- [center][img]http://dc356.4shared.com/img/C97VmRUR/s3/12e404f7eb8/shinra_tensei.GIF[/img][/center]
- Nazwa
- Sugoi Enshō No Kaze.
- Dziedzina
- Fūton
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Połowa pieczęci Barana.
- Zasięg
- 25 metrów (można wykonać mniejszą wersję mniejszym kosztem).
- Wymagania
- Fūton: Enshō No Kaze.
- Koszt E: 35% | D: 30% | C: 20% | B: 15% | A: 10% | S: 5% | S+: 4%
- Opis Znacznie potężniejsza wariacja podstawowej techniki uwolnienia wiatru. Po złożeniu połowy pieczęci użytkownik wypuszcza silną falę chakry dookoła siebie. Uderzenie wiatru jest na tyle silne, że chroni przed większością technik równej rangi, bronią miotaną i przeciwnikami. W porównaniu do pierwowzoru bariera jest znacznie potężniejsza, jednak jej największą bolączką jest katon, który zostanie lekko odepchnięty, by zaraz potem zwiększyć siłę płomieni. Szybkie i proste w wykonaniu, mało przydatne w walkach grupowych, bo obrywa nim każdy, nie licząc użytkownika.
- Mechanika W starciu z katonem (od C wzwyż) jedynie podsyci płomienie, D zatrzyma/rozproszy.
Może odbić raiton równej rangi i osłabić techniki rangi wyżej.
Większość broni miotanej (nie licząc pewnych chakra flow, chociażby futon rangi A pozbawi osłony, ale broń poleci dalej).
Odrzuca/odpycha każdego, można spróbować użyć techniki od trzymania się powierzchni (o ile wystarczy czasu na zrozumienie i użycie jutsu zanim dopadnie go atak). Ale i wtedy może zerwać ziemię spod nóg.
Użyte w budynku czy obok niego skutkuje jego zniszczeniem/naruszeniem struktury.
Inne przypadki pod ocenę MG/sędziego.
Grafka jest czysto poglądowa!
Obiekty powyżej 300 kg nie ruszy. Od 150 do 300 przesunie. Od 150 niżej odrzuci. Siłę/długość odrzutu ocenia MG (jest on spory ~).
OP x4
Moderator: Souei
OP x4
0 x
Re: OP x4
1. Jeśli ktoś zdoła zrozumieć, że można się w ten sposób chronić i przeleje chakre do stóp (czyli użyje nin E) zanim dopadnie go atak który jest dość szybki (pół pieczęci i fala leci). Przy dużej percepcji i KC da radę. O ile się domyśli. Najpewniej powyżej 100 i KC B.
2. Em... Najpewniej oceni to MG/Sędzia ale około 15 metrów najdalej.
3. Obrażenia zada, jak ktoś odrzucony walnie w ścianę/drzewo/cokolwiek. Chyba, że poleci na pustej przestrzeni i kilka razy odbije od ziemi jak kamienie na wodze. Wtedy lekkie poobijanie.
4. Tak.
5. Ale podstawka ma 25 O_e na D.
6. Wiedziałem żeby nie dawać tego obrazka ;-;
7. Wtedy się lekko przesunie (zależnie od masy, możesz podać jakąś propozycję? Około 300 kg by nic tego nie ruszyło? A od 150 do 300 przesunie (ale po ziemi, bez wyrzucenia w powietrze).
2. Em... Najpewniej oceni to MG/Sędzia ale około 15 metrów najdalej.
3. Obrażenia zada, jak ktoś odrzucony walnie w ścianę/drzewo/cokolwiek. Chyba, że poleci na pustej przestrzeni i kilka razy odbije od ziemi jak kamienie na wodze. Wtedy lekkie poobijanie.
4. Tak.
5. Ale podstawka ma 25 O_e na D.
6. Wiedziałem żeby nie dawać tego obrazka ;-;
7. Wtedy się lekko przesunie (zależnie od masy, możesz podać jakąś propozycję? Około 300 kg by nic tego nie ruszyło? A od 150 do 300 przesunie (ale po ziemi, bez wyrzucenia w powietrze).
0 x
1. Co. Nie rozumiem nic z tego bełkotu.
2. Odległość odepchnięcia niech w zalezności od ustawienia oponenta i jego wagi (opływowość i te sprawy) niech ocenia Mg
3. Okej.
4. No, nazwa boska.
5.Ja bym dał tyle, co podstawka i po problemie.
6. Następny będzie rinnegan?
7. Powyżej 250 nie drgnie, poniżej 150-250 przesuniesz te pare metrów. Od 100 do 150 odepchniesz mocno, zachwieje się do upadku po tym przesunieciu. Poniżej setki pewnie przewrócisz, tak sądze.
2. Odległość odepchnięcia niech w zalezności od ustawienia oponenta i jego wagi (opływowość i te sprawy) niech ocenia Mg
3. Okej.
4. No, nazwa boska.
5.Ja bym dał tyle, co podstawka i po problemie.
6. Następny będzie rinnegan?
7. Powyżej 250 nie drgnie, poniżej 150-250 przesuniesz te pare metrów. Od 100 do 150 odepchniesz mocno, zachwieje się do upadku po tym przesunieciu. Poniżej setki pewnie przewrócisz, tak sądze.
0 x
1. Jeśli komuś przyjdzie do głowy, że może spróbować utrzymać się podłoża dzięki nin E i zdąży to zrobić ZANIM oberwie falą to się obroni/osłabi działanie. Jeśli zdąży, bo czasu ma mało.
2. Okej.
3. Okej.
4. Tak.
5. Tyle jest.
6. Chyba nie.
7. Ta podstawowa na D powinna odepchnąć każdego poniżej 100 więc daj trochę więcej ^^ Moja chyba nie jest aż tak przesadzona, ne? ;-;
2. Okej.
3. Okej.
4. Tak.
5. Tyle jest.
6. Chyba nie.
7. Ta podstawowa na D powinna odepchnąć każdego poniżej 100 więc daj trochę więcej ^^ Moja chyba nie jest aż tak przesadzona, ne? ;-;
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości