Pole treningowe

Awatar użytkownika
Yasuo
Wiek postaci: 28
Ranga: Kosho
Widoczny ekwipunek: Link do widocznych przedmiotów znajduje się na samej górze KP
GG/Discord: .iwaru
Multikonta: Tenshi

Re: Pole treningowe

Post autor: Yasuo »

0 x
- Mowa
"Myśli"
Prowadzone Misje: -

Wzór Misji:
Wzór Nowej Lokacji:
[/list][/fieldset]
Plotki i Ciekawostki
  • Brak - brak
[/quote][/code]
Awatar użytkownika
Tsukune
Wiek postaci: 30
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Post autor: Tsukune »

No cóż postanowiłem pomóc Yasuo w jego treningu skoro on nieco pomógł mi. W trakcie jego treningu sam postanowiłem nieco trenować swoją umiejętność. Chciałem sprawdzić jak długo jestem w stanie z niej korzystać. Gdy dowiedziałem się co mam robić po prostu ustawiłem się w odpowiedni sposób aby móc się bronić przed atakami i stałem w miejscu tak jak chciał. Z początku jak to zwykle bywa było wiele a może i nawet bardzo wiele nieudanych prób. Te próby posłużyły na ustalenie dystansu i odpowiednich ruchów do wykonania techniki. Po jakimś czasie w końcu trening Yasuo zaczął przynosić efekty. Skoro ja je dostrzegłem to znaczyło że coś się za tym jednak działo. Oczywistym jest to że każdy trening wymagał też i przerw aby móc przyswoić swoje błędy jak i pomyśleć nad innym rozwiązaniem. W końcu po kilku godzinach Yasuo nauczył się swojej techniki
-Nic się nie stało. Wiedza o tej technice na pewno mi się przyda również oznajmiłem wziąłem od Yasuo woreczek z pieniędzmi. Nie dlatego że ich potrzebowałem tylko z powodu tego iż zapewne jego Honor nie pozwoliłby mu mi nie zapłacić za pomoc...a przynajmniej tak mi się wydawało.
-Nie ma sprawy rozumiem to. W tym czasie sam postaram się jeszcze bardziej rozwinąć aby być przydatniejszym. Szczerze nie wiem jak długo będę w Sogen. W razie jakbym stąd odchodził poinformuję o tym naszą znajomą barmankę. Ja pochodzę z Ryuzaku no Taki i tam najprawdopodobniej mnie znajdziesz. odpowiedziałem. Po pożegnaniu się z Yasuo i gdy zniknął z mojego pola postanowiłem sobie trochę odpocząć. Dzięki temu treningowi poznałem swoje limity a odpoczynek się przyda.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Ranga: Samuraj (Hatamoto)
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
Widoczny ekwipunek: - Zbroja
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan
GG/Discord: 9017321
Multikonta: Hayabusa Jin

Post autor: Kakita Asagi »

- Ogasawara Ono
0 x
Obrazek

Poza tym, uważam, że należy skasować Henge i Kawarimi.

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
  • Mokoto (walczyła na Murze)
  • Mitsuyo (nigdy nie opuściła Yinzin)
  • Inari (była uczennicą Seinara)
  • Sakiko (byłą roninką, obierała ziemniaki na misji D)
Awatar użytkownika
Tsukune
Krótki wygląd: Czarne lub szarawe włosy, brudnoczerwony kolor oczu. "Szeroki" uśmiech. Wystające dwa kiełki. Na szyi materiałowa opaska z krzyżem i trumną. Zabandażowane lewe przedramię, pod którym znajduje się tatuaż 2 głowego węża
Widoczny ekwipunek: Futerał na plecach, wachlarz w pokrowcu przyczepiony do paska, rękawica łańcuchowa na lewej ręce, dziwna rękawica na prawej ręce, pasek z biczem, laska

Pomogłem nowemu towarzyszowi w nauczeniu się dosyć zdawałoby się prostej acz zapewne skutecznej techniki. Zarobiłem na tym trochę. Nie licząc pieniędzy zyskałem coś bardziej cennego. Mianowicie wiedzę na temat techniki. Wcześniej dostałem możliwość próby opanowania innej samurajskiej techniki. Z niepowodzeniem lecz wpadł mi pomysł do głowy jakby tą wiedzę przekuć na własną technikę. Nie wiem jak długo sobie tak leżałem. Co prawda nie byłem zmęczony w końcu nie robiłem nic innego jak tylko stałem i na tym polegała moja pomoc. W końcu po jakimś czasie do moich uszu dotarł dźwięk łamanych gałązek. Widocznie ktoś się skradał. Może jakiś rozbójnik? Warto by było przetestować parę swoich technik, zwłaszcza tych bardziej niebezpiecznych.
-Wpierw chyba kultura nakazuje aby samemu się przedstawić prawda? zacząłem lecz nie pozwoliłem mężczyźnie dokończyć gdyż kontynuowałem Jednak widząc w jakiej sytuacji jesteś nie dziwię się tobie. Nie jestem nikim ważnym jeżeli o to tobie chodzi. A jak chcesz możesz mówić do mnie Kuro. I schowaj to ostrze jak nie chcesz bym zabił ciebie a później zniszczył to co powiedzmy przemycasz. oznajmiłem ze spokojem. W tym momencie moja mała panda od tak weszła sobie po mnie i schowała się pod moim kapeluszem
-Więc jeżeli nie chcesz abym uważał Ciebie za wroga schowaj broń albo pozwolę sobie skorzystać z okazji i wypróbować na tobie parę technik i nieprzyjemnych metod na rozwiązanie języka oznajmiłem po czym uniosłem nieco swoją laskę wskazując na jego nogę.
-Stara czy nowa? zapytałem. Pytanie było ogólnikowe ale zapewne mój rozmówca zrozumie co mam na myśli. Westchnąłem tylko ciężko
-Masz zamiar dalej tak sterczeć czy w końcu tu podejdziesz? A może mam wpierw tobie przypieprzyć i dopiero dowiedzieć się o co chodzi? Zaczyna mnie to już irytować dodałem. Wstałem powoli i zawiesiłem sobie na plecach futerał by po chwili stać wyprostowany i dłonie w rękawicach opierając na lasce i patrząc tak na mężczyznę wyczekująco.
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
Krótki wygląd: Mężczyzna o ciemnych włosach i niebieskich oczach, wzrostu około 170 cm. Ubrany w kremowe kosode, z brązową hakama oraz granatowym haori z rodowym symbolem. Na głowie wysłużony, ale nadal w dobrym stanie kapelusz.
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

- Ogasawara Ono
0 x
Obrazek

Heroic battle Theme|Asagi-sensei Theme|Bank|Punkty historii|Własne techniki| Przedmioty z Kuźni | Inne ujęcie | Pieczątka
Lista samurajek, które były na forum, ale nie zostały moimi uczennicami i na pewno przez to nie grają.
Awatar użytkownika
Tsukune

Czy groziłem temu mężczyźnie? Możliwe. Jednak bardziej to nie miało za zadanie go nastraszyć tylko dać informację że takie coś może się stać ale też nie musi. Westchnąłem głośno gdy mężczyzna zaczął odchodzić
-Chodź Pan tu. Zanim pójdziesz w swoją stronę daj zerknę na tą twoją nogę. Jeżeli to jakaś rana mogę spróbować coś z tym zrobić, a następnie pójdziecie w swoją stronę dodałem spokojniej. Przyczepiłem swoją laskę do paska i niespiesznie zacząłem podchodzić do mężczyzny. Cóż wątpiłem po tym co odstawiłem że nie będzie czujny ani zbyt ufny. Nie za bardzo się tym przejmowałem i szedłem w jego kierunku niespiesznie.
-Więc? zapytałem i pazurem rękawicy wskazałem na jego nogę. Jednocześnie od tak dla swojego spokoju złożyłem połowę szczura przymykając oczy i skupiając się na otoczeniu. Miałem ku temu jakiś cel? Nie zupełnie. Stwierdziłem po prostu że skoro pojawił się tutaj dość nietypowy osobnik który na mój widok od razu sięgnął po broń może coś to znaczyć. Poza tym zrobiłem to też tak dla samego siebie.
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

- Ogasawara Ono
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Tsukune

-Nie trzeba płacić. Niech Pan uzna że to w ramach dodatkowego trenowania swoich umiejętności i tyle powiedziałem spokojnie i przyglądałem się jego nodze.
-Nie wygląda to dobrze. Wartoby było to oczyścić, zabandażować na nowo. Mogę trochę to podleczyć ale i tak uważam że najlepiej by było iść jak najszybciej do szpitala. Jak to dalej będzie to możliwe że stracisz nogę albo umrzesz. Zaczęła się gangrena więc najlepiej od razu iść do szpitala oznajmiłem, jeżeli wiedziałem że mu nie zaszkodzę to odwiążę bandaż, przemyję ranę by nieco ją oczyścić a następnie spowrotem zawinąć ranę. Aby zawiązać ranę użyłem materiału swojego płaszcza. Na pewno był czystszy niż ten bandaż. Zawiązałem go w taki sposób aby należycie trzymał ranę oraz zbytnio nie przeszkadzał w poruszaniu
-Ale tak jak mówiłem teraz najlepiej by było aby pan udał się od razu do szpitala. Jak Pan chce mogę iść tam razem z panem powiedziałem powoli podnosząc się z ziemi.

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

- Ogasawara Ono
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Tsukune

Zrobiłem to o mogłem zrobić. Tak naprawdę było to niewiele ale przynajmniej dzięki temu będzie nieco bardziej mobilny. Jednak jeżeli nie uda się do szpitala nic z tego nie będzie. Słuchałem spokojnie słów mężczyzny po tym jak mu pomogłem.
-Coś tak przeczuwałem że ciągną się za wami kłopoty. Szczerze przypomina ta sytuacja trochę głupkowatą scenę w książkach. Chyba wiem już jaką na przyszłość wymyślę technikę medyczną. Tak na pewno się to przyda przy dzieciach. ostatnie powiedziałem bardziej do siebie niż do mojego rozmówcy
-Nie ma co się płaszczyć. Nie jestem zbyt dobry w zajmowaniu się dziećmi. Dla lepszego fortelu najlepiej by było aby posiadać dwa takie koszyki. Ty miałbyś pusty ja z dzieckiem. Ewentualnie jeżeli mamy sporo materiału to zrobić prowizoryczne nosidełko. Coś jak uprząż, ewentualnie temblak by tam umieścić dziecko a tobie zostawiłbym koszyk. Mógłbym doprowadzić ciebie do wioski w ramach tego że jesteś ranny a następnie udać się do Sakai powiedziałem w zamyśleniu. Znowu złożyłem połowę szczura by znowu sprawdzić okolicę. Gdy nic nie wykryłem postanowiłem zawinąć dziecko w taki sposób jak zazwyczaj robi się to z noworodkami a następnie stworzyć coś na wzór samurajskiego fragmentu ubrania gdzie zazwyczaj na brzuchu samuraj wysuwa rękę aby chwycić za miecz. Następnie wsadzam w takie prowizoryczne nosidełko dzieciaka robiąc mu dodatkowo z paru kawałków materiału uprząż którą mu zakładam i dodatkowo przywiązuję do siebie dla dodatkowego bezpieczeństwa aby dziecko nie spadło
-Teraz będzie ta trudniejsza część zadania. Dostarczyć dziecko tam gdzie prosiłeś...wartoby też udać że sam gdzieś po drodze pozbyłeś sie dziecka np: puszczając je z prądem rzeki czy coś oznajmiłem.
-Ale ty stary wiesz że z nas niańka to jak z koziej dupy baletnica? usłyszałem w głowie swoje alter ego
-No co ty nie powiesz? Ostatnio jak opiekowałem się jakimś dzieciakiem to "przypadkiem" zabiłem staruszkę otwierając okno odpowiedziałem sam sobie w myślach. Miałem wrażenie iż na to wspomnienie moje alter ego uśmiechnęło się ironicznie. Czemu ten dziad odzywa się wtedy kiedy nie trzeba?. Niestety sam tego nie wiedziałem. Uznajmy że po prostu jest złośliwy i tyle...w końcu ja sam jestem złośliwy, wredny. Chociaż może to tyko moja wyobraźnia.
-I miejmy nadzieję że nie mają w swoich szeregach nikogo kto byłby w stanie czytać w myślach. Bo z łatwością odkryją nasz mały fortel przy tych słowach specjalnie uśmiechnąłem się bardzo szeroko i przerażająco. Nie zrobiłem tego by przerazić samuraja. Zrobiłem to głownie dla "bezpieczeństwa" gdyby jakimś moim pechowym szczęściem znalazł się ktoś kto umie wydobywać informację bezpośrednio z głowy...albo w inny sposób. No nic. Pomogłem wstać mężczyźnie i skierowałem się z nim w stronę bramy wioski. Skąd później miałem zamiar wyruszyć w powierzoną mi stronę a mianowicie Sakai.
-Nie wiem czy Ciebie to pocieszy ale dzięki swojemu wiekowi byłeś w stanie uratować dziecko swojego pana. Zapewne gdybyś był młodszy stanąłbyś do walki i bez potrzebnie zginął. A teraz w drodze do bramy opowiedz mi dokładnie co pamiętasz z tamtych wydarzeń. Najbardziej mi chodzi abyś opisał mi techniki jakich używali napastnicy. Czym się posługiwali. Czy ktoś się wyróżniał w jakiś sposób. Po prostu powiedz mi wszystko dokładnie co pamiętasz. Dzięki tej wiedzy jaką mi w tym momencie przekażesz będę mógł zaplanować swoje dalsze poczynania i ewentualnie przygotować się na przeciwników. oznajmiłem i spojrzałem na swoje rękawice by następnie przenieść wzrok na Ono. Mogło to wyglądać jakbym się zastanawiał czy go nie zabić. Jednak to spojrzenie miało inny cel. Mój wzrok ani ruchu nie wskazywały jakbym chciał mu zrobić krzywdę. Po prostu przez moją myśl przeszło czy może nie zatruć bądź ubrudzić czymś pazurów by podczas walki móc ewentualnie otruć bądź zanieczyścić ranę jaką zadam przeciwnikowi.
W trakcie podróży warto by je zanieczyścić w jakiś sposób. Niech te kutafony poznają to samo uczucie usłyszałem głos swego alter ego. Mimowolnie kiwnąłem na to głową. Wyglądało to jakbym w ten sposób zgodził się na jakąś nieznaną nikomu w koło własną myśl.
-Powiesz mi tak swoją stroną w jaki sposób zawsze pakujemy się w takie gówno aż po szyję? tak moje alter ego zadało dobre pytanie...na które niestety nie umiałem odpowiedzieć. Najpewniej odgrywała tu rolę moja głupota...bo cóż by mogło być to coś innego?
  Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

- Ogasawara Ono
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Tsukune

-Tak to bardzo dobry pomysł. Dodatkowo najlepiej by było też oddając go mamce zmienić jego imię i nazwisko aby ewentualnie Ci goście go nie znaleźli...i najlepiej abym ja go oddał używając jednej z technik do zmienienia wyglądu. Tak dla dodatkowego spokoju. zacząłem spokojnie i na chwilkę się zamyśliłem lecz słuchałem dalszej wypowiedzi Ono.
-Sądząc po twoich słowach najgorsze co sądzę to to że ktoś was zdradził. Ktoś mógł dać rozkład pomieszczeń. Albo po prostu posiadają kogoś kto w jakiś sposób potrafi widzieć wnętrze budynków i przekazywać informacje do głów swoich towarzyszy. Z rozmową w głowie miałem już raz okazję. Ten łucznik zapewne będzie sporym problemem. Jednak jakby udało mi się do niego dostać na odpowiednią odległość może zabiłbym go od razu...a co do kościanego miecza to kiedyś miałem styczność z osobą która posługiwała się kościami. Potrafiła wysuwać je z dłoni i strzelać nimi z palców. Tamten osobnik miał też bardzo twardą skórę...W sumie niewiele informacji ale zawsze leprze to niż nic. stwierdziłem spokojnie
-A dzieciak ma może jakieś znamię? O takim o którym wiedzą tylko najbliżsi jak rodzina i np: ty bądź ktoś wyższy rangą? Nie wiem może coś w stylu że każdy uważa go za chłopaka a tak naprawdę to dziewczyna? Ewentualnie znamię na pięcie w jakimś nietypowym kształcie albo coś? To by było właśnie też dobre gdyby napastnicy o tym nie wiedzieli. Z koszykami to też dobry pomysł. Mam małe ustrojstwo co może imitować dziecko mówiąc to sięgnąłem pod kapelusz i wyciągnąłem miniaturową pandę a zwierzak uniósł przednią prawą łapkę jakby chciało pokazać że to o nim mowa. Po tej prezentacji schowałem sobie zwierzaka za pazuchę tak że wystawała tylko jego głowa.
-Tak zróbmy tą zmyłkę. Użyjemy takich samych koszy i damy chłopaka albo do mamki albo do szpitala. Tam też mogliby się nim zająć...nie wiem co by było lepsze. Na tym się jeszcze niestety nie znam oznajmiłem rozkładając lekko ręce na boki.
0 x
Awatar użytkownika
Kakita Asagi
Gracz nieobecny
- Tachi + Wakizashi
- Długi łuk + Kołczan

- Ogasawara Ono
0 x
Obrazek

Awatar użytkownika
Kazetani
Gracz nieobecny
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Wysoki, chudy blondyn, z maską na twarzy. Ubrany w luźną koszulkę, przykrytą bluzą.
Widoczny ekwipunek: Torba, Karambit

Post autor: Kazetani »

0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Tsukune

Uśmiechnąłem się, lekko pod nosem słysząc, jak chłopak przyjął moją korektę? W sumie to nawet pasuje. W związku z jego planem. Widać potrafi przyjąć do siebie pomysły innych. Może nawet sam patrzy na wszystko jako osoba trzecia? Cóż to by było nawet całkiem ciekawe. Znaleźć kogoś, kto podobnie jak ty nie myśli schematycznie.
-Bardziej mówisz do mnie po pseudonimie, jaki sobie wymyśliłem. Skoro przedstawiłeś, się oficjalnie ja zrobię podobnie przerwałem na chwilę, zatrzymując się. Chwyciłem prawą ręką, kapelusz zdejmując go i przykładając, do lewego ramienia kłaniając, się przy tym lekko -Miło mi ciebie poznać Kazetani. Ja jestem Tsukune. Znany przez niektórych jako Kuro przedstawiłem się i prostując się, założyłem z powrotem na głowę kapelusz.
-Chcesz usłyszeć skróconą wersję? Czy nieco dłuższą, w której przy okazji wspomnę, jak spotkałem Agattę z Ojigi. No i resztą paczki której tutaj nie ma. powiedziałem i na chwilkę się zamyśliłem -Chociaż przy moim gadaniu czy krótka cz długa wersja. Obie pewnie będą tak samo długie...taka wada bycia artystą powiedziałem ostatnie z lekkim westchnieniem -Chociaż w dłuższej wersji zapewne bardziej rozwinę, od czego wszystko się zaczęło i jak. Pozostawię ci decyzję którą wersję "opowieści" wolisz. Jak nie będziesz miał nic przeciwko, później zrobimy sobie mały sparing. Po opowieści ewentualnie wytłumaczę ci jakby, ten sparing wyglądał. Ostatnio trenowałem sobie tu parę miesięcy a może z rok temu z Samurajem o imieniu Yasuo. Mieliśmy udać się razem polować na piratów, ale musiał się gdzieś udać powiedziałem, spokojnie czekając, aż Kazetani wybierze wersję, jaką mam mu przedstawić. Czy będzie wolał konkrety, czy nieco więcej informacji raczej będzie to jak zwykle zagmatwane i długie w moim wykonaniu.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Lokacje”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości