Yami Poleca: No Game No Life

Moderator: Souei

Awatar użytkownika
Yami
Wiek postaci: 27

Re: Yami Poleca: No Game No Life

Post autor: Yami »

Patrząc na to jak technika rangi B ma mieć siłę Rangi D to stwierdzam, że wejdę w inny koncept, bo aktualnie... no to trochę żart jest.

@Seinar
Obrazek to najmniej istotna część techniki, najważniejszym jest opis. Poza tym jeśli bym wstawił zwykłe uderzenie pięścią to padłoby pytanie gdzie efekt techniki, jeśli jakieś magiczne kule wokół ręki to zaraz będzie czemu nie w opisie. Tutaj chodzi o to, że jest uderzenie i widać charakter "pocisku wietrznego" tak więc pomijając kwestię przebicia wsio się zgadza.
Nazwa
Menimienai dageki
Dziedzina
Futon
Ranga
B
Pieczęci
Brak
Zasięg
Bezpośredni
Koszt
E: 36% | D: 28% | C: 20% | B: 16% | A: 12% | S: 8% | S+: 4% (3 tury)
Dodatkowe
Wymaga znajomości Fūton: Jūha Shō, Fūton: Shinkūgyoku
Opis Użytkownik techniki rozpoczyna kumulację potrzebnej energii we własnym organizmie przez 5s. W momencie gdy ta zostanie zebrana wymierza cios pięścią podczas którego dokonuje obrotu w przedramieniu nadając ciosowi dodatkową siłę skrętną. W chwili uderzenia zgromadzona w organizmie energia jest wyzwalana w postaci wietrznego pocisku, któremu nadano dodatkowy spin pozwalający zachować kierunek uderzenia oraz zapewniający dodatkową siłę. Niewątpliwą zaletą techniki jest brak składanych pieczęci oraz fakt, że kumulacja chakry nie jest widoczna przez osoby nie posiadające zdolności obserwacji chakry. Niestety ma też szereg wad. Wymaga bliskiego kontaktu z przeciwnikiem oraz na czas, w którym jest zbierana i utrzymywana nie można wykonywać technik rangi wyższej niż D włącznie. Od momentu skumulowania chakry użytkownik może wykonać atak w ciągu 3 tur (łącznie).
Uwagi Koszt pobierany jest w momencie kumulacji. Technika jest aktywowana specyficznym uderzeniem.
Link do tematu postaci
YAMI
Juha Ho bo utrzymuję chakrę w ciele.
Shinkūgyoku bo ten niby "pocisk".
Nie wiem czy potrzebnie tyle daję bo w sumie i bez tego może przeszło.

Technika nie jest już błyskawiczna.
Technika może zostać wychwycona przez sensorów i Doujutsu.
Technika może zostać wykonana tylko przez specyficzne uderzenie pięścią.
Działa tylko i wyłącznie na 1 osobę.
Nie ma żadnych dodatkowych pocisków.

PS. Gdyby ktoś nie zrozumiał odnośnie tych 3 tur. Jak trafię w pierwszej turze techniką to już ta się w pełni wykona. W drugiej turze musiałbym ponownie zbierać kotre.
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator
Wiek postaci: 8
Multikonta: Yuki Hoshi; Uchiha Hiromi; Papyrus

Post autor: Sans »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator
Ranga: Starszy Kapral
GG/Discord: Boyos#3562
Multikonta: Ario

Post autor: Boyos »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Z technikami max Rangi D chciałem mieć możliwość normalnego biegania po ścianach jak każda postać podczas ładowała techniki. Jeśli to nie koliduje usunę dopisek.

Kwestia 3 tur. Ależ są techniki które nie są podtrzymywane a trwają n tur. Na moją niekorzyść jest fakt, że obie techniki uderzenie = wykonanie, są jako kin (Rasengan/Chidori). Tak długo jak atak nie został wykonany/zwolniony atak wciąż można wykonać. Choć... jest jedna technika, którą można w sumie podpiąć, mianowicie Ranga D Raitonowa: Dendō Hando. Elektryczność znajduje się w dłoni do momentu uderzenia/przekazania/zwolnienia.
Technika błyskawiczna bez pieczęci z efektem niemal natychmiastowym. Już pod względem szybkości wykonania bije moją na głowę dodatkowo z efektem uderz=wykonaj technikę + możliwością przekazania energii na broń.

W Juha Sho atak wykonywany jest błyskawicznie (po naładowaniu), w moim przypadku muszę rozpocząć bieg, chyba, że w twoim rozumowaniu mam przez 3s stać przed przeciwnikiem, ładować energię i pozwolić sobie w między czasie uciąć głowę. W takim razie dziękuję postoję technika do Archiwum, najbardziej nieprzydatny chłam jaki można wymyślić.
Poza tym 3s w świecie Naruto to czas dłuższy niż składanie pieczęci i wykonanie technik dystansowych.

Tak jak nieustannie piszę, ataki bezpośrednie wykonywane na jednej konkretnej osobie powinny mieć jakieś korzyści względem ataków dystansowych w których nie musisz aż tak martwić się ew. kontratakiem (masz większą szansę na unik ze względu na dystans). Dodatkowo techniki te są częściej znacznie szybsze od użytkownika, przez co przeciwnik/grupa przeciwników ma problem z uniknięciem. Tak więc jaka jest korzyść powstającej techniki względem pozostałych? Jak opisano w dziale WT techniki mają swoje plusy i minusy. Jeśli więc w tym przypadku skrócenie czasu z 5 do 3s przy stracie możliwości uderzenia kilku oponentów, z dystansu, techniką szybszą niż użytkownik jest stosunkowo nie w porządku.

Jeśli patrzeć dalej na samą efektywność technik w przypadku 3 turowego Hien mogę poprzecinać kilka osobników doprowadzając najpewniej do śmierci kilku osób, a podczas obawy przed takiem z bliska można cisnąć bronią co czyni z Hien technikę pseudo dystansową.
Tutaj w porównaniu do takiego Hien nie dość że nie mam efektu natychmiastowego to nie mam możliwości pseudo ataku dystansowego ani możliwości zranienia kilku osób.

Seinar ja nie przeczę, że technika ma swoją siłę jak trafi. Tylko w tych przypadkach Trafienie nią jest znacznie, znacznie trudniejsze od innych technik dystansowych, które mogą zadać te same jak nie większe obrażenia na kilku osobnikach. Prosiłbym Ciebie abyś ocenił technikę również pod pryzmatem wykorzystania w walce. Aktualnie, biorąc pod uwagę rangę techniki, minusy w miażdżący sposób przewyższają ewentualne, znikome zalety.
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Ame
Postać porzucona
Wiek postaci: 23
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: jak na av
Widoczny ekwipunek: *Zanbato na plecach
*Miecz obosieczny przy pasie
*Torba na zadzie

Post autor: Ame »

Ukryty tekst
0 x
Przez miesiące, patrzył na pełny lili wodnej staw i stawał się świadom, że nie może być to zwykły rekin morski. Element, który zmienił jego charakter to wlasnie wybor bestii. Kiedy wrócił był nieco inny. Nie posiadał jeszcze paktu, jednak już do czegoś się zobowiązał, reprezentowania cechy tego zwierzęcia swoim nastawieniem. - Hakai o Ame. Obrazek
Awatar użytkownika
Jun'ichi
Martwa postać
Wiek postaci: 21
Ranga: Dōkō
Krótki wygląd: Przeciętnego wzrostu i wagi chłopiec, którego pokryte bliznami ciało skryte jest pod prostą, dwukolorową szatą. Twarz jako szczególnie szpetna jest całkowicie zakryta maską.
Multikonta: -

Post autor: Jun'ichi »

Ukryty tekst
0 x
Obrazek

I do not want the sun to rise if she will not be there
Awatar użytkownika
Toshiro
Wiek postaci: 24
Ranga: Akoraito | San
Krótki wygląd: Ubiór: https://i.imgur.com/4b7w2iP.png
Maska: https://i.imgur.com/NQByJxc.png
Widoczny ekwipunek: 2 wakizashi przy lewym boku, duża torba na dole pleców
GG/Discord: Harikken#4936

Post autor: Toshiro »

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Sans
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Wspominałem na CB, że mam sesyję i nie planuję przez jakiś czas tu pisać.
Seinar mi świadkiem.

Jutro, to jest we wtorek dnia 05.02.2019r. wstawię swoje propozycje

Chciałem tylko nadmienić, że byłem świadkiem jedynie tego jak pisałeś na CB, że dasz swoje propozycje w poniedziałek. ~TF

No i w poniedziałek dałem propozycję, że napiszę dzisiaj :v
0 x
Awatar użytkownika
Yami

Ukryty tekst
0 x
Awatar użytkownika
Boyos
Administrator

Ukryty tekst
0 x
Obrazek
Awatar użytkownika
Yami

Ostatnia linijka proszę Pani.

EDIT: Żeby nie było, że grubiańsko, możesz uznać pierwszą propozycją za najbardziej bliską mojemu sercu
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość