Dżutsu numero siedem

Moderator: Souei

Yoichi

Dżutsu numero siedem

Post autor: Yoichi »

Nazwa Jutsu: Dōbutsume
Pieczęcie: Brak
Dziedzina: Klanowe
Ranga Jutsu: D
Zasięg Jutsu: Na ciało - od 5 do 10 centymetrów
Koszt chakry: E: 12% | D: 10% | C: 6% | B: 3% | A: 2% | S: 2% | S+: 2%
Opis: Prosta i przydatna technika, gdy pod ręką nie ma ostrej broni. Jutsu polega na utwardzeniu i wydłużeniu swoich paznokci do rozmiarów szponów przypominających kształtem te psie, lecz znacznie dłuższe. Minimalnie wydłużają się do dodatkowych pięciu centymetrów, lecz w dowolniej chwili mogą jeszcze wydłużyć się o kolejne pięć, lecz już nie skrócić. Aby je skrócić należy zaprzestać używania techniki, wtedy wracają do normalnej długości. Szpony są znacznie lepsze niż te podczas Shikyaku no Jutsu (klanowa), gdyż są ostre jak brzytwa i wytrzymałe niczym stal oraz dłuższe. Utrzymanie tej techniki zużywa tyle chakry, że nie jest to zupełnie odczuwalne.
Link do tematu postaci:>KLIK<
0 x
Kaien

Re: Dżutsu numero siedem

Post autor: Kaien »

Ranga C. Koszty nieco mniejsze od normalnej C. No i kilka tur używania, potem trzeba podtrzymywac czakrą by nie odpadły. Ja tak osobiście sądze, ze bedzie to prawidlowe.
0 x
Yoichi

Ejejejej, Shikyaku daje na randze D boost do statów, wzmacnia zmysł węchu i robi szpony na randze D + 2% za utrzymanie, a ja za same szpony tyle, że wzmocnione mam mieć rangę C i koszty utrzymania oraz większe zużycie chakry? xDDDD Balansujmy do innych technik klanowych, a nie do własnego "widzimisię". Nu, ale grzecznie proszę spojrzeć jeszcze raz, Kaien.
0 x
Kaien

Powód jest prosty. Pazury to jedno, staty czyli fizycznoś to drugie... I to wszystko pasuje pod twój klan. Ale taka manipulacja własnymi paznokciami by zrobić z siebie wolverine wykracza poza Hiden Inuzuka. Możesz zrobic kolce z włosow na C nin więc sądze, że sztylety na łapach tez beda na C. Zobaczymy co powiedza inni.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Szpony są znacznie lepsze od poprzedników. (Ostre jak BRZYTWA, wytrzymałe jak STAL.) Ranga C. Nie ma gadania.
0 x
Yoichi

Więc według was +10 do szybkości i siły, boost do węchu, zwierzęcy styl walki, wydłużone paznokcie na wzór szponów to mniej niż szpony ostre jak BRZYTWA i twarde jak STAL? XDDDDD No, pośmiałem się. No offence. Zróbmy tak - ranga C, ale koszty jak z D i brak kosztów utrzymania, czyli w sumie jak podałem, ale ranga będzie C. Co Wy na to? Chyba nie spróbujecie mi wmówić, że te szpony to silniejsze niż Shikyaku no Jutsu? No i co do tych włosów - w nich ranga jest C, bo to technika wyjściowa do innych + włosy mogą natychmiast się zmienić w kolce nadziewając kogoś + można się nimi bronić bez problemu przed nadlatującymi kunaiami i shurikenami, a nawet może słabszymi technikami żywiołowymi. Zastosowanie włosów jest znacznie, znacznie szersze niż pazurków. No i to wiele większa objętość.
0 x
Awatar użytkownika
Vulpie
Multikonta: Misae Misaki

Post autor: Vulpie »

Mi wersja Yoichiego pasuje
0 x
Yoshimitsu

Post autor: Yoshimitsu »

Ja daje akcepta na to co jest teraz, o
0 x
Kaien

Mocno niechętnie ale akcept.
0 x
Sekki

Post autor: Sekki »

Niezbyt mi to pasuje, ale akcept i przenoszę.~
0 x
Zablokowany

Wróć do „Techniki”

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości