- [center][spoiler][img]http://img13.deviantart.net/07af/i/2010/123/6/8/ichigo_vasto_lorde_lineart_by_barbicanboy.jpg[/img][/spoiler][/center]
- Nazwa
- Akuma no Ushi - Demoniczny byk, demoniczny ogrzy byk.
- Dziedzina
- Klanowe Kaguya.
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Brak.
- Zasięg
- Na ciało.
- Koszt
- E: 30% | D: 25% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
- Dodatkowe
- Jutsu aktywowane przez użytkownika i odpowiedni gest.
- Wymagania dodatkowe
- Znajomość Shikotsumyaku rangi B
- Opis Akuma no Ushi lub demoniczny byk to jutsu klanu Kaguya wykorzystujące ich Kekkei genkai Shikotsumyaku. Jutsu czerpie garściami z Hokkotsu no Yoroi, które tworzy pancerz pod skórą. Różnica jest taka, że Akuma no ushi to tworzenie pancerza tylko na głowie, na zewnątrz skóry. I tak po pochyleniu ciała, przygotowując się jakby do biegu, Kaguya wytwarza ze swej czaszki hełm który zaopatrzony jest w dwa spiczaste demoniczne rogi wystające na kilkanaście centymetrów przed jego głowę. Oprócz oczywistej ochrony płynącej z tego jutsu zapewnia ono niesamowity dodatek do szarży na przeciwnika - Kto chciałby skończyć na rogach rozpędzonej kościstej bestii?
Wytrzymałość jak wytrzymałośc kości użytkownika. Jutsu anulowane przez przelanie odrobiny czakry do tego hełmu i zerwanie go z twarzy jak papierowej maski. Rogi są ostre mniej więcej jak ostrza z Hokkotsu no Yaiba.
Uwagi: Posiadacz posiada zasięg 60 stopni każdego oka widzenia przed siebie w czasie szarży względem wysokości, 75 stopni każdego oka na szerokości.
A w normalnym użytkowaniu (Stanie prosto, walka bez szarżowania) następuje ścięcie widzenia wysokościowego do 80 stopni i szerokościowego do 100 stopni.
Obrazek poglądowy - Link do tematu postaci
- KLIK!
牛鬼
Moderator: Souei
牛鬼
0 x
Re: 牛鬼
Ukryty tekst
0 x
Jeśli masz ważną sprawę, pytanie lub potrzebujesz pomocy związanej z funkcjonowaniem forum, proszę wyślij do mnie prywatną wiadomość. Z chęcią zapoznam się ze sprawą i rozwieje wszelkie wątpliwości.
Od kiedy wytrzymałość = ranga jutsu? Kaguya nie mają pasywnego tworzenia kości. Nie mają.
Polegają na kościach tworzonych przez jutsu. I w tym momencie co? Gdzie tu logika? A, no mam sobie powiedzmy kości S, ale mój hełm/zbroja ma wytrzymałość C bo na takiej jest randze? To nie ma za grosz sensu. Jedyną techniką która ma opisane co blokuje, a czego nie, jest zbroja Kaguya. Reszta tego nie ma. Skoro np. wytrzymałość miecza kościanego rośnie wraz z rangą, co zostało potwierdzone fabularnie, że na D kośc była do rozwalenia, na C jak stal... To czemu wytrzymałość hełmu ma nie rosnąć? gdzie tutaj jakakolwiek logika?
Jedno jutsu jest zalezne od wytrzymałosci, drugie od rangi? I co, rozgraniczenie ktore od ktorego to uzaleznione jest od kaprysu? A tutaj damy tak... Bo tak, a to niech rosnie w skali shikotsumyaku?
NA zdrowy, najzdrowszy rozsądek - Jutsu zakłada wyjęcie kości z ręki. Nic więcej.
To to ma mieć wytrzymałość bo technika jest na D czy może równa shikotsumyaku czyli sile WSZYSTKICH kości uzytkownika? A może kaguya ma dostęp do 1100000000 gęstosci i wytrzymałosci kosci i sobie je od tak moduluje?
Polegają na kościach tworzonych przez jutsu. I w tym momencie co? Gdzie tu logika? A, no mam sobie powiedzmy kości S, ale mój hełm/zbroja ma wytrzymałość C bo na takiej jest randze? To nie ma za grosz sensu. Jedyną techniką która ma opisane co blokuje, a czego nie, jest zbroja Kaguya. Reszta tego nie ma. Skoro np. wytrzymałość miecza kościanego rośnie wraz z rangą, co zostało potwierdzone fabularnie, że na D kośc była do rozwalenia, na C jak stal... To czemu wytrzymałość hełmu ma nie rosnąć? gdzie tutaj jakakolwiek logika?
Jedno jutsu jest zalezne od wytrzymałosci, drugie od rangi? I co, rozgraniczenie ktore od ktorego to uzaleznione jest od kaprysu? A tutaj damy tak... Bo tak, a to niech rosnie w skali shikotsumyaku?
NA zdrowy, najzdrowszy rozsądek - Jutsu zakłada wyjęcie kości z ręki. Nic więcej.
To to ma mieć wytrzymałość bo technika jest na D czy może równa shikotsumyaku czyli sile WSZYSTKICH kości uzytkownika? A może kaguya ma dostęp do 1100000000 gęstosci i wytrzymałosci kosci i sobie je od tak moduluje?
0 x
Czekam w takim razie na ponowną ocene i propozycje o ile stopni by to ograniczło wzrok albo ew. jaka wzmianka by pasowała.
A do tego chciałbym zauwazyć, że zachowanie Arafinwe oraz Kamiru było mocno nieprofesjonalne. Jeden nie zna chyba mechaniki panującej na forum, co samo w sobie jest przykre, a drugi jeszcze oprócz tej nieznajomości sili się na złośliwość/sarkazm. Mam nadzieje, że to sie nie powtórzy. Nie usmiecha mi się wystosowywać na was oficjalną skargę. : )
A do tego chciałbym zauwazyć, że zachowanie Arafinwe oraz Kamiru było mocno nieprofesjonalne. Jeden nie zna chyba mechaniki panującej na forum, co samo w sobie jest przykre, a drugi jeszcze oprócz tej nieznajomości sili się na złośliwość/sarkazm. Mam nadzieje, że to sie nie powtórzy. Nie usmiecha mi się wystosowywać na was oficjalną skargę. : )
0 x
Kierowałem się wzmianką o tym, że jutsu "czerpie garściami" z klanowej zbroi. Jedynej techniki która ma ustaloną wytrzymałość. A jeśli Twoja wt jest jej rozwinięciem to logicznym zdawało mi się, że ma takie same ograniczenie. Chyba, że to tylko ładny opis, wtedy można wzmiankę usunąć i żyć dalej z niezniszczalnym hełmem bez problemów. Jeśli jednak przez ten dopisek rozumiemy wymóg znajomości tej techniki, wtedy uwaga Arafa i moje poparcie jej jest uzasadnione obecną rozpiską technik Kaguya.
I gdzie ja użyłem sarkazmu? Odpowiedziałem tyko na pytanie Arafa z własnych domysłów/przemyśleń. Chyba, że było to pytanie retoryczne, wtedy popełniłem błąd. Ale nadal nie widzę w nim złośliwości i przykro mi, że tak to odebrałeś.
I gdzie ja użyłem sarkazmu? Odpowiedziałem tyko na pytanie Arafa z własnych domysłów/przemyśleń. Chyba, że było to pytanie retoryczne, wtedy popełniłem błąd. Ale nadal nie widzę w nim złośliwości i przykro mi, że tak to odebrałeś.
0 x
Po pierwsze Arafinwe proszę byś na siłe nie zgrywałniewinnego i potulnego aniołka, bo nie zadziała. Ty popełniłeś moim zdaniem błędną ocene, w czym racje przyznał mi Yoshi. Ale ton wypowiedzi... Był przykry. Poczułem się jakbym był tu pierwsze dni a nie był modem
Po drugie... Okej. Ja mam swoja teorie - ty swoja. Wytlumaczysz mi prosze swoj punkt widzenia? Mój jest następujący.
WSZYSTKIE techniki kaguya są uzaleznione od rangi KG uzytkownika, prócz jednej. Dlaczego? Te WSZYSTKIE techniki to wyjmowanie/wysuwanie/wystrzeliwanie etc. Kości NA ZEWNĄTRZ CIAŁĄ. W skórze pojawia sie otwor - wychodzi kosc/kosc i mamy technike. HnY to jedyne jutsu ktore nie narusza skóry. Jest umieszczone pod nią. może pozostać naszym sekretem dopóki przeciwnik nie zaatakuje - Jej grubość jest taka, by wpasować sie pod skóre niezauważenie. Jest.. cieniutka. Stąd określone limity. Po prostu nie moze byc grubsza bo by rozerwalo skore uzytkownikowi. Dlatego jako jedyna ma ograniczenia.
A w tym wypadku mamy hełm, który nie jest pod skórą. On wychodzi skalpem/szczęką/czymkolwiek i tworzy kościaną forme WOKÓŁ głowy. Jeśli mamy Hokkotsu no Yashi, czyli klatke z kości wokół ręki i ich wytrzymałość rośnie wraz z poziomem KG, to jeśli bym opisał jutsu które sprawia ze kosci nie ukladaja sie w klatke tylko w rękawicopodobny twór... To juz nie bylby uzalezniony od KG tylko od narzuconych wczesniej wymagan?
Gdzie tu sens, gdzie tu logika, mój drogi!

Po drugie... Okej. Ja mam swoja teorie - ty swoja. Wytlumaczysz mi prosze swoj punkt widzenia? Mój jest następujący.
WSZYSTKIE techniki kaguya są uzaleznione od rangi KG uzytkownika, prócz jednej. Dlaczego? Te WSZYSTKIE techniki to wyjmowanie/wysuwanie/wystrzeliwanie etc. Kości NA ZEWNĄTRZ CIAŁĄ. W skórze pojawia sie otwor - wychodzi kosc/kosc i mamy technike. HnY to jedyne jutsu ktore nie narusza skóry. Jest umieszczone pod nią. może pozostać naszym sekretem dopóki przeciwnik nie zaatakuje - Jej grubość jest taka, by wpasować sie pod skóre niezauważenie. Jest.. cieniutka. Stąd określone limity. Po prostu nie moze byc grubsza bo by rozerwalo skore uzytkownikowi. Dlatego jako jedyna ma ograniczenia.
A w tym wypadku mamy hełm, który nie jest pod skórą. On wychodzi skalpem/szczęką/czymkolwiek i tworzy kościaną forme WOKÓŁ głowy. Jeśli mamy Hokkotsu no Yashi, czyli klatke z kości wokół ręki i ich wytrzymałość rośnie wraz z poziomem KG, to jeśli bym opisał jutsu które sprawia ze kosci nie ukladaja sie w klatke tylko w rękawicopodobny twór... To juz nie bylby uzalezniony od KG tylko od narzuconych wczesniej wymagan?
Gdzie tu sens, gdzie tu logika, mój drogi!
0 x
To nie personalia. Poczułem się po prostu urażony. Ale to już nieważne. Do możemy do końca wyjaśnić na innym kanale kontaktu.
Wzrok proponuje tak: Gdy użytkownik stoi/walczy w pozycji wyprostowanej to ma ścięte 10% widoczności z każdej strony. Dawałoby to ok zawężenie widzenia 'szerokościowego' o 20%, wysokościowego o 20%, i martwe punkty w rogach.
Gdy szarżuje to widzi w sumie tylko to co przed nim, a nie po bokach.
I ranga C, wymagania B i koszty... Mogę w sumie dać lekko zmniejszone B o procent czy dwa. Na B mam cały pancerz i w sumie to dziwne by ten sam koszt był za sam hełm. Nie? Jakieś sugestie?
Wzrok proponuje tak: Gdy użytkownik stoi/walczy w pozycji wyprostowanej to ma ścięte 10% widoczności z każdej strony. Dawałoby to ok zawężenie widzenia 'szerokościowego' o 20%, wysokościowego o 20%, i martwe punkty w rogach.
Gdy szarżuje to widzi w sumie tylko to co przed nim, a nie po bokach.
I ranga C, wymagania B i koszty... Mogę w sumie dać lekko zmniejszone B o procent czy dwa. Na B mam cały pancerz i w sumie to dziwne by ten sam koszt był za sam hełm. Nie? Jakieś sugestie?
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości