Niezamieszkany obszar...

Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 16
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Blond włosy, złote oczy; czarne bufiaste spodnie, czarna koszulina, wszystko związane czarnym pasem na wysokości bioder, czarne trzewiki z miękką podeszwą.
Widoczny ekwipunek: •Kabura na prawym udzie,
•Duża torba nad lędźwiami,
•Miecz obosieczny pod dużą torbą,
•Rękawiczki z blaszkami na dłoniach,
•Manierka obok torby,
•Odznaka ninja przyczepiona do koszuli.
GG/Discord: cichuteńko#0324
Multikonta: -

Re: Niezamieszkany obszar...

Post autor: Tsuyoshi »

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
Wiek postaci: 18
Ranga: Wyrzutek C
Krótki wygląd: Krótkie, białe włosy oraz złote oczy.
195cm oraz 93kg
Widoczny ekwipunek: Kamizelka Shinobi - Tors
Torba - Prawy pośladek
Kabura x2 - Prawe i lewe udo
Multikonta: Mangetsu

Post autor: Gundan »

Facet niby odpowiadał ale coś mi się zdawało, że nie do końca rozumiał w co się wplątał wykonując swoją robotę. W sumie to bardzo możliwe, że nawet nie miał pojęcia od kogo jest ten zwój i po prostu jak każdy ulicznik robi co może żeby przetrwać w tym okrutnym świecie. I właściwie jakby spojrzeć na całą sprawę właśnie w ten sposób to może i powinienem go puścić wolno ale niestety był mały problem. Nie interesowało mnie w jak niewielkim stopniu związany był z sprawą którą postanowiłem się zająć, był z nią związany i tylko to się liczyło, a każdy kto zdradza Akiyame podpisywał swój własny wyrok śmierci.
- To ja tu zadaje pytania, a ty grzecznie będziesz odpowiadał, Ao. Tak ci się gdzieś śpieszy? - mówiłem spokojnym głosem spoglądając mu w oczy - Czyli mówisz, że wiesz coś czego nie do końca chcesz mi zdradzić bo nóż na gardle nie robi na tobie wrażenia? Dobrze, bardzo dobrze...bo widzisz bałem się, że bardzo nudno będzie nam się rozmawiało. W tym momencie czarny wzór w kształcie wężowej łuski zaczął się rozlewać na połowę mojej twarzy, mojego ciała.
- Czy wierzysz w potwory? - pytanie które zadałem nie wymagało żadnej odpowiedzi ze strony Ao było bardziej sposobem by zwrócić jego uwagę na to co mówię gdy jednocześnie staram się dźgnąć go prosto w łydkę. Drugą zaś wolną ręką zasłaniam mu usta dociskając głowę w ścianę tak aby stłumić krzyki. W razie potrzeby jakby wierzgał to uderzam wstaję aby sprzedać mu cios kolanem w klatkę piersiową. Jeśli wszystko pójdzie dobrze powinien się wić na podłodze co oczywiście wykorzystuję aby siąść mu na plecach i wykręcić jedną rękę do tyłu tak aby móc swobodnie łamać mu palce jeśli najdzie mnie taka ochota. Nóż po dźgnięciu chowam do kabury.
- A teraz powiesz mi gdzie dostarczasz te przesyłki i wszystko co wiesz i radzę się pośpieszyć, bo mogę jak się znudzę czekając na odpowiedź to sprawdzę jak dużo zniesiesz zanim zdechniesz. Zabiję go jak mi nie powie, po prostu zarżnę i rozciągnę całe jego flaki po tej ruderze, albo lepiej po całej okolicy...a może namalować nim jakiś obraz. Tylko jaki...Nie! Musze zdobyć informacje... Na szczęście mój rozmówca nie mógł usłyszeć moich myśli ale jeśli zerknął przez ramię to mógł dostrzec, że przez chwilę dosłownie po płynęła mi ślina z ust, a wzrok był raczej bardziej zwierzęcy niż ludzki ale trwało to krótką chwilę.

Sprzęt:
Nazwa
Kabura na broń
Typ
Torba
Objętość
35
Pojemność
Kabura może pomieścić przedmioty do 25 cm długości. Wejdzie 30 objętości.
Opis Zwyczajny materiałowy pokrowiec, w którym każdy Ninja może schować niewielką ilość broni (zazwyczaj jest to kunai bądź shuriken). Najczęściej umiejscawia się ją na udzie, przypinając specjalnymi pasami tak, by się nie zsunęła. Z tego miejsca posiadamy wygodny, szybki dostęp do broni, która zazwyczaj służy nam do bezpośredniego starcia. Nic nie stoi na przeszkodzie by zmienić jej "docelową" lokalizację, a także nadać inne zastosowanie.
Cena
20 Ryō za sztukę
(Jedna na prawym druga na lewym udzie)
Nazwa
Torba
Typ
Torba
Objętość
95
Pojemność
Torba może pomieścić przedmioty do 25 cm długości. Wejdzie 80 objętości.
Opis Mocno rozbudowana wersja kabury na broń, którą każdy Ninja powinien posiadać. Można w niej zmieścić o wiele więcej przedmiotów, lecz wbrew pozorom wcale nie jest wiele droższa od swojej poprzedniczki. Torba znajduje się zwykle na pośladkach przypięta do pasa, aby łatwo można było dosięgnąć broni, a przy tym w żaden sposób nie ograniczała naszego zakresu ruchowego.
Cena
100 Ryō za sztukę
(Prawy pośladek)
Nazwa
Kamizelka shinobi
Typ
Ubranie
Objętość
150
Pojemność
Każda z sześciu kieszonek posiada 15 punktów pojemności
Opis Podstawowy "mundur" shinobi. Chociaż noszenie go nie jest obowiązkowe w żadnym rodzie ani szczepie, to wielu ninja decyduje się na prosta i wygodną kamizelkę, która co prawda zapewnia marną ochronę i nie pełni roli pancerza, lecz jest za to bardzo funkcjonalna i trwała. Jest zapinana od przodu, a na klatce piersiowej po obu stronach znajdują się po 3 niewielkie kieszonki. Sprzedawane kamizelki są dostosowywane do potrzeb klienta - mogą być sprzedawane w dowolnym kolorze oraz ozdobione wybranymi emblematami na życzenie zamawiającego.
Wymagania
Cena
500 Ryō
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Blond włosy, złote oczy; czarne bufiaste spodnie, czarna koszulina, wszystko związane czarnym pasem na wysokości bioder, czarne trzewiki z miękką podeszwą.
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

Słuchałem uważnie każdego słowa, które wypowiadał mój nowy przyjaciel i mogłem otwarcie przyznać, że zdołał mnie nawet zainteresować. No ale nie mogłem sobie odpuścić małej zabawy w torturowanie, jeszcze gdybym miał do tego dogodniejsze warunki to mógłbym sprawdzić jak wielkie serce potrzebne jest by być tak niezłomnym. Niestety nie miałem takiego luksusu ale cóż może warto było przemyśleć takie miejsce na przyszłość.
Cholera, ciekawie się robi. Będę musiał go dostarczyć do rodziny, nie mogę sobie pozwolić na przesadną samowolkę. Ehhh...nie wiem kto wymyślał te zasady ale to uciążliwe.
- Jak nie zaczniesz mówić do rzeczy to nic ci nie zrobią, w końcu ciężko zagrozić zwłokom. Ale co do jednego się zgodzę. Ja nie wiem co tu się dzieję, za to ty wydajesz się świetnie poinformowany. - mówiąc to łapię go za palec i zaczynam powoli wyginać, aż do momentu gdy napotkam opór - Więc słucham gdzie miałeś to zanieść? Raz... Dwa... Trzy... Jeśli facet nie zacznie udzielać odpowiedzi w ciągu trzech sekund mały palec robi trach. Jeśli odpowie to niestety dźwięk trzaskającej kości jeszcze nie rozlegnie się po tych czterech ścianach.
- Świetnie, a teraz opowiesz mi o tym strasznym ktosiu. Kto przybył, co się dzieję w mieście? Spojrzałem kątem oka przez okno żeby sprawdzić czy cień nocy zdołał już nieco mocniej skryć świat przed wzrokiem niewinnych i uczciwych mieszkańców Shigashi. W końcu łatwiej będzie przetransportować rannego, nieprzytomnego gościa pod osłoną nocy niż w świetle dnia na oczach tylu potencjalnych światków. Oczywiście dalej największą uwagę skupiam na Ao, choć gdzieś z tyłu głowy jakiś głosik kazał mi być gotowy do ewentualnego uniku.
Dlatego gdyby doszło do sytuacji w której będę musiał przejść do defensywy, to używam ciała Ao jako ewentualnej. Natomiast jeśli sytuacja pozwoli na większą dowolność to sięgam wolną ręką do kabury z której wyciągam swoją notkę, którą następnie nalepiam przesłuchiwanemu mężczyźnie na plecy tak aby nie mógł jej samemu sięgnąć i popycham go w kierunku napastnika. Sam w tym czasie wyskakuje przez najbliższe okno i składając jedną pieczęć tworzę widowisko, które może nawet wujek Shins by pochwalił.
Sprzęt:
Nazwa
Kabura na broń
Typ
Torba
Objętość
35
Pojemność
Opis Zwyczajny materiałowy pokrowiec, w którym każdy Ninja może schować niewielką ilość broni (zazwyczaj jest to kunai bądź shuriken). Najczęściej umiejscawia się ją na udzie, przypinając specjalnymi pasami tak, by się nie zsunęła. Z tego miejsca posiadamy wygodny, szybki dostęp do broni, która zazwyczaj służy nam do bezpośredniego starcia. Nic nie stoi na przeszkodzie by zmienić jej "docelową" lokalizację, a także nadać inne zastosowanie.
Cena
20 Ryō za sztukę
Nazwa
Torba
Typ
Torba
Objętość
95
Pojemność
Opis Mocno rozbudowana wersja kabury na broń, którą każdy Ninja powinien posiadać. Można w niej zmieścić o wiele więcej przedmiotów, lecz wbrew pozorom wcale nie jest wiele droższa od swojej poprzedniczki. Torba znajduje się zwykle na pośladkach przypięta do pasa, aby łatwo można było dosięgnąć broni, a przy tym w żaden sposób nie ograniczała naszego zakresu ruchowego.
Cena
100 Ryō za sztukę
(Prawy pośladek)
Nazwa
Kamizelka shinobi
Typ
Ubranie
Objętość
150
Pojemność
Opis Podstawowy "mundur" shinobi. Chociaż noszenie go nie jest obowiązkowe w żadnym rodzie ani szczepie, to wielu ninja decyduje się na prosta i wygodną kamizelkę, która co prawda zapewnia marną ochronę i nie pełni roli pancerza, lecz jest za to bardzo funkcjonalna i trwała. Jest zapinana od przodu, a na klatce piersiowej po obu stronach znajdują się po 3 niewielkie kieszonki. Sprzedawane kamizelki są dostosowywane do potrzeb klienta - mogą być sprzedawane w dowolnym kolorze oraz ozdobione wybranymi emblematami na życzenie zamawiającego.
Wymagania
Cena
500 Ryō
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

Co prawda liczyłem, że cała sprawa z przesłuchaniem pójdzie znacznie sprawniej. Niestety osobnik, który mi się trafił był albo bardzo głupi, albo bardzo twardy. W każdym razie dopiero po tym jak zacząłem powoli brać się za łamanie palców język mu się rozwiązał. A już miałem nadzieję na trochę więcej zabawy ehhh...
Wysłuchiwałem uważnie tego co Ao ma mi do powiedzenia na temat tajemniczej persony, która ponoć tak mocno wstrząsnęła Shigashi. Z jednej strony cieszyła mnie informacja, że przemytnicy dostali nauczkę, z drugiej strony to ja planowałem ich wytłuc, co do jednego. Zastanawiało mnie w tym wszystkim również to, że ponoć pojawił się w mieście ktoś tak silny, a nie został zauważony przez rodzinę. Spojrzałem na leżącego na tej brudnej podłodze człowieka z raną w nodze, solidnym siniakiem na głowie, z wykręconą ręką na której w każdej chwili mogą się złamać palce. Nie miał powodu by kłamać, chyba że bredził tylko po to by ratować własną skórę. I tak pewnie bym założył gdyby nie jeden mały szczegół. Facet mówił o tym tajemniczym gościu już od samego początku, a jego wersja się nie zmieniała. Do tego wszystkiego był faktycznie przerażony myśląc o nim, więc chyba coś było na rzeczy.
Gdy zadał mi ostatnie pytanie uśmiechnąłem się serdecznie wstając powoli z niego i puszczając jego rękę. Ustawiłem się dwa kroki od niego po jego prawej stronie i czekałem aż wstanie cofając wężowy wzór z mojego ciała.
- W takim razie pokaż mi to miejsce, ale spróbuj jakichkolwiek sztuczek a przekonasz się, że nie tylko tamten tajemniczy gość potrafi spalić człowieka żywcem. A teraz prowadź. - nie mogłem ufać Ao w stu procentach, tak właściwie to nawet w jednym procencie. W końcu jeszcze przed chwilą go torturowałem, a z charakteru wydawał mi się zawistnym gościem. Dlatego już od samego początku gotów jestem ukrócić jego życie jeśli zajdzie taka potrzeba. W tym celu używam małego bajeru skrytego w rękawach, który sprawnie poda mi kunai z przygotowaną wcześniej naklejoną notką wybuchową. Broń w razie jakby uciekał poślę mu w plecy, a gdy tylko się wbiję po prostu zrobi bum. Ewentualnie jeśli dam radę to dobędę kastet i uderzam w potylicę licząc, że go ogłuszę .

Sprzęt:

Nazwa
Kabura na broń
Typ
Torba
Objętość
35
Pojemność
Cena
20 Ryō za sztukę
Nazwa
Torba
Typ
Torba
Objętość
95
Pojemność
Cena
100 Ryō za sztukę
(Prawy pośladek)
Nazwa
Kamizelka shinobi
Typ
Ubranie
Objętość
150
Pojemność
Wymagania
Cena
500 Ryō
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Jun
Postać porzucona
Wiek postaci: 22
Ranga: Kenshi | Akoraito
Krótki wygląd: Kapelusz
Widoczny ekwipunek: Zbroja
Duża torba
Miecz i śpiwór
Manierka
GG/Discord: Tario#3987/64789656
Multikonta: Maname | Kabuki
Aktualna postać: Kayo

Post autor: Jun »

0 x
" RP/PBF to nie zabawa już "
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

24/30 Znalazłem się w miejscu, które nawet jak na niezamieszkany obszar Shigashi wydawało się bardzo zapomniane. Pajęczyn w alejce świadczyły o tym, że stwierdzenie iż ruch był tu znikomy było by nadużyciem. Idealne miejsce na kryjówkę, w końcu bylem prawie pewien, że nawet połowa mieszańców tej dzielnicy nie wiedziała o istnieniu tego miejsca albo z jakiegoś powodu omijali je szerokim łukiem. O ile jeszcze pierwsza opcja wywołał nieco większy szacunek do gangu przemytników za spryt o tyle druga myśl wzbudziła we mnie pewien niepokój. Czy taka reakcja była naturalna tego nie wiedziałem, niestety przez to pozwoliłem aby mój nowy przyjaciel oddalił się ode mnie na tyle bym nie mógł go normalnie złapać za kołnierz i usadzić na ziemi.
Zmienił się też od razu ton w jego głosie, już nie był trzęsącym się ze strachu robakiem. O nie, on zaczął się ekscytować z jakiegoś powodu, a na dokładkę widziałem jak jego usta wykrzywiły się w paskudny uśmiech. Mogło oznaczać to, że właśnie prowadzi mnie w pułapkę aby zrewanżować się za nasze wcześniejsze gry i zabawy. W tamtym momencie powinienem go rozerwać na strzępy z użyciem notki wybuchowej, następnie się wycofać i zameldować o wszystkim przełożonym. Jednak istniało ryzyko, że w ten sposób stracę możliwość poznania jakiejś istotnej ciekawostki jak choćby twarzy tych gnoi.
Ostrożnym lecz mimo wszystko pewnym krokiem ruszyłem za szczurem prosto w prawdopodobną paszcze lwa. Dokładnie obserwowałem i nasłuchiwałem otoczenia wokół mnie, gotów byłem wykonywać wszelkie uskoki w razie pułapki. Obserwując otoczenie jednocześnie zapamiętywałem wszelkie miejsca do których ewentualnie mógłby się przyciągnąć moją złodziejską ręką Gundana. Jednak sporo kwestii oddałem w ręce przypadku, niestety nie było już czasu na obmyślenie planu działania.

Sprzęt:
Nazwa
Kabura na broń
Typ
Torba
Objętość
35
Pojemność
Cena
20 Ryō za sztukę
Nazwa
Torba
Typ
Torba
Objętość
95
Pojemność
Cena
100 Ryō za sztukę
(Prawy pośladek)
Nazwa
Kamizelka shinobi
Typ
Ubranie
Objętość
150
Pojemność
Wymagania
Cena
500 Ryō
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

Byłem ostrożny, a przynajmniej tak mi się wydawało. W końcu istniało duże prawdopodobieństwo, że ktoś starszy rangą wyzwał by mnie od nieuważnych i łatwowiernych idiotów, bo jednak poszedłem za człowiekiem którego torturowałem w nieznane mi miejsce, wprost idealne na zamordowanie kogoś i porzucenie ciała, a teraz stoję przed decyzją czy mam wykonać od niego polecenie. Z jednej strony mógł się bać mojej osoby na tyle by się nie odważyć dopuścić jakiejś zdrady, z drugiej entuzjazm i parszywy uśmiech wcale mnie nie napawał przekonaniem co do pierwszej opcji.
- Mówisz? A w jaki sposób wcześniej zerwałeś pieczęci skoro byłeś sam. Chyba nie próbujesz mnie wkręcić kolego. - po tych słowach spojrzałem na niego uśmiechając się obłąkańczo. A teeraz go zaaaaaaaa...BIIIJ! ZABIJ! ZABIJ! ZAAAAAA-BIIIIIIJ! Głowa położyła mi się delikatnie w stronę prawego ramienia natomiast po ciele zaczął rozchodzić się łuskowaty wzór.
Nie dając mojemu drogiemu przemytnikowi czasu na reakcję wykonuję kilka kroków by zmniejszyć powstały między nami dystans, a w razie potrzeby posyłam dłoń w kierunku jego gardła i zaciskam palce na krtani wciskając przy tym ciało w najbliższą ścianę.
- Czy chciałeś właśnie mnie oszukać, PRZYJACIELU? - w tym momencie wyprostowałem z powrotem głowę cały czas szczerząc się do przemytnika, a moje lewe ramię zaczęło się jakby powiększać zmieniając przy tym barwę na ciemnoszarą. Skóra stawała się twardsza co widać było nawet gołym okiem, natomiast część skóry zaczęła formować kształt ostrza topora. Trwało to co prawda dosłownie chwilę jednak transformacja ręki w morderczą zabawkę powinno też zadziałać na umysł szmuglera.
W przypadku gdyby zaszła potrzeba wcześniej bądź po tej akcji bronię się toporem, ewentualnie staram się doskoczyć do mojego dotychczasowego przewodnika i wykorzystuję jego ciało jako potencjalną tarczę.

Techniki:
  Ukryty tekst
Staty:
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

Dziwna radość w moim sercu zagościła gdy złapałem Ao za krtań i zaciskając umiejętnie dłoń odcinałem mu dopływ tlenu. Facet z każdą chwilą robił się co raz bardziej czerwoniutki i przerażony, miałem nad nim w tym momencie bezgraniczną władzę. Właściwie jak z początku chciałem go zabić od razu za namową głosu w głowie tak po chwili zapragnąłem się najpierw z nim zabawić. Oczywiście nie w jakiś zbereźny sposób tylko trochę się poznęcać, obserwując jak w oczach przygasa mu chęć do życia. W głowie miałem już dosłownie całą masę gier i zabaw w które mógłbym pograć wraz z Ao ale niestety ktoś musiał przerwać całą tą cudowną chwilę.
Huk wyłamywanych desek wywołał na mojej twarzy grymas zdziwienia i lekkiego zawiedzenia z lekką nutką poirytowania. Co prawda można było się domyślić, że jeśli to pułapka to jakiś jego kumpel może chcieć przerwać nam te igraszki, jednak nie myślałem w tym momencie zbyt trzeźwo gdyż za bardzo skupiony byłem na zaspokajaniu swoich dziwnych fantazji. Delikatnie obróciłem głowę aby zobaczyć kto lub co przerwało mi tą piękną chwilę jednocześnie lekko zbliżając ostrze mojego topora do ciała przemytnika. W głowie kotłowało mi się od myśli żeby zabić tego złapanego już szczura i zająć się ze szczególnym uczuciem niespodziewanym gościem. Lecz gdy spojrzałem w jego kierunku zadziało się coś czego nawet sobie nie mogłem wyobrazić. Momentalnie wszystkie mięsie mego ciała napięły się w gotowości, a umysł oczyścił się z chęci mordu. Zamiast tego zacząłem zastanawiać się nad sposobem opuszczenia tego miejsca. W końcu to nie rozum, a właśnie pierwotny instynkt podpowiedział mi, że ów tajemniczy olbrzym jest cholernie niebezpieczny. Dosłownie każda komórka mojego ciała mówiła, że jeśli dojdzie do konfrontacji, a nie dajcie bogowie jeśli mnie złapie, to już większe szanse na przeżycie będę miał odgryzając sobie rękę. Innymi słowy moja sytuacja diametralnie się zmieniła, z łowcy stałem się ofiarą.
Na szczęście drapieżnik, który wszedł na scenę wcale nie był zainteresowany wsparciem szczura trzymanego przeze mnie czy nawet moją osobą. On interesował się zwojem, najprawdopodobniej tym, który znalazł się w moim posiadaniu.
Cholera, muszę coś wymyślić...to pewnie ten potwór o którym mówił Ao, cholera. Przydało by się zwój i tego faceta dostarczyć do rodziny, tylko jak to zrobić... Wiele planów przechodziło mi przez głowę, niestety bardzo wiele z nich kończyło się wizją porażki. Przed oczami w ułamku sekundy mignęły mi również wspomnienia z wojny, w której wspólnie z braćmi brałem udział. Wtedy również znalazłem się w beznadziejnej sytuacji, w której nie wiele byłem w stanie osiągnąć, jednak różnica była taka, że miałem tam towarzyszy którzy mnie wsparli. Teraz z kolei liczyć mogłem tylko na samego siebie.
- Zawszę prowadzisz konwersację z bronią w ręku? - rzuciłem powstrzymując drżenie głosu i ciała jednak miałem świadomość, że ktoś taki może dostrzec mój strach w oczach - Kim jesteś i co cię wiąże z tymi ludźmi? Zadałem pytanie przywracając dłoń do normalności, jednak dalej trzymając przemytnika. Jednocześnie wypatruję kątem pola widzenia miejsca do których mógłbym się przyciągnąć w ucieczce. Oczywiście jeśli dostrzegę ruch w miejscu w którym znajduję się Kolos salwuję się taktycznym odwrotem. Mianowicie staram się wolną ręką dobyć z prawej kieszonki kamizelki bombę dymną jednym płynnym ruchem, którą następnie rzucam pod siebie. Następnie mechanizm podaję mi kunaia z wcześniej doczepioną notką do ręki. Broń ciskam w kierunku kolosa, wykonując rzut w ten sposób by rękę mieć wyciągniętą po rzucie w stronę krawędzi jakiegoś dachu. Używając zdolności mojej rodziny będę próbował wydłużyć ją do odpowiedniej długości by sięgnąć krawędzi dachu bądź okna do którego wyskakując przyciągam się z całą siłą. Następnie mega ręką łapie się kolejnych dachów i staram się uciec w kierunku bardziej zamieszkanej części miasta licząc że koleś nie będzie mnie ścigał. Oczywiście próbuję wyciągnąć z tego wszystkiego również przemytnika, ale w razie konieczności porzucę go.

TECHNIKI:
  Ukryty tekst
STATY:
  Ukryty tekst
EKWIPUNEK:
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Awatar użytkownika
Gundan
Martwa postać
195cm oraz 93kg
Torba - Prawy pośladek

Sytuacja można by rzec była beznadziejna, a wszystko dla tego, że zbyt wiele spraw pozostawiłem przypadkowi. Nie podjąłem odpowiednich kroków, ba ja nic nie zrobiłem poza ślepym podążaniem za przemytnikiem, który na pewno nie był moim prawdziwym przyjacielem po torturach. Wmówiłem sobie jakąś głupotę, że rozglądając się uważnie oszukam śmierć. Wolne żarty. Choć w teorii wystarczyło by oddać tego śmiecia i zwój ale jaką miałem pewność, że po spełnieniu żądań Kolos nie zabije mnie jako niewygodnego świadka. Niestety nie miałem całego dnia na przemyślenie strategii czy chociaż dopracowanie pomysłu który wydawał mi się zbyt brawurowy. Z drugiej strony czy miałem teraz lepszą opcję? Mogłem albo zaryzykować albo znów oddać wszystko w ręce przypadku. Zacisnąłem zęby wymuszając uśmiech na mej twarzy po czym bez zastanowienia wyprowadziłem szybkie i jak najgłębsze cięcie toporo-ręką tak aby głowa mojego niegdysiejszego przyjaciela potoczyła się gdzieś po podłodze. Oczywiście cały czas obserwuję przy tym Kolosa na wypadek gdyby chciał się wtrącić w jakiś sposób zwykłą ręką sięgam po bombę dymną, a sam skaczę w prawą stronę tak aby znaleźć się aż na ścianie po której próbuję uciec w stronę wyjścia. Gdyby zaszła taka potrzeba używam też kunai'a z notką wybuchową by oczyścić sobie drogę.
Jeśli chłop jednak nie ruszy się na widok ścięcia tamtego robaka nie przestając się uśmiechać podjąłem rozmowę starając się jak najmniej okazywać jakiekolwiek efekty strachu.
- Nie dziękuj za pomoc, sam też chciałem go zabić jak mogłeś zauważyć. Jednak co do zwoju to niestety nie mogę Ci pomóc, nie wiem o jakim zwoju mówisz. Jednak zanim mi przeszkodziłeś ten szczur wspomniał, że zwoje są tu tylko trzeba zerwać pieczęci. Sam tego nie dam rady zrobić bo trzeba zgrać to w czasie. Co powiesz na małą współpracę? Wróg mojego wroga i te sprawy... - mój wzrok był skupiony na tym człowieku bardziej niż wzrok stulejarza na dziewczynach kąpiących się w basenie. Nie wiedziałem czego się spodziewać po nim jednak musiałem próbować na wszelkie sposoby doprowadzić sprawę do końca. Niepowodzenie nie wchodzi w grę. Powtarzałem sobie w myślach zasadę rodziny aby dodać sobie w ten sposób nieco więcej odwagi i motywacji. W końcu gdyby nie Akyama cały czas byłbym zwykłym ulicznikiem, a może byłbym już martwy... Nie mogłem zawieść rodziny, nie mogłem zawieść Ro, Tanjorou, Shins'a, Shiyasu czy starszego brata Yoshimitsu. Nikt z nich nie wiedział o tym gdzie teraz byłem i co robiłem ale robiłem to dla ich bezpieczeństwa, dla wszystkich smoków.
Jeśli olbrzym się zgadza, to staję tam gdzie początkowo miałem stanąć, licząc że kolos wietrząc podstęp każe nam się zamienić miejscem i wtedy w zależności co się stanie po zerwaniu pieczęci używam mechanizmu w którym załadowany jest kunai z nalepioną wokół rączki notką wybuchową i ciskam nim w plecy olbrzyma samemu salwując się taktycznym odwrotem ile sił w nogach.

STATY:
  Ukryty tekst
EKWIPUNEK:
  Ukryty tekst
Techniki:
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Tsuyoshi
Gracz nieobecny
•Manierka obok torby,

0 x
Obrazek

|| THEME ||
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości