- Nazwa
- Handō Kunai
- Dziedzina
- Fuuton
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Połowa pieczęci Barana do aktywacji.
- Zasięg
- Rzut + 10 metrów
- Koszt
- E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Wymaga posiadania Kunai
- Opis Technika będąca wariacją na temat Kaiten Shuriken. Tym razem jednak wykorzystuje się Kunaie, a efekt jest również inny. Wyciągnięte Kunaie pokrywa się chakrą Fuutonu, która zdaje się tworzyć na nich powłokę. Następnie wystarczy wyrzucić kunai i zawiązać połowę pieczęci Barana. Sprawia to, że powłoka z Fuutonu dodaje jakby odrzutu przyśpieszając o 50% wyrzuconą broń oraz zwiększając jej impet. Dodatkowo zwiększa to zasięg rzutu o dziesięć metrów. Taki Kunai ma spore możliwości penetracyjne i potrafi przebić nawet cienkie zbroje oraz słabsze techniki defensywne. Kunai pokryty chakrą Fuutonu po wbiciu się w coś wciąż może dostać "odrzutu" dociskając wtedy mocniej i wbijając się głębiej. Technika ta jednak nie zmniejsza celności wyrzuconej broni, co z pewnością jest znacznym plusem. Technikę można aktywować z każdego zasięgu, lecz otoczka Fuutonu na kunaiu pozostaje jedynie przez dwie tury.
- Link do tematu postaci >KLIK<
Ave #9
Moderator: Souei
Ave #9
//Jak ktoś dodawał ten wzór tabelkowy, to raczej nie miał pojęcia, że istnieje coś takiego jak [.timg][/timg]. To odpowiada [.img] w tabelce... ^ ^"
http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=44&t=1306
0 x
Re: Ave #9
Nie wiem czy pod takie coś nie powinieneś umiec Hien. Tego jutsu ktore daje otoczke futtonu na coś przez co daje temu wlasciwosci tnące i odrzut wlasnie taki... Może inni cos pomoga?
0 x
Bez przesady. Do Kaiten Shurikena nie trzeba zadnego Hien, a tu nagle trzeba. Bez jaj koledzy, nie nerfimy na sile. Co do szybkosci... powiedzmy ze o 50%
PS. Kaien, miszczuniu, nie udostepniles mi ghide.
PS. Kaien, miszczuniu, nie udostepniles mi ghide.
0 x
Jaki jest zasięg "aktywacji" tej powłoki?
Gdyby był do tego potrzebny Hien to kunai przebijałby głazy, a ta wersja jest znacznie słabsza i dla mnie do zaakceptowania.
Gdyby był do tego potrzebny Hien to kunai przebijałby głazy, a ta wersja jest znacznie słabsza i dla mnie do zaakceptowania.
0 x
Dzięki Arafka! No, to od siebie mogę dodać, że tworząc to Jutsu starałem się porównać mocne strony jego z mocnymi stronami Kaiten Shuriken, który daje nieokreślony zasięg działania, a nawet nieskończoność kontrolowania Shurikenów, utrudnianie unikania, bo jest zdalnie sterowany i inne mniejsze bonusy. Tą techniką nie tyle zwiększam właściwości penetracyjne Kunaia, co jego siłę o tyle, że jest w stanie przebić się. Sama otoczka bez aktywacji nic nie robi, jest jedynie otoczką, a to dopiero "odrzut" tworzy z Kunaia coś groźniejszego. Zasięg aktywacji... trafna uwaga. Jako, że jest to broń miotana, to muszę dać duży, inaczej technika nie będzie użyteczna. Ewentualnie wiem - każdy zasięg, ALE! Otoczka z Fuutonu pozostaje na Kunaiu jedynie przez dwie tury. Tura rzutu + jedna tura. Co wy na to?
0 x
To ujmę to tak - zwiększa tylko szybkość, ale no jak wiadomo - jak szybciej rzucę, to i impet jest większy, więc również Kunai dostaje trochę bonusu do przebicia się, ale to czysto wynikającego z fizyki, sama technika zwiększa tylko szybkość poprzez odrzut dodając też zasięgu.
0 x
Żadnego przebicia. Po prostu leci szybciej bo jest 'wspomagany'. Leci dalej bo jest wspomagany... A uderza/wbija sie mocniej tylko dzieki szybkosci. Jak rzucony w tunelu powietrznym.
0 x
Yup, o to wciąż mi chodzi. Mocniej się wbija = ma większe szansę na przebicie się. Ciągle o tym pisałem. Czepiacie się słówek... Na jedno wychodzi. No, ale nieważne. Skoro to mamy obgadane, to liczę na akcepty.
PS. Dodałem tamto co trafnie zauważył Kamiru. Opcję drugą, że otoczka pozostaje jedynie dwie tury na Kunaiu.
PS. Dodałem tamto co trafnie zauważył Kamiru. Opcję drugą, że otoczka pozostaje jedynie dwie tury na Kunaiu.
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości