- Nazwa
- Kenshutsu
- Dziedzina
- Doton
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Dotknięcie podłoża,
- Koszt
- B: 15% | A: 8% | S: 5% | S+: 3%
- Dodatkowe
- Technika zwiększa swój zasięg wraz ze wzrostem Kontroli Chakry, minimalnie B
- Opis Proste jutsu polegające na dotknięciu ziemi. Użytkownik dzięki wysłaniu odpowiednich fal jest w stanie orzec, jakie obiekty znajdują się w pobliżu, a także czy są jakieś poruszające się. O ile nie da się określić w sposób konkretny, kto zmierza w danym kierunku, to można w sposób przybliżony poznać wagę, ilość odnóży, rozmiar stóp/łap, a także szybkość z jaką porusza się dana osoba. Oczywiście technika trwa jedynie podczas dotykania ziemi, po zabraniu dłoni jest automatycznie wyłączana.
- Zasięg KC B - promień 25 metrów.
KC A - promień 40 metrów.
KC S - promień 55 metrów.
KC S+ - promień 75 metrów. - Link
- Proszę bardzo.
Konohagakure no Jutsu
Moderator: Souei
Konohagakure no Jutsu
0 x
Re: Konohagakure no Jutsu
Jest taki kanon, który na randze A wykonujesz w kilka osób. Również i Pain używał jednej... Więc ja stanowczo mówię nie. Pain używał techniki rangi S, a przy suitonie rangi A na deszcz wykrywający to kilka osób. Za duże wymagania mają te techniki żeby mogło to spokojnie przejść na randze B, no chyba że chcesz żeby Ci zżerało 50% chakry na KC S
0 x
Jest takie ninjutsu Minato go używał. Ale nie ma dodanego, więc to co chcesz zrobić teraz no to według mnie to samo czyli ninjutsu.
0 x
Hmm... Kto stąpa może nie, no ale słowa "Że coś/ktoś stąpa" już tak. Tylko że potrzebowałbyś tutaj chwili skupienia, bo nie masz sensora, nie masz niczego co by Ci pomogło wykryć kogoś. To musi być na zasadzie wysłania fali chakry w glebie i wyczuwasz/słyszysz krok w danym zakresie. Raczej też niezbyt duży, no nie wiem... Jakoś mnie to średnio i tak wszystko przekonuje, doton tak po prostu nie działa i tyle. No ale zobaczymy co powiedzą inni
0 x
Przeszłoby rosnąco. Na Dotonie i KC B Masz promien 25 metrów, Na A 40, a jak sobie wbijesz KC S to 50.
0 x
Dobra, raz się zyje. Akcept. Na razie bez Pikasia. Zobaczymy co powiedza inni.
0 x
Koszty był dał jak na normalną B, z racji iż normalne techniki sensoryczne zżerają normalne koszty
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości