ciąg dalszy
Moderator: Souei
Re: ciąg dalszy
Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Nah, widzę, że muszę to tłumaczyć łopatologicznie. Lecimy od początku.
Tymczasem moje jutsu polega na podejściu do źródła wody, zaczerpnięcia jej trochę w ręce, a następnie stworzenie wodnej kulki, którą rozciągamy do czegoś na rodzaj taśmy gimnastycznej. Dla porównania, ma to takiej długości, czyli ja wiem, półtora metra, maks dwa. Następnie wypuszczam to w stronę przeciwnika, w formie pocisku, no jak zwykły wodny bicz. Beka niesamowita, przeciwnik to widzi, racja, jest szybkie, ale może się przygotować do uniku/kawarimi najprostszego, natomiast w poprzednim przypadku może sobie paść ot tak.
No i co jest w tym OP? Jak to jest ewidentnie słabsze od przytoczonej tu techniki, która góruje jedynie szybkością [a i to kwestia dyskusyjna, jeżeli postać jest szybka, bo może być różnie]. A traci i na wielkości, i na zaskoczeniu/instancie, i na gaszeniu ognia. Do tego proste dotony błotne sobie z tym poradzą bez problemu.
Ten tego, to naprawdę według ciebie jest mocniejsze? Czy się zagalopowałeś w toku myślenia?
- Nazwa
- Suiton: Mizu Kamikiri
- Pieczęci
- Tygrys
- Zasięg Max.
- 15 metrów
- Koszt
- E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4% (7% co turę)
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Technika, za pomocą której można zaskoczyć niczego niespodziewającego się przeciwnika. Użytkownik składa pieczęć Tygrysa i silnie uderza nogą o ziemię. Pobudza to podziemne wody do działania, wytwarzając z nich bardzo szybki i silny strumień wody, który wystrzeliwuje spod ziemi z dużym ciśnieniem. Cios ten bez problemu jest w stanie przeszyć przeciwnika. Szybkość strumienia jest taka sama jak nasza własna.
Tymczasem moje jutsu polega na podejściu do źródła wody, zaczerpnięcia jej trochę w ręce, a następnie stworzenie wodnej kulki, którą rozciągamy do czegoś na rodzaj taśmy gimnastycznej. Dla porównania, ma to takiej długości, czyli ja wiem, półtora metra, maks dwa. Następnie wypuszczam to w stronę przeciwnika, w formie pocisku, no jak zwykły wodny bicz. Beka niesamowita, przeciwnik to widzi, racja, jest szybkie, ale może się przygotować do uniku/kawarimi najprostszego, natomiast w poprzednim przypadku może sobie paść ot tak.
No i co jest w tym OP? Jak to jest ewidentnie słabsze od przytoczonej tu techniki, która góruje jedynie szybkością [a i to kwestia dyskusyjna, jeżeli postać jest szybka, bo może być różnie]. A traci i na wielkości, i na zaskoczeniu/instancie, i na gaszeniu ognia. Do tego proste dotony błotne sobie z tym poradzą bez problemu.
Ten tego, to naprawdę według ciebie jest mocniejsze? Czy się zagalopowałeś w toku myślenia?
0 x
Przeszyć, a przeciąć na pół, to dwie różne rzeczy.
Pod wpływem ciśnienia, tamta technika przeszywa przeciwnika, natomiast twoja, robi po prostu z wody, mega ostry bicz, który nie dość, że jest kurewsko szybki, to bez problemu przetnie ciało przeciwnika.
Pod wpływem ciśnienia, tamta technika przeszywa przeciwnika, natomiast twoja, robi po prostu z wody, mega ostry bicz, który nie dość, że jest kurewsko szybki, to bez problemu przetnie ciało przeciwnika.

0 x
Sekki niestety bardzo trafnie i dobitnie podsumował to, przez co nie jesteśmy przychylni i skłonni na razie dać akcepta, tak samo jak Def 

0 x
Defrevin zauwazył dobrze i ma częściowo racje w swym osądzie. Prosze, byś darował sobie te personalia. Jak ci nie pasuje moje modowanie to złóz skarge 

0 x
No to może "znerfmy" technikę tak, by służyła temu jednemu celowi, jakim jest przeszywanie ludzi. Obecny opis pozwala na ofensywę, a nawet defensywę. Więc...
1. Szybkość zostaje bez zmian, bo najpierw konieczne jest użycie podstawowej wersji, a potem uformowanie z bańki ostrza.
2. Pocisk ma kształt "dysku" przecinającego punktowo. Taki udoskonalony demoniczny shuriken.
3. Zasięg do 20 metrów.
4. Katonom nic to nie zrobi, co najwyżej te rangi D. C lekko osłabi.
5. Bariery niszczy punktowo, do rangi B włącznie.* Potem traci prawie całą siłę uderzenia i oberwanie nim porównać można do dużej broni miotanej (albo jeszcze słabiej, zależnie od typu bariery).
*wyjątkiem doton, gdzie przebija tylko bariery D (C narusza, traci impet)
Jak na to się zaopatrujecie?
A jeśli nie to trzeba zmienić technikę.
1. Szybkość zostaje bez zmian, bo najpierw konieczne jest użycie podstawowej wersji, a potem uformowanie z bańki ostrza.
2. Pocisk ma kształt "dysku" przecinającego punktowo. Taki udoskonalony demoniczny shuriken.
3. Zasięg do 20 metrów.
4. Katonom nic to nie zrobi, co najwyżej te rangi D. C lekko osłabi.
5. Bariery niszczy punktowo, do rangi B włącznie.* Potem traci prawie całą siłę uderzenia i oberwanie nim porównać można do dużej broni miotanej (albo jeszcze słabiej, zależnie od typu bariery).
*wyjątkiem doton, gdzie przebija tylko bariery D (C narusza, traci impet)
Jak na to się zaopatrujecie?
A jeśli nie to trzeba zmienić technikę.
0 x
Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
To tak, jakby móc cisnąć piłą tarczową przed siebie (ciągle wirującą jak przy silniku). Efektem jest przecinanie w tym konkretnym punkcie. Nie wiem, czy ma to jakąś fachową nazwę etc. XD
0 x
Czym to WT różni się w efekcie od tego? Efekt ten sam, pieczęci (po reworku będzie mieć tyle samo). Zasięg ten sam. Wybrane mało znaczące debuffy.
- Nazwa
- Suiton: Suidanha
- Zasięg Max.
- 30 metrów
- Koszt
- E: 55% | D: 45% | C: 35% | B: 25% | A: 17% | S: 15% | S+: 5%
- Dodatkowe
- Brak dodatkowych wymagań
- Opis Jedna z silniejszych technik Uwolnienia Wody. Użytkownik nagromadza w swoim ciele dużo chakry Suitonu, by ostatecznie wystrzelić ją przed siebie cienkim strumieniem pod ogromnym ciśnieniem. Efektem jest stworzenie dalekodystansowego ostrza z cieczy, mogącego bez najmniejszego problemu przeciąć grube drzewa, skały, ciała... dodatkowo, ze względu na prędkość, uniknięcie również może być problematyczne.
0 x
Ukryty tekst
0 x
Twoje słowa nie mają sensu w większości, biorąc pod uwage zacytowane przez Yoshiego jutsu, Def.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość