Trakt

Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Wiek postaci: 19
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga
Widoczny ekwipunek: Czarny płaszcz z kapturem, czarne rękawiczki
GG/Discord: MxPl#7094
Multikonta: Toshiki Oden

Re: Trakt

Post autor: Tamaki Hyūga »

Przeciwnicy nie chcieli się poddać, więc wychodziło na to że byłam zmuszona żeby z nimi walczyć. Rozpoczęłam walkę od szybkiego sprawdzenia umiejętności moich przeciwników za pomocą rzuconych gwiazdek, które niestety nie osiągnęły nic konkretnego poza drobną raną na ramieniu jednego z opryszków. No nic, trzeba będzie to załatwić w tradycyjny sposób. Skierowałam moją uwagę na najbliższego z przeciwników i ruszyłam do ataku, chcąc szybko wyeliminować go z walki serią trzydziestu dwóch uderzeń w jego tenketsu, co powinno zdecydowanie ostudzić jego zapał. W czasie jak atakowałam pierwszego z przeciwników, starałam się również mieć na uwadze to jak pozycjonują się pozostali dwaj aby w razie czego przerwać technikę, gdyby się okazało że podeszli niebezpiecznie blisko mnie bądź Miyi.
  Ukryty tekst
0 x
Obrazek Kuźnia | Ryo | KP | PH | WT
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
Wiek postaci: 22
Ranga: Sentoki
Widoczny ekwipunek: ~ Zbroja
~ Gurda przy lewym boku
~ Kabura na prawej i lewej nodze
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach
Multikonta: Daisuke

Post autor: Kisuke »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać
Krótki wygląd: Niska, szczupła, długie, ciemnoniebieskie włosy, białe oczy klanu Hyuuga

Jak się okazało, kompletnie wypadło mi z głowy że w dalszym ciągu trzymałam w dłoni mój sztylet i technika wyszła mi w najlepszym przypadku niezgrabnie i po prostu źle. Całe szczęście przeciwnik nie był nazbyt silny, więc w zupełności wystarczyło te 14 uderzeń aby przynajmniej na pewien czas wyeliminować go z walki i móc się skupić na bardziej naglących kwestiach, takich jak kolejny bandyta, który się do mnie zbliżył bądź drugi, który okrążył pole walki i zdecydował się zaatakować mnie od tyłu, niestety również biorąc za cel Miyę. Szybko przeanalizowałam sytuację aby znaleźć najbardziej optymalne z niej wyjście. Rzuciłam się szybko aby zabrać zarówno moją zleceniodawczynię jak i siebie z linii strzału bandyty. Nie znałam tej techniki, jednak miałam szczerą nadzieję że nie jest ona jedną z tych którymi przeciwnik może sterować po wypluciu.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Korzystający z technik Uwolnienia Wody bandyta najwyraźniej nie dawał za wygraną i w dalszym ciągu nie dawał mi chwili wytchnienia, zasypując mnie, więc mimochodem również będącą obok mnie Miyę, kolejnymi technikami. Musiałam coś z tym zrobić ponieważ ciągłe kuszenie losu nie brzmiało jak dobre wyjście z sytuacji. Gdyby nie kobieta którą zobowiązałam się chronić, to wszystko byłoby o wiele prostsze, jednak o to przecież właśnie chodzi, żeby być wystarczająco silnym aby móc użyczyć swojej siły potrzebującym na których żerują takie osobniki jak spotkani przez nas bandyci.
Nie chcąc rozmyślać za długo nad moim następnym posunięciem, ponownie złapałam kobietę aby uniknąć techniki użytej przez wroga oraz równocześnie zwiększyć dystans do pozostałego bandyty. Tym razem jednak kiedy tylko znalazłam się poza polem rażenia techniki wypluwanej przez oprycha, rzuciłam w niego sztyletem, chcąc zatrzymać albo przynajmniej spowolnić nadciągnięcie kolejnej techniki abym mogła przejść do kontrataku.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Zadowolona z faktu iż nareszcie przeciwnik skończył bombardowanie mnie technikami, odsunęłam Miyę za siebie i ruszyłam na najbliższego z przeciwników, chcąc go obejść od jego lewej strony, tak aby znalazł się pomiędzy mną a ostatnim przeciwnikiem, któremu towarzyszyły klony. Kiedy udało mi się tak ustawić to starałam się unikać ataków bandyty i wyczekać do momentu kiedy nacierająca trójka będzie w odległości maksimum 15 metrów ode mnie i ostatniego z oprychów i wtedy jeszcze wykonuję ostatnie poprawki ustawienia a następnie wykonuję technikę Hakke Kūshō, która ma na celu rzucenie stojącym przede mną bandytą prosto w jego kolegę i klony, mając nadzieję że może chociaż jeden z przywołanych pomocników zostanie zmieniony z powrotem w kałużę wody. Zaraz po posłaniu bandyty w lot w kierunku reszty zgrai, sama również rzuciłam się w tamtą stronę, chcąc wykorzystać potencjalne zamieszanie jakie może być spowodowane zderzeniem aby szybko skończyć całą walkę.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Pomimo dość dynamicznej akcji, udawało mi się unikać ataków najbliższego ze zbirów a następnie jak już widziałam że wszystko ułożyło się mniej więcej zgodnie z moim planem, wykonałam technikę za pomocą której wyeliminowałam kolejnego z nieprzyjaciół, równocześnie też uszkadzając jednego z klonów ostatniego przeciwnika. Nie było jednak czasu na świętowanie tego małego sukcesu, ponieważ drugi klon był już bardzo blisko Miyi a oryginał już szykował dla mnie kolejną technikę Uwolnienia Wody. Nie czekając ani chwili, sięgnęłam szybko do prawej kabury i wyciągnęłam z niej metalową kulkę, wycelowałam i za pomocą mojej autorskiej techniki, wystrzeliłam pocisk, celując w głowę ostatniego z bandytów i licząc że uda mi się go wyeliminować zanim jego klon dotrze do kobiety, którą zobowiązałam się chronić.
- To ja jestem twoim przeciwnikiem! - zawołałam jeszcze zdenerwowana faktem że oprych najwyraźniej chciał wykorzystać Miyę jako zakładnika aby zmusić mnie do poddania się.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Jak się szybko okazało, przeciwnik również posiadał pewnego asa w rękawie a ja byłam nieco zbyt wolna i nie byłam w stanie pozbyć się go nim jego klon dobiegł do Miyi. Warknęłam zdenerwowana, jednak wiedziałam że jeżeli tylko zrobię jakiś fałszywy ruch to kobieta może na tym mocno ucierpieć. Wtedy bandyta odezwał się, żądając od nas abyśmy odeszły z tego miejsca, jednak jego mina wyrażała coś zgoła innego.
-Ostrzegałam was a mimo to zaatakowaliście. Puść ją wolno a oszczędzę ciebie i twoich koleżków. Nie dasz rady mnie pokonać a zabicie tej kobiety nic ci nie da. Lepiej dobrze przemyśl co chcesz zrobić. Użyłeś już wielu technik, więc chakra niebawem ci się może skończyć a bez tego nie masz najmniejszych szans przeciwko mnie. Jeżeli ją zabijesz to uwierz mi, nie będę łagodna a twoja śmierć będzie długa i bardzo, ale to bardzo bolesna. - powiedziałam pewnym siebie głosem, chcąc nieco zastraszyć mężczyznę i zasiać w jego umyśle ziarno zwątpienia kiedy przeszywałam go na wskroś lodowatym spojrzeniem.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Bardzo uważnie obserwowałam ostatniego z bandytów, chcąc wywnioskować cokolwiek z jego zachowania abym mogła ocenić jaki powinien być mój następny ruch. Naruszony przeze mnie wcześniej klon, wrócił już do swojej prawidłowej formy i czekał aż zostanie oddelegowany do jakiegoś zadania przez swojego stwórcę. Drugi klon stał i trzymał Miyę, gotowy aby zacząć ją dusić w razie jakby dostał takie polecenie. Stawiało to mnie mocno niekomfortowej sytuacji gdzie nie mogłam być pewna czy kobieta wyjdzie z tego cało. Jedynym dobrym znakiem był oczywisty blef mężczyzny odnoszący się do otrzymanych przez niego obrażeń. Prawdopodobnie nie był on w stanie w ogóle ruszać ręką a co za tym idzie, nie powinien być również w stanie korzystać z technik, które wymagają pieczęci. Zdecydowałam się więc spróbować jeszcze raz zastraszyć mojego wroga
- Jak na drobne draśnięcie to dość poważna kontuzja ręki z tego wyszła. Jesteś w ogóle w stanie składać jeszcze pieczęci, bo coś mi się nie wydaje. Myślisz że jesteś w stanie mnie zatrzymać zanim do ciebie dobiegnę? A może wierzysz tak mocno w siłę swojego klona i sądzisz że powstrzyma mnie on? Nie rozśmieszaj mnie. - powiedziałam nieco rozbawiona. - Koniec żartów, wypuść kobietę i pójdziemy sobie. - powiedziałam, znowu chłodnym tonem.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kisuke
Martwa postać
~ Gurda przy lewym boku
~ Torba z tyłu na pasie
~ Duży zwój na plecach

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tamaki Hyūga
Martwa postać

Słysząc jak mężczyzna w dalszym ciągu idzie w zaparte, westchnęłam ciężko, nieco zrezygnowana, na prawdę nie chciałam żeby do tego doszło, jednak postawa i zachowanie bandyty nie pozostawiały mi żadnego wyboru. Korzystając z faktu że musi on być przynajmniej w pewnym stopniu skupiony na swoim ukradkowym odwrocie, wspomagając się podmuchem chakry wybiłam się mocno z nóg, chcąc w możliwie jak najkrótszym czasie pokonać dzielący mnie dystans do klona przetrzymującego Miyę. Kiedy byłam już blisko wykonuję atak zwieńczający moją autorską technikę, który jest wycelowany w stojącego za kobietą klona aby ten się po prostu rozpadł i aby Miya nie była już zagrożona. W przypadku jakby klon próbował się zasłonić zakładniczką to powstrzymuję cios i staram się obejść go od boku i zniszczyć bez narażania mojej zleceniodawczyni.

Ukryty tekst
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości