- Nazwa
- Kātenkatto
- Dziedzina
- BukiJutsu - KiJutsu
- Ranga
- C
- Pieczęci
- Brak
- Zasięg
- Bezpośredni, na długość broni
- Koszt
- Brak
- Dodatkowe
- Do wykonania potrzebna jest kosa. Wymagany styl Ōgama i min. 50 szybkości.
- Opis Technika polegająca na wykonaniu wokół siebie niemalże kopuły z cięć. Wszystko zaczyna się, gdy użytkownik rozsunie nogi i ustawi się w odpowiedniej pozycji, co trwa dosłownie sekundę, następnie z wykorzystaniem swojej szybkości oraz unikatowej techniki posługiwania się kosą, zaczyna wykonywać zaskakująco szybkie cięcia wokół siebie. Podczas tego wykonuje jeden piruet, zaś cięcia trafiają w każde miejsce wokół użytkownika oprócz miejsca nad samym nim i promienia jaki wyznacza drzewiec kosy. Zatem zazwyczaj w promieniu ponad metra od użytkownika nie trafia żadne cięcie, a jedynie można oberwać drzewcem. Technikę można wykonywać przez trzy sekundy, gdyż jest męcząca i to limit jaki można osiągnąć bez nadmiernego męczenia się. Jeżeli użytkownik ma ponad siedemdziesiąt pięć punktów wytrzymałości, to można ją utrzymać do pięciu sekund. Technika dobrze sprawdza się do odbijania nadlatujących kunai. Niemożliwym jest wykonanie jej dwukrotnie pod rząd. Między jednym, a drugim użyciem musi być chwila odpoczynku. Podwójne użycie jej może skutkować opadnieciem z sił. Technika ta zapewnia tylko odpowiednią szybkość w cięciach, aby utworzyć niemalże kopułę z nich. Siła cięć i dotkliwość ran wyznacza siła użytkownika oraz jakość oręża. Jeżeli rzucona broń jest ciężka, a została wyrzucona z siłą znacznie większą niż siła użytkownika, to technika zostaje przerwana.
Ave #8
Moderator: Souei
Ave #8
//Pozwolę sobie skorzystać z tego wzoru, bo jest ładny, ładny i jeszcze raz przejrzysty.
0 x
Re: Ave #8
No, odbiję też duże shurikeny jeżeli moja postać będzie miała wystarczająco siły. Jak napisałem - technika zapewnia tylko szybkość, a siła jest już zależna od użytkownika.
0 x
Powinien być dopisek, że przy większych gabarytach porównuje się siły.
Poza tym akcept
Poza tym akcept
0 x
Przyrównywanie do siły jest zawsze. Po za tym - jak ktoś rzuci z siłą 60 to i tak na sile 50 odbiję, bo jednak rzut =/= cięcie. Cięcie ma znacznie większy impet. No, ale to nie jest tutaj ważne. Technika to inna bajka. Czekam na przyklepanie oficjalne, bo mam kolejny pomysł.
0 x
Po mojemu jak ktos rzuci/uderzy w to z wieksza sila niz twoja to powinien cie wybic z rytmu i anulowac dzialanie tego ale co ja tam wiem
0 x
Dopisane, chyba nie muszę dopisywać co, by się stało w setce innych wypadków, o których sobie akurat nie przypomnieliście, a są możliwe. Czekam na akcepta.
@DOWN:
>Sugerowanie, że się popisuję pisząc sarkazm o czymś oczywistym, co leży w decyzji MG.
xDDD
@DOWN:
>Sugerowanie, że się popisuję pisząc sarkazm o czymś oczywistym, co leży w decyzji MG.
xDDD
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość