OP x6

Moderator: Souei

Kamiru

OP x6

Post autor: Kamiru »

[center][img]http://i.imgur.com/g5fhv6y.png[/img][/center]
Nazwa
Tsumetai kiri 冷たい霧
Dziedzina
Hyoton
Ranga
D-S
Pieczęci
Taka sama poza jak w Kirigakure.
Zasięg
35 metrów wokół użytkownika
Koszt E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2% + koszt umiejętności pasywnej (1% za podtrzymywanie)
Wymagania Znajomość Kirigakure no Jutsu.
Opis Ciekawe rozwinięcie techniki tworzącej mgłę. Tym razem z dodatkiem Hyotonu. Efektem połączenia tych dwóch czynników jest stworzenie gęstej, zdawałoby się, że mgły. I tak też jest. Z jednym wyjątkiem. Temperatura panująca wewnątrz niej jest znacznie mniejsza, niż ta na zewnątrz. Chłód czuć już metr/dwa od zasłony, więc człowiek zastanowi się zanim tam wejdzie. Tempo powstawania tworu jest podobne jak w podstawowej wersji. Jutsu nie oszuka sensorów (za wyjątkiem Sharingana).
Mechanika Temperatura wewnątrz mgły:
D -10 stopni Celsjusza
C -15 stopni Celsjusza
B -20 stopni Celsjusza
A -25 stopni Celsjusza
S -35 stopni Celsjusza

MG/Sędzia sam ocenia wpływ temperatury na istoty znajdujące się wewnątrz. Im dłużej, tym większe szkody dla organizmu. Od lekkiego odrętwienia do poważnych odmrożeń przy kilkunastu turach i dużej randze Hyotonu.

Mechanicznie zgodna z kirigakure.
Link do tematu postaci Kliknij mnie!

1. Dlaczego zimno nie działa na użytkownika? Terumi nie topi się od własnego kwasu
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=44&t=1298
0 x
Sekki

Re: OP x6

Post autor: Sekki »

Temperatury są zbyt niskie, chyba nieco przesadziłeś.
+ jakoś tego nie widzę, iż nie poczujesz ujemnej temperatury.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Pod tym pojęciem zawarłem wszystko pozwalające widzieć/wyczuwać chakrę, zaraz zmienię.

W dół, czyli bardziej minusowo? Bo temperaturę -25 miałem ostatniej zimy, a skoro na S można spróbować zamrażać bijuu to... No, chyba jest to odpowiednie.

Araf, Twoje wt też opiera się na jednym suitonie D, a jakoś nie pobiera podwójnego kosztu. Jeśli to problem, mogę zmienić to na "utrzymującą się szadź/zamrożone cząstki mgły" co w uniwersum M/A nie będzie się kłócić z prawami fizyki patrząc na inne jutsu. Wtedy będzie to jedynie oparte na kirigakure, bez wykorzystywania mgły.

To kwas też będzie nieodczuwalny do pewnego momentu? "Yuki może wejść w lustro z lodu." Tak, dziwnie brzmiący argument ale jakaś pokrętna logika w tym jest. Mei ocierała usta z lawy, stała w korytarzu lawy, Haretsu potrafią kontrolować wybuchy tak, by odrzut nie rozgniótł ich/nie pourywał rąk. Ewentualnie mogę dopisać, że użytkownik tworzy wokół siebie "sferę buforową" przed zimnem.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

1. Pięć stopni niby nie robi różnicy. Najniższa odnotowana na ziemi to 93,2 °C

Od rangi B w klanowych można próbować zamrażać ludzi. A jak głosi wiki "Krioprezerwacja (kriokonserwacja) – proces, w którym komórki lub tkanki są przechowywane w ujemnej temperaturze, zwykle 77 K, czyli −196 °C (punkt wrzenia ciekłego azotu). W tak niskiej temperaturze zatrzymuje się wszelka aktywność biologiczna, łącznie z biochemicznymi reakcjami prowadzącymi do śmierci komórkowej. Jednakże bez użycia mieszanin witryfikujących, przechowywane komórki ulegają uszkodzeniom związanym z niską temperaturą lub ponownym ogrzaniem do temperatury pokojowej."

Jest to ponad 100 stopni więcej względem najniższej temperatury na Ziemi.
Więc te -35 stopni to chyba nie jest coś tak niesamowitego ;-;

2. Czyli moja opcja ewentualnie z poprzedniego postu = Jeśli to problem, mogę zmienić to na "utrzymującą się szadź/zamrożone cząstki mgły" co w uniwersum M/A nie będzie się kłócić z prawami fizyki patrząc na inne jutsu. Wtedy będzie to jedynie oparte na kirigakure, bez wykorzystywania mgły może być ok?

3. Więc ponownie... Czy opcja "ewentualna" ze sferą buforową jest ok?

Byłoby łatwiej, gdyby moje "inne opcje rozwiązania problemu" też były brane pod uwagę w jednym poście xD Poszłoby szybciej.
0 x
Sekki

Przy takiej temperaturze na miejscu komuś kończyny odmrozi.
Zauważ, że to świat shinobi, gdzie większość populacji biega w koszulkach, a nie w kurtkach.
W dodatku, twoja postać, nie wyjdzie bez szwanku. -35 stopni, to nie przelewki. W takich warunkach żyją eskimosi.
Temperatura bliższa dodatniej.
0 x
Kamiru

Więc jakie wartości powinny być? Bo zaraz wyjdzie, że -10 na S to maksimum.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

A ja jestem za aktualnymi podanymi temperaturami i argumentami Kamiru. Są mądre i inteligentnie wytłumaczone. Nie widze sensu osłabiać tak bardzo jutsu chociaż ten koszt to bym jednak dal tą mgłe + koszt pasywki... I wtedy akcept
0 x
Kamiru

Takie rozwiązanie z kosztami jest dla mnie bardzo ok. Co reszta na to?
0 x
Sekki

Pasuje mi wersja Kaiena.
0 x
Kamiru

Zmienione.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Ukryty tekst
0 x
Kamiru

Temperatura ochładza się wraz z pojawieniem się mgły (nie dzieje się to natychmiastowo, widać w walce z Zabuzą, kilka sekund się formowało).
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie

Pasuje, wstępny akcept
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość