Mure

Moderator: Souei

Rinsari

Mure

Post autor: Rinsari »

Nazwa Jutsu: Mure
Dziedzina: Klanowa
Ranga Jutsu: C
Zasięg Jutsu: 40 m
Koszt chakry: E: 25% | D: 20% | C: 10% | B: 7% | A: 5% | S: 3% | S+: 3%
Opis: Użytkownik techniki za pomocą piasku tworzy stado (10) ptaków wielkości kruków, którym można sterować za pomocą ruchu rąk. Może kontrolować całą gromadę jak i rozdzielić je i kierować nimi oddzielnie, jednak może być to maksymalnie 10 grup (po jednym na palec). Za połowę kosztów czakry może stworzyć ich mniejszą ilość, o ile nie zostanie przekroczona połowa ich maksymalnej liczby. Mimo ze ptaki atakują zawzięcie ich głównym celem jest dekoncentracja i uprzykrzenie życia wrogowi, gdyż obrażenia powodowane przez ptaki nie są bardzo groźne.
Link do tematu postaci: http://shinobiwar.pl/viewtopic.php?f=102&t=511
0 x
Sekki

Re: Mure

Post autor: Sekki »

Na randze D przepuszczę ptaki, które dosłownie nic nie zrobią przeciwnikowi. Ani siniaka, ani zadraśnięcia. Przy kontakcie z przeciwnikiem po prostu się rozsypie.
Na randze C, mogę przepuścić taki twór.
Dlaczego? Na randze D u Sabaku, nie ma żadnych technik ofensywnych.
0 x
Kaien

Post autor: Kaien »

Na randze D mogą przejść drobne stłuczenia/wylewy, na C rany.
Sekki mówienie 'Nie puszcze bo na tej randze nie ma ofensywnych' jest dziwne. Tutaj jak piźnie piachem to może stłuc, dopiero od C może go formować w zwarta forme na tyle by zadać rane. Co ty na to misiaku?
0 x
Rinsari

Sekki, pozwól że zacytuje ci fragment opisu rangi D piasku
To, że nie ma technik ofensywnych nie świadczy o tym, że nie można takich tworzyć.
0 x
Kaien

W sumie fakt. Płytkie rany i stłuczenia. Wraz z kontrolą piasku ptaszki są ofensywniejsze.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Siniaki na D maksymalnie.
0 x
Kaien

Nie trzeba do stłuczeń jutsu, z tego co wiem. A to.. ptaki. Mają dzioby. Rozpraszają.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
0 x
Kaien

ogólnie to ja powoli mam dosc ale tutaj panuje nerffest wt chyba ze wrzucający to admin/mod -. - ona nie widzi tego hajda.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Ukryty tekst
  Ukryty tekst
0 x
Kaien

Proponuje 10 kruków. Po jednym na palec w rozdzieleniu ich na 10 grup. I jeśli to technika rangi C to na C mamy Suna Shuriken który bez problemu może zabić. Sądze więc, że 10 kruków mających koszt C i zadających głębokie, ale nie śmiertelne rany (SS zadaje śmiertelne bo to ulepszony shuriken) będzi optymalnie.

Tyle mam do powiedzenia. I tak pewnie będzie znerfione bo technike do działu wrzuca się OP MEGA MEGA. Wtedy jest ryzyko, że wyjdzie użyteczna. ale jak wrzucisz odrobine słabszą to najlepiej do kosza od razu :V
0 x
Rinsari

Mi podoba się opcja przedstawiona przez Kaiena, ale jeśli nie przejdzie to się dostosuje.
0 x
Kamiru

Post autor: Kamiru »

Nie. Jeśli na C można zrobić 6 shurikenów lecących w jednym, określonym kierunku to kontrolowane kruki będą czymś trudniejszym w użyciu. Za pierwszą lub drugą opcją Arafki.
0 x
Yoshimitsu

Post autor: Yoshimitsu »

Tak jak Kamiru
0 x
Rinsari

Od początku to miał być rozpraszacz, a więc opcja 1. 10 kruków dających mniejsze obrażenia. Jeszcze jakieś uwagi czy nanosić już wszystkie poprawki?
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości