Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Cieszy mnie to co napisałeś, bowiem tylko potwierdzasz moje założenie (stworzone na potrzeby tego tematu), że właśnie Hyuga z racji tego że widzi układ chakry + jest w stanie na niego oddziaływać już od podstaw funkcjonowania swojego stylu walki, od rangi D, miałby większe podstawy do naprawiania układu chakry z użyciem klanowej techniki rangi S, niż Ranmaru który nie ma nic wspólnego z leczeniem na żadnym poziomie do nagłego leczenia na poziomie Iryojutsu S.
Ja widzę + w pewnym stopniu kontroluje -> nie mogę tego leczyć
Ranmaru widzi -> może leczyć. Widzisz niekonsekwencję? Czy może jest to tzw. balans?
Ps. Tenketsu mogę zamykać lub otwierać ("włączyć")
0 x
I do not want the sun to rise if she will not be there
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
W skrócie: tak, jak ktokolwiek chce osiągnąć efekt A z użyciem dziedziny B to jest problem. Jak Ranmaru chce tak zrobić to jest spoczko.
Zaproponowana przez was "zmiana" jest splunięciem w twarz każdemu kto widzi jak nieuczciwe jest to rozwiązanie oraz każdemu, kto jest zmuszany do rozwijania wielu dziedziny poza np. klanowymi.
Gratuluję odwagi by tak bezczelnie traktować graczy
0 x
I do not want the sun to rise if she will not be there
Między B a S jest różnica 30 punktów percepcji u Ranmaru.
W kwestię specyfiki działania dojutsu nie wchodzę.
Pomiędzy Hyuga na B a S jest 10
Z tym, że...
Ranmaru ma przeskok 30->60
Ranmaru nie ma technik
Hyuga ma przeskok 20->30
Hyuga ma techniki, styl walki, unikatowy przedmiot
[a ta wada, że niby 359 stopni, a nie 360 to nie wada]
Policzyłem za ciebie Junich. Nie musisz dziękować
Może nie wiem. Po nicku wymień każdego źle potraktowanego teraz, bo ja w sumie nie wiem o kim mówisz.
///
A tak poza tym, Czy ta zmiana wejdzie, czy nie wejdzie - nie zmieni to kwestii tego, że z Ranmaru jest inny problem i na obecną chwilę nie ma dobrego sposobu by go rozwiązać. - a w związku z syfem jaki się w koło tego klanu nakręcił, to też nie jest nie jest dobry moment by o tym w ogóle myśleć.
Krótki wygląd: - Czarne, długie włosy; w jednym paśmie opadającym na prawą pierś ma wplecione kolorowe, drewniane koraliki - Lewe oko w kolorze lawendy - Na prawym oku nosi opaskę - Średniego wzrostu
Widoczny ekwipunek: Łuk, kołczan ze strzałami, zbroja, płaszcz, torba na tyłku, kabura na prawym udzie, wakizashi przy lewym boku i za plecami na poziomie pasa, średni zwój, mały zwój przy kaburze,
Proszę tylko o możliwość zrefundowania punktów wydanych w klanówkę jak zazwyczaj to obowiązuje przy reworkach, bo dla tak beznadziejnej techniki nie zamierzam rozwijać tego klanu.
Wymagania są wywindowane do jakiegoś chorego poziomu i w dodatku ten debuff jest śmieszny xD
Ogólnie Ranmaru dzięki tej propozycji zmiany pod spłakanego Kisuke stał się nieopłacalny do rozwoju powyżej B.
Osobiście uważam, że problemem nie jest sama technika, tylko sam klan Ranmaru - brak konsekwencji w wprowadzaniu zmian. Technika dostała nerfa - i co z tego? Problemem nie była siła techniki, tylko jej bezsensowność i brak konsekwencji w projektowaniu klanów. Teraz ktoś może zadać pytanie: "to wina administracji, czy autora fillerów"? Wiadomo, że to nie administracja stworzyła ten klan, ale administracja jak najbardziej ma wpływ na mechanikę forum. A w tej mechanice są wyjątki od reguł. I osobiście irytuje mnie ta wybiórczość, gdzie jedne rzeczy są wprowadzane "bo tak było w anime", a niektóre "wywalamy, bo to głupie". Nie powinno tak być. Powinniśmy obrać jeden kierunek i się go trzymać.
Bo jak to obecnie wygląda? Podsumujmy: Ranmaru dostaje nerfa, Iryojutsu dostaje nerfa (bo odpada jej technika, która ma iść pod Nin), a sam problem bezsensowności dalej istnieje. Nie są zadowoleni Ranmaru, nie są zadowoleni ludzie, którzy podnosili wybiórczość tego klanu, a jeszcze rykoszetem w tym wszystkim obrywa się medykom. No super.
Widzę to tak:
0 x
Jeżeli nie sprawdziłem twojej rzeczy w kuźni w ciągu 48h, proszę napisz do mnie na discordzie
Krótki wygląd: Wysoki (197cm). Kobieca uroda i długie włosy ukryte pod czapką. Wątłej, niepozornej budowy. Maska na twarzy. Bandaże na rękach. Kurta, workowate spodnie, czapka z niewielkim daszkiem. Wszystko w ciemnozielonym kolorze. Lekkie buty ninja.
Widoczny ekwipunek: Duża torba przy prawym boku, duży zwój na plecach, po bukłaku przy pasie, ręce obwinięte bandażami
Jako medyk pozwolę sobie powiedzieć, że utrata techniki zakazanej S która poświęca twoje życie za życie pacjenta to nie jest nerf jakkolwiek bolesny. Tym bardziej, że przez kilka lat istnienia tego forum ani jedna osoba nawet nie próbowała jej zdobyć. To jutsu to gloryfikowane samobójstwo i nie żal mi tego ani trochę. Bierta sobie to w cholerę.