Kapcie z chleba

Moderator: Souei

Hakai

Kapcie z chleba

Post autor: Hakai »

Nazwa Jutsu:Doton Ebuy
Pieczęci: Dotyk ziemi
Dziedzina:Doton
Ranga Jutsu:[C]
Zasięg Jutsu: 20 metrów w każdą stronę wokół nas
Prędkość:
Mały przedmiot-Tura
Większy przedmiot- Dwie tury
Koszt chakry:
E: 10% | D: 8% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (Objętość max 15)
E: 30% | D: 25% | C: 20% | B: 5% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% (Objętość 15+)
Opis:Przechodząc do sedna technika polega na przenoszeniu przedmiotów na odległość poprzez wciąganie ich w kamień lub pod ziemię. Przedmiot np. Kunai przemieszcza się pod ziemią w stronę przez nas na bieżąco wybieraną i zależnie od tego czy chcemy czy nie może wyłonić się na powierzchnię w wybranym miejscu. Dużą zaletą tego jutsu jest też to że przemieszczanie się przedmiotów nie wydaje żadnych odgłosów a na pewno nie takich które można by było usłyszeć na powierzchni. Co do zastosowań to wspomnę o jednym tylko by wyjaśnić jedną istotną kwestię. Możemy wciągnąć pod ziemię kunai który jest od nas oddalony i przemieścić go pod nasze nogi. Na koniec wspomnę jeszcze że oderwanie dłoni od ziemi powoduje że ta staję się "zwykła" i przedmiot po prostu zostaje tam gdzie był w ostatnim momencie ale na szczęście używanie tej techniki daje nam "Umiejętność" poczucia co znajduje się pod ziemią nad którą panujemy więc kontynuacja jest jak najbardziej możliwa nawet jeśli przerwaliśmy technikę parę tur wcześniej.
Link do tematu postaci:U Can't Touch This!
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Re: Kapcie z chleba

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Hakai

Nie widzę Hide
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Już poprawione ~
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Hakai

Pod ziemią przedmioty się przemieszczają i nie muszą zostać wyplute. Mogą zostać pod ziemią. Obrazek trochę mylący xD
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Wiek postaci: 26
Ranga: Akoraito
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Post autor: Hikari »

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Hakai

Update
0 x
Awatar użytkownika
Reika
Martwa postać
Wiek postaci: 28
Ranga: Sentoki
Krótki wygląd: Popatrz na Avatar, a po szczegóły zapraszam do mojej KP <3
Widoczny ekwipunek: Kabura na prawym udzie, torba na uzbrojenie przy pasie i dwie katany na plecach
Multikonta: Brak

Post autor: Reika »

Ukryty tekst
0 x
Hakai

Ty to już się o to nie martw ;p
0 x
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Ichirou
Wiek postaci: 35
Ranga: Seinin
Krótki wygląd: Chodzące piękno.
Widoczny ekwipunek: Hiramekarei, gurda, fūma shuriken, torba, dwie kabury

Post autor: Ichirou »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
KP PH bank głos koty dziennik
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Hakai

Czemu? Nie rozumiem twojej logiki.
Skoro mam kontrolę nad jakimś tam kawałkiem ziemi do tego stopnia że mogę przemieszczać w nim / pod nim jakieś przedmioty to czym różni się to czy jest obok mnie czy parę metrów dalej? Sama mechanika i opis jest z tym zgodny. Ewentualnie mogę dodać małą wzmiankę że wtedy trwa to troszkę dużej bo chakra poruszająca przedmiotem musi dotrzeć do niego ale skoro przesłanie małego kunaia 20 metrów dalej trwa turę to przesłanie tej chakry to czas minimalny dlatego nie uwzględniłem tego w opisie bo uznałem to za bardzo małe jednostki i wręcz bez sensu je wstawiać
0 x
Awatar użytkownika
Hikari
Martwa postać

Ukryty tekst
0 x
I'm never on fire
Cause i'm the real fire.
Hakai

No to doton więc oddziaływuje na ziemię a nie przedmiot.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości