Krótki wygląd: - czarne włosy, ciemne oczy - wyraźnie zarysowana szczęka, ostre rysy twarzy - delikatne blizny na przedramionach i rękach - przeciętny wzrost, docięta sylwetka
Widoczny ekwipunek: - ochraniacz na czoło z emblematem klanu - skórzana kamizelka shinobi - kabury na broń na lewym i prawym biodrze - torba z ekwipunkiem na lewym pośladku - lekka zbroja
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
Krótki wygląd: - czarne włosy, ciemne oczy - wyraźnie zarysowana szczęka, ostre rysy twarzy - delikatne blizny na przedramionach i rękach - przeciętny wzrost, docięta sylwetka
Widoczny ekwipunek: - ochraniacz na czoło z emblematem klanu - skórzana kamizelka shinobi - kabury na broń na lewym i prawym biodrze - torba z ekwipunkiem na lewym pośladku - lekka zbroja
Doprecyzowałem, że w przypadku sharingana chodzi tylko o sytuację gdy taka osoba będzie znajdowała się przed nami, nie zasłonięta niczym. Myślałem, że wprowadzę zmianę przed jakimkolwiek komentarzem, ale nie zdązyłem... Więc już nie edytuje pierwszego posta.
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Ja z racji tego, że jestem zwyczajnie niezadowolony z tego, że Tsujitengan jest tak dopakowany (i że w ogóle został wprowadzony, nie kryłem się z tym nigdy : P), chciałbym aby w kwestii widzenia w ciemności wziąć pod uwagę jedną ze zdolności Byakugan, która została pominięta. Zdolność oczywiście fillerowa, ale jakże sprzeczać się z takim argumentem, skoro zestawiamy ze sobą KG kanoniczne i całkowicie fillerowe.
Oczywiście zamieszczam odpowiedni link w którym To Hinata podczas deszczu, z racji obniżonej temperatury otoczenia, miała znacznie lepszy pogląd na to co działo się w lesie, mogła ze znacznie większą precyzją dostrzec wszelkie istoty żywe, a w ostateczności zaczęła dostrzegać również malutkie owady. Wyraźnie wskazuje to na możliwość widzenia nie tylko układu chakry ale również ciała jako całości wydzielającej ciepło, energię. I co za tym idzie, wiele zmienia to też w kwestii widzenia w ciemnościach.
Uprzejmie proszę, by wziąć to pod uwagę : )
0 x
I do not want the sun to rise if she will not be there
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Chakra nie wydziela się sama z siebie - sharingan nie powinien jej widzieć w ciemnościach. W ciemnościach sharingan jest ślepy jak każde oko. Widzi co najwyżej chakre technik.
Byakugan widzi obieg chakry, więc w ciemnościach na tej podstawie powinien widzieć właśnie to - obieg chakry.
0 x
Support i twórca najlepszego ramen w świecie shinobi
Krótki wygląd: Prawe oko mocna zieleń, lewe intensywnej czerwieni. Długie kruczoczarne włosy sięgające do połowy ud. Ogólnie mówiąc dobrze zbudowany mężczyzna mierzący 182cm.
Sharingan tez widzi obieg chakry, tylko nie tak dokładnie jak byakugan stąd nie mógł rozróżnić klonów Naruto. https://naruto.fandom.com/pl/wiki/Sharingan
"Oczy te mają również umiejętność do widzenia przepływu chakry, co jest bardzo skuteczną kontrą dla Jutsu polegających na kamuflażu oraz sztuczek z bombami dymnymi. "
Bez widzenia układu chakry niemożliwe byłoby tez kopiowanie nim technik, które jest połączone z kilkoma innymi rzeczami.
Walka Sasuke vs Itachi, 3 łezkowym ocenił ilość chakry pozostałej bratu~
Rock Lee vs Gaara, Kakashi używa sharingana żeby zobaczyć wewnętrzne bramy chakry~
Sharingan widzi obieg chakry, widzi zaburzenia w jej obiegu - dlatego rozpoznaje, że ktoś jest w genjutsu, jest też w stanie szacować pokłady chakry na trzech łezkach (tylko nie widzi przez ściany), więc jak najbardziej ma to sens ja tam jestem za.
Tak, użytkownik Byakugana powinien być w stanie rozpoznać kto znajduje się pod wpływem Genjutsu. Chyba zresztą była taka nawet sytuacja w a&m podczas szczytu Kage, gdy Danzo rzucił iluzje na uczestników.
Popieram, i tak w anime przynajmniej Ao swoim byakuanem zobaczył że ten łepek co wybierał przywódcę zjednoczonych sił shinobi jest pod wpływem genjutsu