Chēn

Moderator: Souei

Teien

Chēn

Post autor: Teien »

Nazwa Jutsu: Chēn
Dziedzina: Genjutsu
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: Wzrokowo: 10m Pieczęcie: 20m
Koszt chakry:C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
Opis: Technika, która na pewno znajdzie się bardzo wysoko w ulubionych Genjutsu Yoshiego. Ale o samej mechanice... Są dwa sposoby złapania przeciwnika. Jednym z nich jest złożenie sekwencji pieczęci. Wąż -> Tygrys -> Smok, a następnie wysłaniu wiązki chakry prosto do mózgu oponenta by to aktywować iluzję. Drugim sposobem jest oczywiście złapanie kogoś za pomocą Sharingana, kontakt wzrokowy i stworzenie iluzji. Samo genjutsu w zastosowaniu jest niezwykle proste, bowiem z wody, ziemi, drzewa, ściany... Wychodzą metalowe łańcuchy które mają za zadanie złapać oponenta! Skrępować jego ruchy do maksimum. Maksymalnie możemy stworzyć w tej iluzji 6 łańcuchów, które mogą złapać rękę, nogę, szyję i wszystko inne.

Wady:
-Sharingan rozpozna genjutsu szybko
-CS/Bijuu po wymieszaniu chakry anulują technikę, tak samo oczywiście klan Juugo
-Zwyczajne wyjście z genjutsu, ból/rana. Przegryzienie wargi w zupełności wystarczy.
-Łapie jedną ofiarę

Zalety:
-W opisie
Link do tematu postaci: http://www.shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=363
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Re: Chēn

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Teien

Poleciał edit
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Teien

Tak, tylko jedną.

Instant trafienie, zwykłe genjutsu z pieczęci tak zazwyczaj działa.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Teien

Są techniki mające zasięg dowolny na C, wystarczy złapać.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Dla mnie może być również i Kai, lecz... W 99% przypadkach będę łapał za ręce i nogi, to jaki sens jest dawać opcję wyjścia za pomocą Kai, jeśli delikatne przegryzienie wargi może sprawić wyjście z tej techniki? To jest kolosalny jej minus.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Teien

Arafka mi nic nie powiedziałeś w tym poście teraz... Podałem dość mocny kontr argument dlaczego taka technika i taki zasięg, bo po prostu najprostsze wyjście jakie może być z Genjutsu jest tutaj wadą.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Teien

Ja nie czytam Databooków itp. Ale z tego co wiem, nie wszystkie iluzje mają przekaźnik, typu spojrzenie, ruch dłonią itp. Niektóre po prosty wymagają pieczęci i wysłania wiązki chakry Def, która trafia do mózgu i tam robi swoje. Przykładem początek Naruciaka, jak Sakura została złapana w tą iluzje co widziała Sasuke jak był poobijany itp. Nie widziała pieczęci, a jednak została złapana.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości