Ma-buru

Moderator: Souei

Rinsari

Ma-buru

Post autor: Rinsari »

Nazwa Jutsu: Ma-buru
Dziedzina: Klanowa
Ranga Jutsu: B
Zasięg Jutsu: Dowolny
Koszt chakry: E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
Opis: Jest to bardziej rozwinięta wersję Suna no Kanchi, wykorzystująca sensoryczne właściwości piasku. To wyjątkowe proste w użyciu jutsu - użytkownik techniki wsypuje piasek z czakrą w dowolny pojemnik, fiolkę czy buteleczkę, po czym umieszcza ją przy kimś, kogo zamierza namierzyć. Po aktywacji techniki jest ona staje aktywna - cały czas wyczuwa się gdzie przemieszcza się "nosiciel". Piasku nie trzeba wiele, wystarczy tyle ile mieści się w strzykawce, czyli odrobina.
Link do tematu postaci:http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=511
0 x
Kamiru

Re: Ma-buru

Post autor: Kamiru »

Nie wiem, czy dasz radę utrzymać tak długo chakrę w piasku. Nie mówiąc o kontrolowaniu go z drugiego końca kontynentu, w końcu po coś zasięg w pasywce podano.

A tak to spoko ~
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Też się zastanawiałem. Dopóki nie zobaczyłem, że mokuton ma 500 Metrów zasięgu, a ich ziarenko już zasięgu nie ma a jest idealnym trackerem. Więc i tu by to chyba przeszło.
0 x
Rinsari

Jako takiego go nie kontroluje.. Nic z nim nie zrobię, tylko wyczuwam gdzie jest. A co do zasięgu, to działa jak wspomniany w opisie Suna no Kanchi, który też jest na dowolnym dystansie.
0 x
Kamiru

W takim razie akcept.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Akcept
0 x
Kaien

Szuruburu, akcept. Jednak nadal potrzeba ci jednego adm.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Rinsari

Arafinwe, dokładnie tak, technika sensoryczna.
1) Tak
2) Dlaczego? Piach to piach, gdzie go ktoś zabierze tam powinna go wyczuć. Po prostu jak przekroczy pewną granice to przestaje go czuć.. Bo tak? Technika Suna no Kanchi, która jest na D nie ma zasięgu, a to jest jednak C.

Defrevin, bardziej pasowałoby mi C i aktywowanie, ale zgodzę się i na B jeśli ma być bez kosztu na turę.
0 x
Kaien

Osobiście widzę dwa wyjscia. A raczej dwie formy.
1. Ranga C. Post na stworzenie piachu. Koszt pobierany w momencie aktywacji + koszt tur.
2. Ranga B. W tej samej turze co placisz masz piach ktory dziala na mechanice miedzy Kanchi a ziarenkiem.

Czego Rin nie wybierze jest moj akcept bo obie formy maja plusy i minusy. Wczesniejsze otrzymanie kosztem... kosztu.

Wątpliwość Arafa co do zasiegu przemilcze. Nie warto komentować kolejnej nietrafionej uwagi.
0 x
Kamiru

Akcept na obie wersje.
0 x
Awatar użytkownika
Defrevin
Założyciel Forum

Post autor: Defrevin »

Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Kaien

Różnica jest. Jeden ma na B i płaci raz i ma cały czas. Drugi za kazda aktywacje i co turę. Dylemat należy do gracza czy woli miec pozniej i tanio niz wczesniej i dość drogo...; )
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Decyzja należy do Rini.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość