OP x12

Moderator: Souei

Kamiru

Re: OP x12

Post autor: Kamiru »

Tak, celowo temperatura miała być tak niska z prostego faktu, że tamte jutsu jest techniką baaaaaardzo obszarową w porównaniu do tej, (nie mówiąc już o kosztach chakry, gdzie różnica też jest kolosalna)

Dla przypomnienia po raz kolejny sięgam po cytat z tamtej wt.
Zamrażać ludzi mogę od rangi B, gdzie jest to proces taki sobie pod względem szybkości. Czyli jakieś -200 stopni. Tu jest ranga A, technika działa na mnie.

Chodzi o jutsu z inną mechaniką, gdzie jedynym podmiotem wspólnym było zimno.

To tak, jakby ktoś podpalone na całym placu zapałki porównał do ciepła dawane przez kilkanaście płonących polan drzewa ~
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst

W takim chwile przeniosę do tego działu w celu udostepnienia Wam widoku.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kamiru

Hm... Przytoczę cytat z innej zbroi, stojącej po drugiej stronie termometru.
Lawa jest gorąca. Lód jest zimny. Dodając do tego fakt, że M/A większość praw z naszego świata obowiązuje w luźny sposób albo nie obowiązuje wcale, wychodzi na to, że lawą można parzyć bez dotykania. Analogicznie, lodem można zmrozić. Wzmianka o temperaturze zbroi dodałem, by nie było, że każdy widzi w tym inną wartość ~

Wyżej było jedno z możliwych wyjaśnień fenomenu, jakim jest zimno i lód, a nie sam lód w zbroi.

Drugie wyjaśnienie:

Od rangi B w pasywie istnieje opcja ZAMRAŻANIA. Nie chodzi o stworzeniu lodu dookoła celu (działanie jednej z technik klanu) tak, by go uwięzić, a obniżeniu temperatury obiektu tak, by zamarzł. Czyli kontrolowanie temperatur, jeśli idzie o ujemne, leży w moim zasięgu, co jest spisane i zgodne z zasadami istniejącymi na forum. Nie wnikam w Twoje WT i argumenty Twoje, Arafa i Modów, pokazuję jedynie, co takiego oferuje mi moje KG.

Tyle jeśli chodzi o temperaturę płynącą ze zbroi, która na przestrzeni tych kilku metrów ociepla się znacznie, bo o jakieś 150 stopni, może więcej (odmrożenia III, a IV stopnia znacznie się różnią), więc nie jest tak, że zbroja mrozi tak samo na swojej powierzchni, jak w pewnej odległości, co już jest napisane ~

Dla pewności, że nie zmyślam.

Opis klanu:
Pasyw na B:
0 x
Kamiru

Hm?
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Zmiany wprowadzone, mam nadzieję, że teraz jest już dobrze. ~
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kamiru

Odmrożenia III Dystans - A - około 10/15 sekund | S - około 5/10 sekund
Odmrożenia IV Kontakt bezpośredni (czyli złapanie kogoś np. za rękę) A - około 5 sekund | S około 2/3 sekund

Chyba, że macie inne propozycje, z chęcią wysłucham
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Pasuje
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Kamiru

Właśnie tak, jak mówi Hikari i sam pisałem Ci o tym na gg wcześniej ^^
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość