- [center][img]http://i.imgur.com/Hf7idsO.png[/img][/center]
- Nazwa
- Kūki neiru 空気ネイル
- Dziedzina
- Fūton
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak, nabranie powietrza do płuc.
- Zasięg
- 10 metrów.
- Koszt E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (3% na turę)
- Opis Proste i silne jutsu fuutonu. Wystarczy zrobić głęboki wdech i wypuścić powietrze wymieszane z chakrą. Z połęczenia tego wychodzi krótki i cienki strumień wiatru, przeszywający to, co stanie na jego drodze. Można określić to mianem gwoździa, miecza itp. Niestety krótki zasięg zmusza do stosowania techniki na bliskim dystansie co jest zagrożeniem samym w sobie, w końcu dopuszczamy wroga blisko siebie. Powyżej dziesięciu metrów atak traci bardzo szybko cały impet, zamieniając się w słabnący wiaterek. Ruchami głowy można korygować kierunek ataku, co znacznie utrudnia unik.
- Mechanika Ostrość wystarczająca by przeciąć/przebić w danym punkcie drzewa czy głazy, o człowieku nie wspominając.
Technikę można podtrzymać maksymalnie dwie tury, potem brakuje powietrza w płucach.
OP x9
Moderator: Souei
OP x9
0 x
Re: OP x9
Podtrzymuje przez dalsze wydmuchiwanie powietrza, dodałem limit dwóch tur używania. I trzyma tak, jak inne futony, przez strumień wiatru. O_e
Eleganckie opisanie? Dodałem zdanie, powinno być łatwiejsze w odbiorze. ~
Uwaga odnośnie zasięgu jest... Dziwna. Co mają sztućce do sztuk ninpo? Futony tej rangi mają rozstrzał od dotykowego do 45 metrów. Argument nietrafiony.
Eleganckie opisanie? Dodałem zdanie, powinno być łatwiejsze w odbiorze. ~
Uwaga odnośnie zasięgu jest... Dziwna. Co mają sztućce do sztuk ninpo? Futony tej rangi mają rozstrzał od dotykowego do 45 metrów. Argument nietrafiony.
0 x
Takie jutsu, o podobnej mechanice takiej szpili/pocisku to na B są te pociski Danzo. Tutaj masz połowe tamtego zasięgu, ale możesz go 'podtrzymywać'. Ogólnie, człowieka to to przebije, jestem w stanie to przełknąć, ale ostrze to to nie jest. Punktowe przecięcie, a nie - wbijasz, machasz łbem i szatkujesz.
No i wzmianka, że 'przebije bariery rangi wyżej' jest mocno nietrafiona. Tamte pociski tej samej rangi i kosztu 'przeszywają oponenta'ale nie ma nic o barierach. W sumie nigdzie nie ma nic o barierach, ale 'Rangi wyżej' jest jak dla mnie zupełnie nietrafione, serio.
No i wzmianka, że 'przebije bariery rangi wyżej' jest mocno nietrafiona. Tamte pociski tej samej rangi i kosztu 'przeszywają oponenta'ale nie ma nic o barierach. W sumie nigdzie nie ma nic o barierach, ale 'Rangi wyżej' jest jak dla mnie zupełnie nietrafione, serio.
0 x
To ja już boje się komentować o przebijaniu człowieka, by się KRYTYCZNIE NIE WYPOWIADAĆ...
Ale dla mnie to jest proste załóżenie i akcept - Jak używasz tego dwie tury i potem nie masz powietrza w płucach, to bierz pod uwagę odpoczynek. Byś nie zawentylował sięi nie padł. Tyle odemnie. Ja daje Akcept, po zmianach jest dobrze.
Ale dla mnie to jest proste załóżenie i akcept - Jak używasz tego dwie tury i potem nie masz powietrza w płucach, to bierz pod uwagę odpoczynek. Byś nie zawentylował sięi nie padł. Tyle odemnie. Ja daje Akcept, po zmianach jest dobrze.
0 x
Przenoszę.
Z racji tego, że nie ma kto się więcej wypowiedzieć, a ja nie mam uwag do techniki.
Z racji tego, że nie ma kto się więcej wypowiedzieć, a ja nie mam uwag do techniki.
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości