Akekotsu

Moderator: Souei

Kaien

Akekotsu

Post autor: Kaien »

[center]
[/center]
Nazwa
Akekotsu - Szkarłatne kości
Dziedzina
Klanowe, Kaguya
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Na Siebie.
Koszt
Koszt wytwarzanej kości + 30%
Dodatkowe
Używane na kościach Kaguya pasywnie czy to przy jutsu.
Opis Kaguya posiada Shikotsumyaku czyli Kekkei Genkai pozwalające na manipulacje wapnem wewnątrz swojego organizmu i produkowanie go za pomocą czakry, co pozwala na wytwarzanie kości w różnych celach, od tworzenia broni po tworzenia całe kościane lasy. Potrafi też dostosować gęstość kości tworząc z nich nawet niezniszczalne wiertło, o grubości tworzonej kości nie wspominając. Akekotsu opiera się więc na przelaniu większej ilości czakry do tworzenia kości przy pomocy Kekkei Genkai, przez co nabierają charakterystycznego szkarłatnego koloru szpiku i zyskują bardzo ważną ceche dodatkową - Przez to, że są przesączone większą ilością czakry wapń w nich jest gęstszy, sama kość jest cięższa i wytrzymalsza, przez co rośnie ich wytrzymałość o rangę w górę.
W taki sposób wytworzony np. pancerz Hokkotsu no Yoroi wytrzyma Jutsu do A i penetrujące do B włącznie, czyli o range wyżej niż bez użycia Akekotsu. Z racji na to, że kość jest gęstsza strukturalnie tworzenie jej wymaga więcej czasu, przez co prędkośc wytwarzania kości spada o range w dół.
Link do tematu postaci KLIK!
0 x
Kamiru

Re: Akekotsu

Post autor: Kamiru »

Nie bardzo mi się to widzi z jednego powodu. Kości na każdym poziomie są już maksymalnie wytrzymałe, Ty za pomocą chakry tylko modyfikujesz ich kształt.

Czekm na resztę.
0 x
Kaien

E tam właśnie trzeba pchnąć takie uprzedzenia. Po to są WT! Nie modyfikujesz kości tylko je tworzysz, wapnem z czakrą, czyli wlaśnie KG Kaguya. A w tym jutsu tworzysz kości o większej gęstości, bardziej sprasowane. Mogę dopisać, że prędkość tworzenia też idzie o range w dół. Co ty na to?
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

To już bardziej. I na B ląduje jutsu.
0 x
Kaien

zedytowane
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Koszty adekwatne do KC.
0 x
Kaien

Przepraszam nie zrozumiałem?
0 x
Sekki

Koszty masz zapisane tylko jako standardowe + 10%.
Rozpisz rangami.
0 x
Kaien

Co ma piernik do wiatraka. To jest koszt dodawany do kosztu techniki której użyje w połączeniu z tymi wzmocnionymi koścmi. Jak mam ci to rozpisać? 10/8/7/6/5/3/2 ?
0 x
Sekki

Koszt techniki + koszt standardowej B
0 x
Kaien

Aha. Czyli według ciebie zrobienie np. Hokkotsu no Yoroi o wytrzymałości o randze w górze powinno kosztować E: 70% | D: 60% | C: 40% | B: 30% | A: 20% | S: 10% | S+: 8% ? Gdzie np. Yuki ma wlaśnie coś takiego ze swoim lodem (Czarny lód) i nie płacą za to dodatkowo? Ja mam płacić Koszt kości + Koszt B za JEDNĄ RANGE WYTRZYMAŁOŚĆ NIŻEJ + JEDNA RANGA szybkości tworzenia w dół?
Bez urazy, ale uznaje to za kiepski żart.
0 x
Sekki

Niech wypowie się reszta.
0 x
Kaien

I tak stworzenie Lasu 200 metrów kwadrat z twoim wymogiem kosztowałoby mnie C: 120% | B: 95% | A: 70% | S: 45% | S+: 24% XDDDDDDD Nie no. Pośmiałem sie.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Na siebie
  Ukryty tekst
0 x
Kaien

Bij zabij przyznaje sie bez tłuczenia po twarzy, że o ile za chwile zmodyfikuje szpik to drugiego jutsu nie rozumiem. Wytrzymałośc o range w góre kosztem szybkości tworzenia o range w dół i zwiększonym kosztem czakry. I nie, to nie działa na Reberu tylko... Ogólnie, na wszelkie tworzone kości czyli też na wszelkie jutsu.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości