulokowana... bo wystapi kooperacja na poziomie oddziaływania państw/władz na daną prowincję gracza.
To jest... na prawdę skomplikowane i wydaje mi się, że w ogóle przez graczy nieprzemyślane.
Żeby to wprowadzić, należałoby w pierwszej kolejności ustalić regulamin. Wśród tych zasad znajdowałoby się przede wszystkim informacja, ze nie mogą wystąpić żadne wzajemne kooperacje. A jak tego się dopilnuje... nie mam pojęcia, wydaje mi się to niemożliwe. Takie postacie nie mogłyby na pewno znajdować się w tym samym regionie geograficznym, bo oddziaływanie jedną postacią na prowincję będzie miało wpływ na sąsiednią prowincję. Lepsza postać będzie miała wpływ na przyszłego lidera, albo nawet zostanie takim liderem, więc druga postać tego gracza nie można być w sąsiednich prowincjach ulokowana... bo wystapi kooperacja na poziomie oddziaływania państw/władz na daną prowincję gracza.
To jest... na prawdę skomplikowane i wydaje mi się, że w ogóle przez graczy nieprzemyślane.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Druga postać zaczynałaby od zera, takie multikonta przysługiwałyby tylko najaktywniejszym graczom - nie ma sensu udostępniać takiej opcji pozostałym osobom, które zaglądają na forum jedynie "odświętnie". Uważam też, że postaciom z multikonta nie przysługują żadne prośby do administracji, przynajmniej w początkowym okresie gry. Wynika to z tego, że takie konta traktujemy samo w sobie jako nagrodę.
Jak inni zapatrują się na takie zasady?
Jak inni zapatrują się na takie zasady?
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
- Reika
- Martwa postać
- Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Jak dla mnie ok, tylko zastanawiam się, czy w te prośby do Administracji wliczają się też PH za fabułę, bo jak tak, to słabo :<
0 x

Niee, to akurat nie wchodziłoby w grę. Bardziej tutaj miałem na mysli wszelkie prośby o pakt itd.
0 x
- Tsukune
- Wiek postaci: 30
- Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
- Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=3 ... 4864#p4864
ostatecznie powiedzmy ... przez X czasu jedyna prośba jaką możnaby składać to punkty za fabułe ... ale tylko na pierwszej postaci i nic więcej. Administracja by ustaliła przy "akceptowaniu" danej postaci czas po jakim mogłaby składać prośby [oczywiście po aktywnej grze obiema postaciami]
0 x
- Reika
- Martwa postać
W takim razie popieram Defa ^^
Tsukune ale namieszałeś @.@
Chodziło o multikonto. Że jak się dostanie możliwość założenia go, to przez pewien czas nie możesz o nic prosić dla tej nowej postaci poza PH za fabułę, jaką prowadzisz. Pierwsze konto nie ma tu nic do rzeczy x.x
Tsukune ale namieszałeś @.@
Chodziło o multikonto. Że jak się dostanie możliwość założenia go, to przez pewien czas nie możesz o nic prosić dla tej nowej postaci poza PH za fabułę, jaką prowadzisz. Pierwsze konto nie ma tu nic do rzeczy x.x
0 x

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość