Bakudō Ashura | Do sprawdzenia

Baku

Bakudō Ashura | Do sprawdzenia

Post autor: Baku »

Obrazek
"Aby trafić w cel należy mierzyć nieco wyżej ponad niego." ~ autor nieznany

DANE PERSONALNE
[/color]
IMIĘ: Bakudō | 縛道
NAZWISKO: Ashura | 阿修羅
KLAN: Ashura | 阿修羅*
*Wychował się w klanie Ashura, który jest odłamem klanu Haretsu.
WZROST | WAGA: 174cm | 78kg
RANGA: Dōkō

APARYCJA
WYGLĄD:
Baku jest typowo domyślnym kolesiem, wywodzącym się z długiej linii typowo domyślnych kolesi. Prawie wszystko w jego wyglądzie jest typowe i domyślne. Nie żeby było w tym coś złego. Jest bez wątpienia mężczyzną o przeważnie krótko ostrzyżonych blond włosach oraz niebieskich oczach. Jego waga doskonale komponuje się proporcjonalnością do wzrostu, zaś mezomorficzna budowa ułatwia mu przystosowanie do wysiłku fizycznego. Porusza się nie przesadnie pewnym, lecz stanowczym krokiem, niemal zawsze wyprostowany. Na jego twarzy z reguły widnieje spokój i pokora, a jednak można z niej nie rzadko wyczytać więcej, niż z ust. Nie wstydzi się uśmiechu.
UBIÓR:
Baku ubiorem, podobnie jak urodą, nie wyróżnia się nadto z tłumu. Prawdę powiedziawszy nawet nie przykuwa do niego zbytniej uwagi. Z reguły jest on (ubiór) dość różnorodny, aczkolwiek (Baku) stroni od wyrazistej kolorystyki i niepotrzebnych elementów ozdobnych, które by mu jego zdaniem tylko ciążyły. Szczególnie dobrze czuje się w odzieży zapewniającej mu swobodę ruchów. Do ulubionych kolorów zalicza brąz, zieleń oraz stonowane odcienie szarości i to właśnie w takiej kolorystyce można go najczęściej zobaczyć. Stałym elementem ubioru jest bez wątpienia bandaż, obejmujący obie dłonie, palce oraz przedramiona mężczyzny.

OSOBOWOŚĆ
CHARAKTER:
Zmienny. Ciężko jest go jednoznacznie określić z racji tego, że Baku jest ambiwertykiem i tak naprawdę jego usposobienie, czy humor są całkowicie uzależnione od aktualnej sytuacji, towarzystwa, pogody i dziesiątek innych warunków. Posiada w sobie jednak parę szczególnie wyraźnych cech, które z reguły zachowują się w każdych warunkach takie jak śmiałość, determinacja i dyscyplina. Niekiedy nosi ślady niecierpliwego cynika. Lubuje się w zagrywkach językowych i pozornie czerstwych, ale inteligentnych dowcipach. Pod naciskiem szczególnie wyrywnych emocji i niepewnego gruntu, stara się ukryć faktyczny stan emocjonalny, wykazując się dziwacznym poczuciem humoru. Sympatyk ostrych przypraw. Ciekawski do tego stopnia, że wie gdzie trafi po śmierci. Stanowczo preferuje towarzystwo kobiet, nad panami - wyjątkiem jest alkoholizowanie, gdzie uważa, że kobiety nie potrafią pić tak, jak należy. Człowiek o silnym kręgosłupie moralnym. Wspaniały kompan zarówno do bitki, jak i wypitki. Pozornie cichy z zewnątrz, głośny w środku. Nie lubi iść na łatwiznę. Uważa, że najlepszą metodą poznawczą, jest doświadczenie.

NAWYKI: "Hm .."
NINDO: "No Pain, No Gain"
HISTORIA:
Baku jest najstarszym synem pary z rodu Haretsu, żyjącej wraz z innymi członkami rodziny gdzieś w górach na obszarze Karmazynowych Szczytów, z dala od polityki shinobi. Określenie "w górach" jest w tym wypadku dosłowne, gdyż wychował się w dobrze ukrytej kopalni. Po osiągnięciu dorosłości, po raz pierwszy wyszedł na zewnątrz i zobaczył gwieździste niebo, w którym się zakochał.
Dzieciństwo miał spokojne, czego nie można powiedzieć o burzliwym okresie dojrzewania, spowodowanym rozłąką rodziców, co było następstwem problemów edukacyjnych i społecznych. Spokój przynosił mu pobyt u dziadków ze strony ojca. Dziadek zawsze wynajdywał dla niego jakieś zajęcie, a babcia częstowała go słodyczami, herbatką i opowieściami o dawnych czasach. Byli dla niego wzorem do naśladowania. Uważa, że bez nich by zwariował.
Życie ówczesnego chłopca wywróciło się do góry nogami, gdy pewnego razu ktoś odnalazł kryjówkę, a następnie usiłował skrzywdzić jego rodzinę. Reakcja była natychmiastowa. Baku widział śmierć napastnika, bardzo ciężko ją znosząc. Nigdy by nawet nie pomyślał o skrzywdzeniu drugiego człowieka, a co dopiero mówić o tak bestialskim zastosowaniu daru od stwórcy, który miał być przeznaczony tylko do pomocy w pracach związanych ze skałami.
Nieświadomy zagrożenia ze strony obcego, chłopiec przez długi czas nie potrafił wybaczyć rodzinie za ten okropny czyn. Od tamtego momentu miewał koszmary i niezbyt dobrze sypiał. Dopiero poważna rozmowa z dziadkiem przyniosła mu pokorę ducha i uświadomiła go, dlaczego tamten mężczyzna musiał ponieść największą karę. Dziadek uświadomił wnuka o konieczności obrony bliskich i o cechach, jakie powinien mieć każdy mężczyzna. Taki też miał się stać w przyszłości.
Po latach nauki i rozwoju, Baku osiągnął dorosłość. Przez to, że nie przykuwał do wiedzy duchowej tak dużej uwagi, jak by tego pragnął, stanął dopiero na linii startowej, lecz charakteru mu nie brakowało. Życie stawało się co raz trudniejsze, bowiem zwierzyna co raz rzadziej zapuszczała się w te rejony, a rozwój gospodarczy kraju, był co raz większym zagrożeniem dla bezpieczeństwa rodziny. Mężczyzna podjął decyzję o odejściu i znalezieniu nowego miejsca, w którym jego rodzina będzie żyła w dostatku.
Jak na ironię .. tym miejscem miały być Samotne Wydmy. Coś się kończy, coś się zaczyna.

WIEDZA
INFORMACJE:
-

KLANY, RODZINY SHINOBI, WIĘZY KRWI:
- Kekkei Genkai: Bakuton
- Klan: Haretsu

POSTACIE:
-

ZDOLNOŚCI
KEKKEI GENKAI: Bakuton
NATURA CHAKRY: Raiton
STYL WALKI: Gōken
UMIEJĘTNOŚCI NABYTE: -
PAKT: -

ATRYBUTY PODSTAWOWE:
  • SIŁA: 0
    SZYBKOŚĆ: 50
    PERCEPCJA: 50
    WYTRZYMAŁOŚĆ: 0
    PSYCHIKA: 0
    KONSEKWENCJA 0
SUMA ATRYBUTÓW FIZYCZNYCH: 100

KONTROLA CHAKRY: E
MAKSYMALNE POKŁADY CHAKRY: 100%
MNOŻNIKI: -
POZIOM ROZWOJU DZIEDZIN NINPŌ:
  • NINJUTSU E
    GENJUTSU E
    STYLE WALKI E
    FūINJUTSU E
    ELEMENTARNE E
    • RAITON: -
    KLANOWE: -

JUTSU / TECHNIKI: -
    • [E]Bunshin no Jutsu
    • [E]Henge no Jutsu
    • [E]Kai
    • [E]Kawarimi no Jutsu
    • [E]Kinobori no Waza
    • [E]Suimen Hoko no Waza
    • [E]Nawanuke no Jutsu
    • [E]Fūin no Jutsu
    • [D]Bakuryūgeki
    • [D]Utsusemi no Jutsu
    • [D]Bakuton no Jutsu: Reberu Di
    • [D]Bakuton: Bakuhatsu

EKWIPUNEK
PRZEDMIOTY PRZY SOBIE (WIDOCZNE):
- Typowo domyślne ubranie.
PRZEDMIOTY SCHOWANE (NIEWIDOCZNE):
-

ROZLICZENIA
PIENIĄDZE:
PH:
WYPEŁNIONE MISJE:
  • Kategorii D - 0
    Kategorii C - 0
    Kategorii B - 0
    Kategorii A - 0
    Kategorii S - 0
[/list]

PREZENT OD ADMINISTRACJI:
.. co, myślałeś, że wejdziesz na moją profilówę i się czegoś o mnie dowiesz? Niespodzianka >:D Ale punkt za spostrzegawczość <3 Przeczytaj ostatni punkt cech charakteru Bakusia, a dowiesz się, czemu tak to wszystko jest poukrywane haha! A to ukryłem, żeby było śmiesznie. HAPPY EASTER EGG!
[/czcionka]
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Re: Bakudō Ashura | Do sprawdzenia

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Baku

Post autor: Baku »

1. Rozumiem. Zależy mi na tym, by utrudnić moim potencjalnym przeciwnikom, jak i towarzyszom identyfikację klanu mojej postaci. Przeciwnikom z wiadomych względów, a towarzyszom .. cóż, powiedzmy, że nie należę do osób, które lubią wykładać od razu wszystkie karty na stół. Czy naprawdę nie da się z tym czegoś zrobić? "Klan" jest innym określeniem rodziny i tym też się wzorowałem, gdy budowałem swoją KP. Rodzina, z której wywodzi się moja postać, nie ma nic wspólnego z Haretsu, poza zdolnościami. Chciałbym to zachować jak jest, ale jeżeli nie ma takiej możliwości, zmienię to, by informacja była dostępna tylko dla administracji .. aczkolwiek takie wyprowadzanie ludzi może być dla mnie bardzo korzystne.

2. Moja postać jest niepodległa. Nie służy nikomu, nie należy do żadnego miejsca, no i nie chce się też afiszować swoją rodziną, gdyż zagroziłoby to ich bezpieczeństwu. Mogę wpisać po prostu pustą przestrzeń, jednak widziałem parę KP, które owej przynależności nie miały.

3. Zdaję sobie z tego sprawę, jednak póki swoją postać na razie buduję, nie widzę sensu, dlaczego miałbym pokazywać ludziom swoje projekty. Odkryję to, co będzie trzeba, gdy nadejdzie odpowiedni moment, czyli gdy zarówno wygląd, jak i ubiór będą zaakceptowane.

4. Moja postać ma popalone blizny na rękach, po nieudolnych próbach wyzwolenia swoich zdolności kekkei genkai. Nie chciałbym, by ta sekcja rzucała się w oczy, ponieważ mogłoby to naprowadzić na klan, z którego moja postać się wywodzi, czego chciałbym uniknąć. Czy mógłbym udostępnić tą wiedzę tylko dla administracji? Moja postać nosi bandaże, które równie dobrze mogłyby być elementem ozdobnym ubioru.

5. To taki mały żarcik. Podkreślenie mojego autorskiego poczucia humoru, które lubię wnosić, gdy coś piszę. Taki opis jest dla mnie bardzo wygodny, ponieważ nigdy nie byłem za dobry w opisywaniu detali, no i nie potrafiłem się zdecydować, jak moja postać ma ostatecznie wyglądać, dlatego najchętniej przeczepiłbym do jej twarzy jakąś randomową maskę i nigdy jej nie zdejmował.

6. To również taki lakoniczny żarcik. "Hm" jest to słowny nawyk, który pojawia się na początku lub na końcu zdania, jednak nie ma jakiejś szczególnej reguły, w jakich przypadkach i z jaką częstotliwością .. Przypomina trochę "Mmm" Deidary, tylko u mnie wygląda to bardziej naturalnie. Nindo dałem po angielsku, ponieważ brzmi znacznie lepiej, niż "BEZ PRACY NIE MA KOŁACZY", ale mogę poprawić.

7. Zgadza się, właśnie od tego zaczyna się historia. Dziękuję za troskę i przestrogę, jednak myślę, że moja postać sobie spokojnie poradzi z tym, co forum ma dla niej do zaoferowania. Może i żyła cały czas pod ziemią, lecz była normalnie edukowana, miała znajomych, kochającą rodzinę .. w dodatku ma już 25 lat, więc głupia nie jest. Powiedziałbym, że przymus wiedzy by mi nawet autorsko zaszkodził, ponieważ podejrzewam, że nazwy rejonów to nie jedyna oryginalna zmiana, którą forum wprowadziło, także .. tak jak wspominałem, wszystkiego będę się uczyć na bieżąco zarówno dosłownie, jak i w przenośni.

8. Rozumiem, poprawię.

9. Wiem, ale myślę, że warto jakimkolwiek stylem na start dysponować. Chyba, że uważasz inaczej?

10. Hm .. nie uważam, by tak niewielka szybkość miała uszkodzić mięśnie, podczas wykonywania ruchu, jednak zastosuję się do Twojej rady. Do poprawy!

11. Ta jest! Do poprawy.

12. OK!

13. Hm .. może to wynikać z tego, że we wzorze KP nie ma żadnego określenia, jak podział technik powinien wyglądać, ale poprawię to.

14. Hm .. brzmi trochę skomplikowanie, ale to pewnie dlatego, że jeszcze nie do końca rozumiem panujący u Was system. Do poprawy.

15. To również mi umknęło. Dzięki. Do poprawy.

16. OK!

17. Myślę, że wystarczy Baku. W pełnym imieniu mojej postaci, znajduje się symbol specjalny, którego musiałbym za każdym kopiować i wklejać. "Bakudo" nie wygląda moim zdaniem estetycznie zwłaszcza, że owe imię pełni formę formalną (prawie masło maślane xdd) i wizerunkową. Z drugiej jednak strony, "Ashura Bakudo" w sumie mógłby dać mi upragnioną zmyłkę, która utrudniłaby identyfikację mojego klanu .. .. .. .. ALE Z TRZECIEJ STRONY MUSIAŁBYM WPISAĆ DODATKOWE LITERKI, A MI SIĘ NIE CHCĘ. Mogę zostać przy Baku? XD

BTW. Dziękuję. Zmiany postaram się dzisiaj nałożyć i wysłać poprawkę.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Karty Postaci”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości