- Nazwa
- Chakra Hankyouteii
- Dziedzina
- Ninjutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Baran
- Zasięg
- 40 m
- Koszt
- E: 7% | D: 5% | C: 4% | B: 3% | A: 2% | S: 1% | S+: Niezauważalny
- Dodatkowe
- Tylko dla posiadaczy UW Ślepiec
- Opis Łącząc naturalne przystosowanie organizmu i swoje wyostrzone chakrą zmysły z kontrolą chakry użytkownik techniki jest w stanie wywołać impuls dźwiękowy, który rozchodzi się od jego ciała centrycznie (centrum zawsze jest użytkownik), a po osiągnięciu maksymalnej odległości zawraca do użytkownika. Dzięki informacji zwrotnej jaką niesie powracający impuls, użytkownik posiada w głowie niezwykle dokładne wyobrażenie swojego otoczenia, uwzględniające wszystkie krzywizny i obiekty które zakłóciły drogę przebytą przez impuls.
Efektem jest zmapowane najbliższe otoczenie dookoła użytkownika. - Ważne Zmapowane wyobrażenie oczywiście nie uwzględnia dokładnej faktury przedmiotów ani ich kolorów. Nie pozwala to odczytać żadnych napisów i wzorów. Nie odróżnimy w ten sposób też metalu od drewna czy papieru! Rozpoznamy głównie kształty geometryczne wraz z krzywiznami
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Ogniste chidori
Moderator: Souei
Ogniste chidori
0 x
Re: Ogniste chidori
Oczywiście, że lepsze. To jest technika sensoryczna, rangę wyżej, nie opierająca się na słuchu, tylko na czakrze.
Kekkai: Tengai Hojin jest stałym radarem z czakry, który pozwala wykrywać wszystko co żywe.
Moja technika jest pojedynczym impulsem, który pozwala mapować głównie otoczenie, nie wykrywać ludzi.
Trochę inne założenia i cele obu technik.
Kekkai: Tengai Hojin jest stałym radarem z czakry, który pozwala wykrywać wszystko co żywe.
Moja technika jest pojedynczym impulsem, który pozwala mapować głównie otoczenie, nie wykrywać ludzi.
Trochę inne założenia i cele obu technik.
0 x
-
- Support
Trochę niemiłe jest łapanie za słówka w ten sposób, Junichi. Napisałam, że technika służy głownie mapowaniu terenu, nie wykrywaniu ludzi, bo taki jest jej główny cel.
W jaki sposób jednak taki impuls miałby ominąć człowieka, to nie wiem. Choć oczywiście mogę dopisać, że technika nie odróżnia człowieka, klona czy nawet rzeźby człowieka, ze względu na brak rozpoznawania tekstur.
Co do poruszania się, tego też nie rozróżnia, bo to pojedynczy impuls, pokazujący sytuację w tym momencie. By wiedzieć, że coś się porusza musiałyby być dwa, by porównywać położenie. To również mogę dopisać, jeśli ktoś nie rozumie jak działa pojedynczy impuls radaru.
W jaki sposób jednak taki impuls miałby ominąć człowieka, to nie wiem. Choć oczywiście mogę dopisać, że technika nie odróżnia człowieka, klona czy nawet rzeźby człowieka, ze względu na brak rozpoznawania tekstur.
Co do poruszania się, tego też nie rozróżnia, bo to pojedynczy impuls, pokazujący sytuację w tym momencie. By wiedzieć, że coś się porusza musiałyby być dwa, by porównywać położenie. To również mogę dopisać, jeśli ktoś nie rozumie jak działa pojedynczy impuls radaru.
0 x
-
- Support
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
- Nazwa
- Chakra Hankyouteii
- Dziedzina
- Ninjutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Baran
- Zasięg
- 40 m
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
- Opis Użytkownik techniki jest w stanie wywołać impuls czakrowy, który rozchodzi się od jego ciała centrycznie (centrum zawsze jest użytkownik), a po osiągnięciu maksymalnej odległości zawraca do użytkownika. Dzięki informacji zwrotnej jaką niesie powracający impuls, użytkownik posiada w głowie niezwykle dokładne wyobrażenie swojego otoczenia, uwzględniające wszystkie krzywizny i obiekty które zakłóciły drogę przebytą przez impuls.
Efektem jest zmapowane najbliższe otoczenie dookoła użytkownika. - Ważne Zmapowane wyobrażenie oczywiście nie uwzględnia dokładnej faktury przedmiotów ani ich kolorów. Nie pozwala to odczytać żadnych napisów i wzorów. Nie odróżnimy w ten sposób też metalu od drewna czy papieru! Rozpoznamy głównie kształty geometryczne wraz z krzywiznami
- Link do tematu postaci
- KLIK!
Więc tak.
Impuls jest teraz czakrowy. Wylatuje więc wymóg ślepca. Poprawiłam też opis. Teraz nie jest też tym samym co u ślepca.
Nie do końca wiem czy takie coś sensor czy dojutsu wykrywa, więc zostawiam to opinii modów, ale skoro jest czystko czakrowy to niesensor raczej na pewno tego nie wyczuje.
Co do kosztów, to większa zagwozdka. Na razie wrzuciłam koszt B, ale wydaje mi się przesadzony jak na jednorazowy impuls czakry. Technika A, którą wrzucił Exodia, ma koszt A i 1/2 za turę, a jest stałym radarem, cały czas, a nie jednym skanem. Może więc dałoby się po niższych, hm?
0 x
- Toshiro
- Wiek postaci: 24
- Ranga: Akoraito | San
- Krótki wygląd: Ubiór: https://i.imgur.com/4b7w2iP.png
Maska: https://i.imgur.com/NQByJxc.png - Widoczny ekwipunek: 2 wakizashi przy lewym boku, duża torba na dole pleców
- Link do KP: https://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=105025#p105025
- GG/Discord: Harikken#4936
- Akarui
- Postać porzucona
- Krótki wygląd: Jak na avku brązowy płaszcz z kożuszkiem - mamy zimę! ;)
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?p=54569#p54569
- Jun'ichi
- Martwa postać
- Wiek postaci: 21
- Ranga: Dōkō
- Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
- Link do KP: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=32 ... 429#p86350
- Multikonta: -
- Nazwa
- Chakra Hankyouteii
- Dziedzina
- Ninjutsu
- Ranga
- B
- Pieczęci
- Baran
- Zasięg
- 40 m
- Koszt
- E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4%
- Opis Użytkownik techniki jest w stanie wywołać impuls czakrowy, który rozchodzi się od jego ciała centrycznie (centrum zawsze jest użytkownik), a po osiągnięciu maksymalnej odległości zawraca do użytkownika. Dzięki informacji zwrotnej jaką niesie powracający impuls, użytkownik posiada w głowie niezwykle dokładne wyobrażenie swojego otoczenia, uwzględniające wszystkie krzywizny i obiekty które zakłóciły drogę przebytą przez impuls. Od wytworzenia sygnału do osiągnięcia maksimum zasięgu oraz z powrotem mija kilka sekund, w czasie drogi powrotnej także zbiera informacje..
Efektem jest zmapowane najbliższe otoczenie dookoła użytkownika. - Ważne Zmapowane wyobrażenie oczywiście nie uwzględnia dokładnej faktury przedmiotów ani ich kolorów. Nie pozwala to odczytać żadnych napisów i wzorów. Nie odróżnimy w ten sposób też metalu od drewna czy papieru! Rozpoznamy głównie kształty geometryczne wraz z krzywiznami. Sensor jest w stanie wykryć taki impuls.
- Link do tematu postaci
- KLIK!
0 x
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości