- [center][img]http://i.imgur.com/5EIqgI9h.jpg[/img][/center]
- Nazwa
- Bakuhatsu Kawarimi no Jutsu
- Dziedzina
- Ninjutsu
- Ranga
- E
- Pieczęci
- Tygrys → Świnia → Wół → Pies → Smok
- Zasięg
- 30 metrów
- Koszt
- E: 5% | D: 4% | C: 3% | B: 2% | A: 1% | S: 1% | S+: 1%
- Dodatkowe
- W pobliżu musi się znajdować przedmiot możliwy do podmienienia, a użytkownik techniki musi być w posiadaniu jednej notki wybuchowej.
- Opis Ninja często znajduje się w sytuacjach bez wyjścia, w sytuacjach w których pomaga jedynie technika podmiany. No ale, nie oszukujmy się, każdy zna działanie techniki. Sama podmiana ciała za kłodę nie daje zbyt wielkiej przewagi, ponieważ oponent szybko orientuje się, że to wszystko jest podpuchą. Jednak technika ta, potrafi kompletnie zdezorientować inne persony. Mówiąc łopatologicznie, jest to ulepszona wersja Kawarimi no Jutsu, jedynym aspektem w jakim się różni jest to, iż użytkownik zdąży podłożyć pod podkładany przedmiot jedną notkę wybuchową. Pomijając tą akcje, cała technika funkcjonuje jak Kawarimi no Jutsu.
- Link do tematu postaci KLIK!
Zasady są po to, żeby je łamać.
Moderator: Souei
Zasady są po to, żeby je łamać.
0 x
Re: Zasady są po to, żeby je łamać.
masz w bp notke, podkładasz ją tak samo jak Kawarimi, wystarczy, że ją masz.
0 x
Podmianę odpalasz przez złożenie pieczęci i (lub tylko) zmieszanie chakry z obiektem z którym się podmieniasz. Efektem jest puffnięcie i podmiana. Jak jakieś upośledzone jutsu czasoprzestrzenne.
Jak dla mnie w tym krótkim czasie nie zdążysz podłożyć notki, bo czasu jest za mało. ~
Jak dla mnie w tym krótkim czasie nie zdążysz podłożyć notki, bo czasu jest za mało. ~
0 x
15 minuta. 0 pieczęci. 0 kłód w pobliżu.
http://naruto.wbijam.pl/wideo-gd-16-0Bx ... 0-0-0.html
JA DODATKOWO SKŁADAM PIECZĘCI, MUSZĘ MIEĆ PRZEDMIOT W POBLIŻU I DODAJE TYLKO 1 NOTKE WYBUCHOWĄ. Bullshit.
http://naruto.wbijam.pl/wideo-gd-16-0Bx ... 0-0-0.html
JA DODATKOWO SKŁADAM PIECZĘCI, MUSZĘ MIEĆ PRZEDMIOT W POBLIŻU I DODAJE TYLKO 1 NOTKE WYBUCHOWĄ. Bullshit.
0 x
Jak dla mnie scena ukazana tam nie ma sensu, bo podmiana odpaliła się sama z siebie, nikt go niczym nie atakował w tej chwili, tylko biegli.
A idąc tym torem można popierać podmianę z własnymi, a nawet cudzymi klonami (bo to zrobił Kakashi w pierwszym sparingu z Naruto).
Technika podchodząca pod coś czasoprzestrzennego, bo nalepiasz notkę... W ciągu tego puffnięcia? Czyli czasie krótszym niż oberwanie ciosem/techniką? Podmiana jest niemal natychmiastowa. Na nie.
A idąc tym torem można popierać podmianę z własnymi, a nawet cudzymi klonami (bo to zrobił Kakashi w pierwszym sparingu z Naruto).
Technika podchodząca pod coś czasoprzestrzennego, bo nalepiasz notkę... W ciągu tego puffnięcia? Czyli czasie krótszym niż oberwanie ciosem/techniką? Podmiana jest niemal natychmiastowa. Na nie.
0 x
Kawarimi no Jutsu także jest techniką czasoprzestrzenną. .-.
0 x
Ale to jest jeszcze bardziej OP i jeszcze bardziej bezsensowne.
0 x
Tak.
Technika czasoprzestrzenna rangi E, w której można podmienić się z: tym co jest podobne do Ciebie, klonami przeciwnika, Bóg wie raczy wiedzieć co jeszcze. Tak, lekko mnie dziwi jej mechanika, "ale to kanon. "
A Ty na tej samej randze chcesz przepchnąć to samo, tyle, że jeszcze lepsze i jeszcze mniej logiczne. Ty nie masz kontaktu fizycznego z tym przedmiotem. Nie masz. PUFF i jesteś tam, gdzie był dany przedmiot.
Technika czasoprzestrzenna rangi E, w której można podmienić się z: tym co jest podobne do Ciebie, klonami przeciwnika, Bóg wie raczy wiedzieć co jeszcze. Tak, lekko mnie dziwi jej mechanika, "ale to kanon. "
A Ty na tej samej randze chcesz przepchnąć to samo, tyle, że jeszcze lepsze i jeszcze mniej logiczne. Ty nie masz kontaktu fizycznego z tym przedmiotem. Nie masz. PUFF i jesteś tam, gdzie był dany przedmiot.
0 x
"Ukryty tekst. Treść widoczna tylko dla autora wpisu."
Ktoś, coś, jeszcze? kappa
0 x
Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości