Rongu Kobushi

Moderator: Souei

Kaien

Rongu Kobushi

Post autor: Kaien »

[center][img]http://pa1.narvii.com/5817/52317ac8abf624b9563e6d5bed230ec89f14115f_hq.gif[/img][/center]
Nazwa
Fūton: Rongu Kobushi no Waza - Uwolnienie wiatru: Sztuka długiej pięści.
Dziedzina
Futon.
Ranga
C
Pieczęci
Odpowiedni gest.
Zasięg
10 metrów.
Koszt
C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%,.
Opis Użytkownik techniki Rongu Kobushi zaciska otwartą dłoń w pięść, kompresując powietrze w dłoni, gdyż przez skórę wydziela z siebie czakrę Futonu. Skompresowane powietrze z czakrą może zostac mocnym uderzeniem uwolnione, a w oponenta poleci pocisk wielkości pięści i o jej zbliżonym kształcie, uderzając mocno i/lub odpychając, zależnie od wagi oponenta.
Właściwości Cios leci po linii prostej, jakbśmy mieli tak długą pięść. Siła powietrznego ciosu (kuli powietrza o kształcie naszej pięści) to 3/4 naszej siły z jaką wykonaliśmy cios ciałem. Maksymalny zasięg to 10 metrów, jednak już w połowie 'trasy' siła maleje z 3/4 do 1/2. Kiedy pięść uderzy ciało bezpośrednio to cios ma +20 do siły. Wymagana jest kontrola czakry C.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Re: Rongu Kobushi

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kaien

Wiesz, z zasięgiem to się na tamtych technikach wzorowałem. Na Gokuha i Daitoppie.
A jak mam kościaną rękawice na ręku? kappa
Nie no wiem. W tańcu nie uderzam gołą ręka. A tu chodzi głownie o ciosy gołą-osłoniętą ale pięścią.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kaien

No dobra nie mówie nie, zobaczymy jak to widzą inni.
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

No dobra, drugi głos, że 10 metrów maks, ale w połowie 3/4 zmienia się na 1/2. No to zapisze skoro tak mówicie.
A co do tego co zaproponowałaś. Bardzo ciekawe. Ale mam taki śmieszny pomysł, propozycje.
- +20 do siły na cios, stałe, permamentne, więcej nie.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach

Ukryty tekst
0 x
Kaien

NAniesione.
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

Przybijam stempelek
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać

Również Akceptuję.
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

klapcept
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Ot bo to nie powłoczka leci, tylko powłoczka na pięści wykonującej cios pcha tak mocno bardzo wiatr. Wiesz, duże cisnienie, prędkośc, te sprawy. Coś jak masz wybuch powietrza przy starcie samolotu, co to to potrafi drzewa łamać.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości