- [center][/center]
- Nazwa
- 怖恐 石 食殺 - Okkanai hakaisha kuikorosu - Koszmarny niszczyciel kości.
- Dziedzina
- Klanowe, klanu Kaguya.
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak.
- Zasięg
- Zmienny.
- Koszt
- C:9% | B: 8% | A:6% | S:3% | S+:2% (2% za aktywacje)
- Dodatkowe Wymaga kontaktu z przeciwnikiem.
- Opis Jutsu działa na pewnej paskudnej mechanice, gdzie gdzie najlepszą ilustracją dzialania jest pewien robaczek. Użytkownik Shikotsumyaku nawiązuje kontakt fizyczny z przeciwnikiem i poprzez kolec z kości (lub miecz, cokolwiek, czym dotknie kości) penetruje szkielet przeciwnika, wpuszczając w jego szpik coś na wzór jednej wici, która może, w zależności od chęci użytkownika Shikotsumyaku albo jedynie stworzyć cisnienie wewnątrz kości, osłabiając ją w wyraźny sposób (Osoba zaczyna mieć kości o wytrzymałości osoby z zaawansowaną osteoporozą) lub 'dać z siebie wszystko' i rozerwać kości od wewnątrz, razem, co oczywiste, z daną kończyną. Coś na wzór owej siatki rozrywającej kończyne od środka.
Kolejne zapłacenie podanego kosztu pozwala przejść dalej - np. gdy trzymamy kogoś za ręke i zapłacimy podwojnie możemy wić zapuścić aż do kości ramienia, w razie aktywacji uszkadzając całą ręke. Za pierwsze dwie, najbliższe kości, płacimy aktywację raz. Jednak jeśli chcemy wpuścić wić od np. nadgarstka do kości żeber, bark czy innych bliskich rękom kości, musimy zapłacić trzykrotny koszt i podwójny koszt aktywacji! Technika czakrożerna ale bardzo dewastująca w swych skutkach. - Wymagania Kontrola Czakry min. C, znajomość Hokkotsu Kudakero, znajomość Hokkotsu no Yashi.
- Koszty Atak na korpus idąc od nadgarstka - C:31% | B: 28% | A:22% | S:13% | S+:10% (4% za aktywacje)
Atak na korpus idąc od ramienia - C:20% | B: 18% | A:14% | S:8% | S+:6% (2% za aktywacje)
Atak na korpus idąc od łydki - C:40% | B: 36% | A:28% | S:16% | S+:12% (4% za aktywacje)
Atak na korpus idąc od uda - C:31% | B: 28% | A:22% | S:13% | S+:10% (4% za aktywacje)
Atak na korpus idąc od miednicy/dolnej części koścca- C:20% | B: 18% | A:14% | S:8% | S+:6% (2% za aktywacje) - Link do tematu postaci KLIK!
怖恐 破壊者 食殺
Moderator: Souei
怖恐 破壊者 食殺
0 x
Re: 怖恐 石膏 食殺
Ma się rozumieć, że na przeciwnika z klanu Kaguya, drugie zastosowanie, nie wyrządzi mu żadnej szkody, tak?
0 x
Zważywszy na to, ze ten impuls czakry jednak istnieje inny Kaguya poczuje... mile mrowienie? Nic więcej.
0 x
Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Dobrze. Skoro tak trzymamy się bardzo opisu klanów...
Zauważyłeś, że w mojej KG nie ma słowa o manipulowaniu koścmi przeciwnika.
Tymczasem w Mokutonie nie ma także słowa 'Można zastępować własne ciało'. To jeśli juz stosujemy się do twoich zaleceń, to ja zacznę pisać skargę/wznowienie sprawdzania przepuszczonej ci techniki transplantacji wstecznej, dobrze?
Zauważyłeś, że w mojej KG nie ma słowa o manipulowaniu koścmi przeciwnika.
Tymczasem w Mokutonie nie ma także słowa 'Można zastępować własne ciało'. To jeśli juz stosujemy się do twoich zaleceń, to ja zacznę pisać skargę/wznowienie sprawdzania przepuszczonej ci techniki transplantacji wstecznej, dobrze?
0 x
Uwaga Kaiena pochodzi od mojej uwagi której nie mogłem napisać wcześniej w formie posta z powodu używania komórki. ~
Nad samym jutsu jeszcze myślę i jest moim zdaniem wykonalne (opierając się na tym, że odwrócona przemiana mokuton-ciało przeszła. Tylko w trochę innej formie, którą podam dzisiaj.
I ten... Tak trochę więcej neutralności.
Nad samym jutsu jeszcze myślę i jest moim zdaniem wykonalne (opierając się na tym, że odwrócona przemiana mokuton-ciało przeszła. Tylko w trochę innej formie, którą podam dzisiaj.
I ten... Tak trochę więcej neutralności.
0 x
Też jestem na nie. W anime nie było czegoś takiego pokazanego, a zapewne gdyby tak było można to na bliski kontakt, a w bliskim kontakcie Kimimaro czy jak on tam miał, walczył z Lee i mógł spokojnie go czymś dziwnym zaatakować, jak żebra przebijające serce czy coś. Więc... Nie.
0 x
Eto nie chodzi o mordercze aspekty techniki. W bliskim kontakcie, trzymając kogos mam 9999 mozliwosci zatłuczenia go. A ta manipulacja ma na celu wykluczenie kogos z walki BEZ mordowania go.
0 x
Rozumiem, chciałem tylko wyjaśnić po co MI ta technika. A co z jej pierwszym aspektem?
0 x
Poszła zmiana jutsu, całkowita. Usunięte nieosiągalne przez klan użycie Shikotsumyaku czyli manipulacja NIE swoim wapniem.
0 x
Koszt B klanu Kaguya. E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Koszt Shinto Kakuzu, tego rozrywanie od środka nićmi. Kaien nici widział na ME Antai, a tą technike widzi teraz na ME Mur. :E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Mój koszt za wykonanie techniki w całości (Dotarcie od ręki do korpusu by zabić oponenta, robiąc mu z wnętrzości jeżozwierza:
C:10% | B: 8% | A:6% | S:4% | S+:2% (3% za aktywacje). 3x koszt + 2x Aktywacja. Jeśli bym szedł od nogi, to jest łydka, udo, miednica i korpus - WIęc by zabić 4x koszt i 2x aktywacj.
Innymi słowy, teraz by zabić od ręki muszę zapłacić C:36% | B: 30% | A:24% | S:16% | S+:12%, a jeśli atakuje od nogi to C:46% | B: 38% | A:30% | S:20% | S+:12%
Daje mi to ok. dwa razy większy koszt niż ma B, niż ma ta technika Kakuzu, jeśli atakuje od ręki. Jeśli od nogi, daje mi to ponad dwukrotnie większy koszt. NA C. Bo na B daje mi to podwójny, na A, potrójny, na S poczwórny itd. Sądze więc, że koszt jest i tak za wysoki i po tej analizie prawdopodobnie go zmniejsze. Bo jeszcze jakie są różnice między tą techniką Kakuzu, a moją? Tamta idzie bezpośrednio do korpusu na odległość. Prędkość jest prawdopodobnie ta sama...
[Edit]
Teraz nawet jak zmniejszyłem koszty, to na C wychodzi (idąc od przedramienia) 31% czakry (Gdzie B kosztuje 20%), a idąc od ramienia, jakby ktos mnie tak blisko dopuścił to nadal 2x koszt i 1x aktywacja daje 21% czakry czyli nadal O JEDEN procent czakry wiecej niz proponowana przez was ranga kosztowa..
Koszt Shinto Kakuzu, tego rozrywanie od środka nićmi. Kaien nici widział na ME Antai, a tą technike widzi teraz na ME Mur. :E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Mój koszt za wykonanie techniki w całości (Dotarcie od ręki do korpusu by zabić oponenta, robiąc mu z wnętrzości jeżozwierza:
C:10% | B: 8% | A:6% | S:4% | S+:2% (3% za aktywacje). 3x koszt + 2x Aktywacja. Jeśli bym szedł od nogi, to jest łydka, udo, miednica i korpus - WIęc by zabić 4x koszt i 2x aktywacj.
Innymi słowy, teraz by zabić od ręki muszę zapłacić C:36% | B: 30% | A:24% | S:16% | S+:12%, a jeśli atakuje od nogi to C:46% | B: 38% | A:30% | S:20% | S+:12%
Daje mi to ok. dwa razy większy koszt niż ma B, niż ma ta technika Kakuzu, jeśli atakuje od ręki. Jeśli od nogi, daje mi to ponad dwukrotnie większy koszt. NA C. Bo na B daje mi to podwójny, na A, potrójny, na S poczwórny itd. Sądze więc, że koszt jest i tak za wysoki i po tej analizie prawdopodobnie go zmniejsze. Bo jeszcze jakie są różnice między tą techniką Kakuzu, a moją? Tamta idzie bezpośrednio do korpusu na odległość. Prędkość jest prawdopodobnie ta sama...
[Edit]
Teraz nawet jak zmniejszyłem koszty, to na C wychodzi (idąc od przedramienia) 31% czakry (Gdzie B kosztuje 20%), a idąc od ramienia, jakby ktos mnie tak blisko dopuścił to nadal 2x koszt i 1x aktywacja daje 21% czakry czyli nadal O JEDEN procent czakry wiecej niz proponowana przez was ranga kosztowa..
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości